Skip to Content

Een Escaperoom thuis. Resultaat? Een geweldig kinderfeestje

Een Escaperoom thuis? Kan dat dan? Jazeker, en dan heb ik het niet over een kaartspel. Voor het kinderfeestje van mijn dochter (10) mocht ik een Escaperoom voor thuis uitproberen. Met twee teams streden de kinderen voor de eer. Het was superspannend en ze waren aan elkaar gewaagd. Dat wil ik wel alvast verklappen. De Escapebox (in ons geval 2) heb je snel opgezet en de leidraad voor de begeleiders is makkelijk te volgen. Wil je meer weten? Lees dan deze blog.

Vlucht 532 is een escaperoom voor thuis, geschikt voor 9 t/m 12 jarigen. Codekrakers kinderfeestje thuis of op locatie. Escaperoom huren

Een Escaperoom thuis gebracht

Inmiddels weten jullie dat ik niet zo dol ben op spelletjes, maar mijn kinderen wel. Een escaperoom vind ik steeds leuker worden, omdat ik dit nu al wat vaker heb gedaan. Mijn dochter (10) houdt wel van een uitdaging, dus deze keer een Escaperoom kinderfeest thuis. Die kan je ook huren en thuis laten bezorgen. En op dat moment begint het plezier al. We kregen twee reiskoffers voor Vlucht 523 toegestuurd. Op het introductiefilmpje was te zien wat er van de kinderen werd verwacht. Een vliegtuig is in nood en ze moeten ervoor zorgen dat deze geen noodlanding moet maken. De kinderen waren vóór het feestje al dolenthousiast. Voor de Escaperoom thuis krijg je 60 minuten. Uiteraard kan je daarna nog verder spelen als je het niet hebt gehaald.

Wat zit er in de koffer?

Je huurt een kant-en-klare escape box met alle benodigdheden voor een Escaperoom beleving. De Escaperoom kan je thuis laten bezorgen, maar ook op een andere locatie. Toen ik de koffer voor Vlucht 532 opende wist ik dat het goed ging komen. Het zag er allemaal erg verzorgd uit. Alles wat je nodig hebt zit in de Escaperoom box die je thuis toegestuurd krijgt, inclusief voorwerpen die je in de kamer kan zetten. Daarnaast materiaal om te schrijven en natuurlijk puzzels om de code mee te kraken. Je hebt ook wel een laptop nodig voor de instructie(s) en de tijd die meeloopt. Als je met meerdere teams werkt heb je hetzelfde aantal laptops nodig. Vlucht 523 is een Escaperoom voor maximaal 8 kinderen. Wij hadden 12 kinderen, dus 2 koffers en 2 laptops.

En de begeleiding van de Escaperoom?

De begeleiding zal je zelf moeten doen. Dat is overigens geen enkel probleem. In de Escaperoom box zit een handleiding. Die handleiding is praktisch en simpel opgesteld. Het klaar zetten kost ongeveer 10 minuten per box. Ik heb de handleiding 2 keer gelezen omdat ik graag goed voorbereid wil zijn. Maar, dat was ook voldoende. Tijdens het spel kan je af en toe de handleiding er nog bij nemen. Er staat ook bij na hoeveel tijd je eventueel helpende tips kan geven. Vlucht 523 is net spannend en ingewikkeld genoeg. Goed opgebouwd voor de leeftijdsgroep 9 tot en met 12 jaar. Het begin gaat nog redelijk snel. Daarna wordt het spannend. Beide teams hebben het binnen de tijd gehaald, maar de laatste 10 minuten was het nog de vraag of het ging lukken.

Wat zijn de kosten voor een Escaperoom thuis?

Een box kost € 60,- exclusief certificaten. Als je certificaten erbij wilt kost dit € 1,50 extra. In totaal zijn de kosten voor 2 boxen, inclusief certificaten, verzekering en verzendkosten € 170,50. Retour brengen van de boxen is trouwens ook harstikke simpel. Op de koffers zat een gelamineerd zakje en de retouretiketten zitten in de box. Het is een kwestie dus van deze etiketten in het adreshoesje te doen en naar de post te brengen. En zo gaat de Escaperoom weer terug. Resultaat? Een aantal uitgeputte, maar zeer tevreden kinderen. Ter vergelijking, als ik voor een kinderfeestje naar een trampolinepark (1,5 uur springen) ga met 12 kinderen (inclusief chips, ijsje en drinken), ben ik meer dan € 275,- kwijt. En als ik naar een indoor speeltuin ga kost mij dat met 12 kinderen (exclusief eten, wel oneindig limonade) meer dan € 155,-.

En waarom een Escaperoom thuis?

Tja, waarom niet. Het is eigenlijk heel makkelijk en net zo duur of goedkoper als ergens naartoe gaan. Daarna kan je meteen op je eigen bank onderuit zakken. Na gedane arbeid is het goed toeven. De kinderen worden lekker thuis opgehaald en zelf ben je al thuis. Het geeft dezelfde beleving als een Escaperoom elders. Je kan zelf eten en drinken verzorgen. Ik was eerst nog een beetje huiverig voor het onderwerp. Een vliegtuig dat eventueel neer kan storten, is dat niet te eng voor deze leeftijdsgroep? Maar, mijn vrees bleek ongegrond. Ze vonden het geweldig! Enige minpuntje was dat een benodigd sleuteltje voor de ene box in de andere bleek te zitten. Daar kwamen we snel achter, plus er zitten altijd reservesleuteltjes in de box.


Superleuk! Want, als je het wel kan halen, maar toch ook moeilijk is. Dan kan je nog blijer zijn als je het haalt.

Aïsha (10)

Meer informatie

Codekrakers verhuurt verschillende Escaperooms voor thuis. Op locatie kan trouwens ook, want de Escaperooms zijn ook door bedrijven te huren. De prijzen zijn voor alle boxen hetzelfde:

  • € 60 voor 1 box
  • €110 voor 2 boxen
  • € 20 voor eventueel een nieuw team (dezelfde escaperoom kan dan twee keer achter elkaar gespeeld worden)
  • € 4,50 verzekering (hiermee wordt schade, vergeten te retourneren attributen (tot 20 euro) en een te late levering door PostNL gedekt) 
  • € 1,50 voor certificaten

Als je wil kan je eventueel de box ook ophalen in Hollandscheveld (Drenthe).

Lees ook deze blogs

Footer2 nieuw
Elles
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.