Vegan uit de EcoStoof, handig en praktisch

Vegan koken uit de EcoStoof? Kan zijn dat je daar niet meteen aan denkt, maar het is mogelijk. Bovendien ben ik erachter gekomen dat het ook nog eens ontzettend handig is. Van de zomer mocht ik namelijk de EcoStoof ontdekken. Ik was aangenaam verrast. En nu dacht ik. Het is winter, tijd voor heerlijke stoofschotels uit de EcoStoof. En wederom kwam er een verrassing. Het kookboek Vegan koken uit de EcoStoof is recent uitgebracht. Ik heb dan ook een aantal recepten uitgeprobeerd. Niet alleen lekker plantaardig, ook nog eens harstikke handig en praktisch.

voorkant receptenboek
bron: Perswereld / Ecostoof.nl

Vegan uit de EcoStoof

Het receptenboek Vegan uit de EcoStoof geeft eerst een uitleg over de EcoStoof. Daarnaast biedt het een twintigtal recepten. Deze gerechten zijn plantaardig en lekker. Maar, ik heb nog iets anders ontdekt. De EcoStoof is namelijk super handig als je de deur uit moet en in de tussentijd je eten veilig verder gaart. Je doet de ingrediënten in een pan, brengt ze aan de kook en zet tot slot de pan in de EcoStoof. Het eten blijft ontzettend lang op de juiste temperatuur, zonder risico op aanbranden. Je hoeft ook geen nieuwe pannen te kopen, want reguliere pannen, tot 28 cm breed, passen gewoon in de EcoStoof. Voor grotere pannen is er een XL-variant.

Praktisch en duurzaam

Vegan koken uit de Ecostoof? Daar hoort ook Risotto bij. Heerlijk!, maar, dat duurt altijd even. Steeds schepjes bouillon bij de risotto. Daar ben je zeker een uur mee bezig. Maar, met de EcoStoof hoeft dat helemaal niet! Naast de risotto heb ik de Mullygatawny gemaakt. Zo’n bijzondere naam voor een gerecht. Dat moet je gemaakt hebben. Het bleek een Indiase currysoep te zijn.

Ik vertrok om 13.00 naar mijn ouders. Om 22.00 ’s avonds kwam ik terug. En toen was de pan en in de inhoud nog steeds warm! Ongelofelijk toch? Ik vind de EcoStoof superhandig, omdat mijn kinderen rond etenstijd altijd moeten sporten. Het gedoe is nu voorbij. Voordat we vertrekken stop ik alles warm in de EcoStoof en we hebben heerlijk en warm eten als we thuis komen. En.. niet te vergeten. Het scheelt energie en is in die zin óók duurzaam. Handig Vegan uit de Ecostoof dus.

mulligatawny
bron: Perswereld / Ecostoof.nl

Vegan uit de EcoStoof: Mullygatawny

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 3 laurierblaadjes
  • 1 kaneelstokje van 5 cm
  • 6 kruidnagels
  • 1 grote rode ui, fijngesneden
  • 1 paprika in stukjes gesneden
  • 1 winterwortel, in blokjes gesneden
  • ½ blikje (400 gram) pomodori tomaten
  • 1 prei, in ringetjes gesneden
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 liter groentebouillon
  • 1 blik van 400 ml kokosroom

Voor de specerijenpasta

  • 1 eetlepel komijnpoeder
  • 1 eetlepel korianderpoeder
  • 1 eetlepel versgemalen zwarte peper
  • 1 theelepel kurkuma poeder
  • 6 teentjes knoflook, gepeld
  • 1 verse gemberwortel van 4 cm, grof gehakt
  • 1 handvol verse koriander- en munt

Bereidingswijze

  • Pureer alle ingrediënten voor de specerijenpasta met een scheutje water tot een pasta en zet apart.
  • Verhit daarna de olie in een grote pan met dikke bodem.
  • Voeg vervolgens de laurierblaadjes, het kaneelstokje en de kruidnagels toe en bak ongeveer 1 minuut, zodat de specerijen hun smaak kunnen afgeven aan de olie.
  • Schep de kruidnagels eruit.
  • Voeg de ui toe en bak in ongeveer 5 minuten zacht en glazig.
  • Voeg daarna de paprika, de wortel, de tomaten en de prei toe en bak 5 minuten mee.
  • Roer de specerijenpasta erdoor en bak een paar minuten tot de aroma’s vrijkomen.
  • Roer vervolgens de bloem erdoor, gevolgd door de groentebouillon en breng aan de kook.
  • Schenk de kokosroom erbij en breng al roerend weer aan de kook.
  • Zet tot slot het Vegan-gerecht 30 minuten in de EcoStoof.

Specificaties Vegan uit de Ecostoof

Het e-boek Vegan uit de EcoStoof is voor € 9,95 te koop op de website van EcoStoof via deze link.

Ecostoof
Footer4 nieuw
Elles
Delen is enorm lief

Elles

Ik ben Elles, 52 jaar, moeder van een 10-jarige dochter en een 16-jarige zoon. Ik blog regelmatig op Mamascrapelle en StoerLeesVoer. Ik hou namelijk van koken, mooie prentenboeken en literatuur. In mijn werk richt ik mij op een verbetering van de samenleving.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.