Skip to Content

Kinderfeestjes voor meisjes – een overzicht vol inspiratie

Kinderfeestjes zijn een belangrijke mijlpaal in het leven van een kind. Het is een speciale dag waarop de verjaardag van een kind wordt gevierd en zich kan vermaken met vriendjes en vriendinnetjes. Voor veel meisjes is hun verjaardagsfeestje een hoogtepunt van het jaar, en het organiseren van een feestje kan een uitdaging zijn voor ouders. Met een blogteam vol moeders hebben we al heel wat inspiratie gedeeld. Hier een overzicht met leuke en creatieve ideeën voor kinderfeestjes voor meisjes. Of je nu een creatief feestje thuis wilt houden of liever iets buiten de deur zoekt. Voor prinsessen meisjes en voor stoere meiden. We hebben genoeg inspiratie voor je!

Voordat je begint aan de organisatie is het wellicht handig om te lezen hoe je een kinderfeest organiseert.

diy prinsessenfeest

Prinsessenfeestje

Voor veel meisjes is een prinsessenfeestje een droom die uitkomt. Verander je huis in een kasteel met ballonnen, vlaggen en doeken. Laat alle meisjes zich verkleden als prinsessen en serveer een koninklijk banket met cupcakes en limonade. Speel traditionele feestspelletjes zoals pin de staart op het paard, stoelendans en kikker happen.

nagels lakken
beauty feestje

Spa-dagje of een make-up verjaardag voor meiden

Als je dochter en haar vriendinnen graag in de watten worden gelegd, organiseer dan een spa-dagje. Maak gezichtsmaskers, laat nagels lakken en geef handmassages. Zorg voor rustige muziek en gezonde snacks zoals fruit en water.

kinderfeestjes voor meiden dansfeestje

Dansfeest als kinderfeestje voor meisjes

Organiseer een dansfeestje waarbij de meisjes kunnen dansen op hun favoriete muziek. Versier de ruimte met ballonnen, slingers en discoballen en laat de meisjes zich verkleden in hun meest opvallende kleding. Laat een dansinstructeur komen om de meisjes enkele danspasjes te leren en speel spelletjes zoals limbo en stoelendans.
Gebruik glow in the dark schmink*, ballonnen en een speciale blacklight lamp* voor een gaaf effect!
Heb je de mogelijkheid om een zaaltje te huren met een gladde vloer kun je er ook nog een rollerskate / skate feestje van maken.

Hier vind je decoratie voor het dansfeestje*

bakfeestje

Bakfeestje

Als je dochter graag in de keuken staat, organiseer dan een bakfeestje. Laat de meisjes samen koekjes, cupcakes en taarten bakken en versieren. Zorg voor schorten, bakvormen en ingrediënten. Laat de meisjes ook de tafel dekken en opruimen om hen te leren samen te werken en verantwoordelijkheid te nemen.

Kijk hier voor leuke bakspullen voor kinderen*
Kijk hier voor leuke keukenschorten en koksmutsen voor kinderen*

Escaperoom thuis
escape room kinderfeestje voor stoere meiden

Kinderfeestjes voor stoere meisjes

Als je een kinderfeestje wilt organiseren voor stoere meisjes, zijn er veel leuke en spannende thema’s om uit te kiezen. Hier zijn enkele ideeën voor een geslaagd feestje voor deze stoere meiden:

  1. Organiseer een ninja- of vechtsportfeestje* waarbij de meiden kunnen leren hoe ze zichzelf kunnen verdedigen. Huur een instructeur in om de meisjes te leren hoe ze bepaalde bewegingen kunnen maken en organiseer spelletjes waarbij ze kunnen oefenen. Versier de kamer met zwarte en rode ballonnen en zorg voor stoere snacks zoals sushi of dumplings.
  2. Organiseer een spannende escape room ervaring voor de meiden. Maak een uitdagende puzzel die ze moeten oplossen om te kunnen ontsnappen. Versier de kamer met spinnenwebben en andere enge decoraties om het nog spannender te maken. Zorg voor snacks en drankjes die passen bij het thema van het feestje.

Nog een paar stoere feestjes

  1. Organiseer een spionnenfeestje waarbij de meiden kunnen leren hoe ze spion kunnen zijn. Laat ze geheime codes kraken, ontcijferen van boodschappen en oefenen met vermommingen. Versier de kamer met vingerafdrukken en andere spionage attributen en zorg voor snacks en drankjes die passen bij het thema.
  2. Organiseer een avonturenfeestje waarbij de meiden kunnen klimmen, klauteren en andere spannende activiteiten kunnen doen. Ga bijvoorbeeld naar een klimpark, speurtocht in het bos of doe een hindernisbaan in de achtertuin. Zorg voor passende snacks en drankjes om na afloop te nuttigen.
  3. Voor meiden die van snelheid en avontuur houden, kan een motorcross- of BMX-feestje een geweldige optie zijn. Huur een instructeur in om de meiden te leren hoe ze moeten rijden en geef ze de kans om te racen tegen elkaar. Zorg voor passende snacks en drankjes die de energie op peil houden.

Onthoud dat de belangrijkste factor bij het organiseren van een kinderfeestje is dat de kinderen zich vermaken en plezier hebben. Zorg voor een veilige en gezellige sfeer en kies een thema dat past bij de interesses en persoonlijkheden van de meiden.

Creatieve kinderfeestjes voor meisjes

Over deze creatieve kinderfeestjes schreven we al eens een uitgebreide blog:

kinderfeestjes voor meisjes buiten de deur

Kinderfeestjes voor meisjes kunnen leuk en memorabel zijn zonder veel geld uit te geven. Het belangrijkste is om een thema te kiezen dat past bij de interesses van je dochter en haar vriendinnen. Zorg voor een veilige en comfortabele omgeving en maak gebruik van de creativiteit van de meisjes om het feestje te laten slagen. Kijk zeker naar onderstaande ideeën voor nog veel meer inspiratie!

Lees ook deze blogs

kinderfeestjes voor meisjes
Footer1
ellen
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.