Skip to Content

De aantrekkingskracht van een stil discofeestje – de silent disco!

Iedereen vindt het natuurlijk fijn om zo nu en dan uit zijn plaat te gaan. Even lekker de dagelijkse stress vergeten en heerlijk dansen. Niet iedereen houdt echter van reguliere uitgaansplekken. In dat geval kun je ook eens een silent disco organiseren of bezoeken. Maar wat maakt een silent disco dan zo aantrekkelijk? We gaan in dit artikel dieper in op de aantrekkingskracht van een stil discofeestje.

stil discofeestje silent disco discobal
Foto door NEOSiAM 2021: via pexels

Je veroorzaakt geen overlast met een stil discofeestje

Woon je in een stadse omgeving? Dan worden huisfeestjes niet altijd gewaardeerd door de buren. Je wilt natuurlijk een goede band met de buren behouden en tegelijkertijd lekker feesten. Met een silent disco kun je die twee zaken combineren. Je maakt namelijk geen kabaal, dus je kunt zo lang doorgaan als je wilt. Je hoeft bovendien niet bang te zijn dat de politie bij je aanklopt voor geluidsoverlast na 22.00 uur ’s avonds. Een stil discofeestje wordt door je buren dus erg gewaardeerd.

Je hebt geen deejay nodig

Ga je een silent disco organiseren? Dan heb je geen deejays nodig en dat scheelt in de kosten. Ook kun je de silent disco daardoor op vrijwel elke locatie laten plaatsvinden. Voor een stil discofeestje heb je alleen mediaspelers, koptelefoons en een afspeellijst nodig. De installatie daarvan is bijzonder eenvoudig en je hebt zeker geen technische kennis nodig.

stil discofeestje koptelefoon silent disco
Image by dittberner from Pixabay

Zelf de muziek bepalen

Ga je naar een reguliere kroeg of discotheek? Dan wordt de muziek natuurlijk bepaald door de leidinggevenden, deejays en barmedewerkers. Er komen uiteraard bepaalde liedjes voorbij die je waardeert, maar tegelijkertijd zijn er ook genoeg nummers waar je niets mee hebt. Ga je een silent disco organiseren of neem je deel aan een stil discofeestje? Dan mag je voor een deel zelf de afspeellijst bepalen. Dat is natuurlijk zeer aangenaam, want op die manier luister je alleen naar muziek die echt bij je past. Met sommige koptelefoons kun je zelfs 3 verschillende soorten afspeellijsten tegelijk aanzetten. Kies bijvoorbeeld voor Gouwe Ouwe, Top40 of misschien een beetje dance/trance?

Je voelt je comfortabel

Veel mensen vinden het wel leuk om zo nu en dan uit te gaan, maar ze voelen zich tegelijkertijd niet comfortabel in normale clubs. Misschien vind je bijvoorbeeld dat er een onaangename sfeer hangt of wellicht staat de muziek te hard. Het kan ook zijn dat je een hekel hebt aan het gedrag van dronken en aangeschoten mensen. Bij een silent disco loop je gelukkig niet tegen dergelijke frustraties en problemen aan. Op een stil discofeestje is iedereen welkom en er wordt veel minder gedronken. Heb je na een tijdje even geen zin meer om te dansen? Ook dat is geen enkel probleem, want iedereen laat je in je waarde.

Het is tijdens een stil discofeestje ook altijd leuk om gewoon even te kijken naar de dansende mensen. Kun je aan het dansen zien welk liedje erop staat? Wie kan er mooi meezingen en wie kan beter alleen thuis onder de douche zingen?

silent disco koptelefoon
Image by KopfhörerEventsDE from Pixabay

Gemakkelijk drinken bestellen

Grote discotheken hebben ook een bar. Heb je geen harde stem? Dan is het vaak lastig om je verstaanbaar te maken door de harde muziek in een regulier café. Dat is natuurlijk bijzonder frustrerend, maar gelukkig loop je bij een silent disco niet tegen dat probleem aan. Er is nergens geluid en je maakt jezelf dus gemakkelijk verstaanbaar. Een stil discofeestje is dus ook beter voor je keel, omdat je niet overal overheen hoeft te schreeuwen. Gewoon even je koptelefoon af doen en je kunt gewoon spreken tegen je danspartner(s).

Stil discofeestje voor kinderen

Een stil discofeestje is ook populair onder kinderen. Op schoolfeesten, BSO feestjes, sportclubs en kinderfeestjes worden de speciale koptelefoons gehuurd met een DJ erbij die een leuk arrangement samenstelt voor de kinderen. Van K3, Justin Bieber of een paar populaire Nederlandstalige rappers. Het kan allemaal!

Nog een voordeel is dat dankzij de persoonlijke hoofdtelefoons kinderen zelf kunnen bepalen hoe luid ze de muziek willen horen. Dit betekent dat kinderen met verschillende voorkeuren voor geluidsniveaus zich comfortabel kunnen voelen zonder anderen te storen.

Een silent disco kan worden georganiseerd in diverse locaties, zowel binnen als buiten, zonder dat er geluidsoverlast is voor anderen. Dit biedt mogelijkheden voor creatieve en thematische inrichtingen.

Naast alleen muziek afspelen, kunnen er interactieve activiteiten worden toegevoegd, zoals danswedstrijden, spelletjes en prijzen. Dit maakt de ervaring nog leuker en gevarieerder.

Stil discofeestje ga jij er een geven?

Kortom, een stil discofeestje voor kinderen combineert muzikaal plezier, dans en interactie op een unieke manier, terwijl het ook rekening houdt met praktische aspecten zoals veiligheid en omgevingscontrole. Het is een eigentijdse en originele manier om kinderen een leuke en onvergetelijke ervaring te bieden.

Footer3
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.