Groentesoep – een heerlijk gezond en simpel recept

Altijd als ik mij niet lekker voel, of iemand anders in mijn gezin roepen we: Tijd voor groentesoep a la mama! Nou ja vroeger was het groentesoep a la Ellen, maar sinds dochterlief door heeft dat die soep van mama wel heel erg lekker is heeft mijn simpele recept een nieuwe naam gekregen.

Recept om bij op te knappen

De beste plek om een recept te bewaren is op het WWW. Altijd benaderbaar en het neemt geen ruimte in huis in. Als dochterlief over 30 jaar uhh 15 jaar 😉 het huis uitgaat en ook groentesoep a la mama wil maken weet ze in elk geval waar ze moet zoeken.

Overigens moest mama wel even kijken of het je nu als groentensoep of als groentesoep schrijft. Maar omdat je groenten en groentes kan zeggen is het dus groentesoep!

In deze groentesoep zitten misschien verrassende ingrediënten, maar dat is precies de reden waarom wij hem zo lekker vinden.

Ingrediënten groentesoep a la mama

ingredienten groentesoep a la Mama

Voor een hele grote soeppan:

  • 500 gram soepballetjes ( ik ben te lui om ze zelf te draaien)
  • 3 potten kippenbouillon ( ja kippensoep is goed om aan te sterken)
  • een zak wortels ( zelf nog even in dunne plakjes hakken)
  • 2 zakken fijne soepgroenten
  • 2 zakken boeren soepgroenten
  • 3 laurierblaadjes
  • 2 zakken tuinkruiden voor de soep
  • 1 a 2 eetlepels chilipoeder ( ga je lekker van zweten)
  • 2 groentebouillontabletten
  • vermicelli naar eigen hoeveelheid
  • peper naar smaak toevoegen

Zoals je ziet gebruik ik kant-en-klare zakken met soepgroenten van de AH. Als studerende, werkende en bloggende mama heb ik echt geen tijd om alle groentes schoon te maken en te hakken! Ik ben dan misschien een loedermoeder en plastic afval veroorzaker, maar de pollepel blijft wel rechtop in de pan staan zo vol met groente is deze groentesoep a la mama.

Bereidingswijze groentesoep a la mama

  • Breng het water met de kippenbouillon, bouillonblokjes en laurierblaadjes aan de kook in een grote soeppan.
  • voeg de soepballen toe.
  • als de soepballen boven drijven voeg je de soepgroenten toe.
  • laat dit trekken tot het water weer kookt.
  • Hak ondertussen de zak wortels in dunne plakjes.
  • voeg de chilipoeder en peper naar smaak toe. Beter eerst een beetje en later nog een beetje naar smaak toevoegen.
  • voeg de gesneden wortel toe en breng het water weer aan de kook
  • voeg de vermicelli naar smaak toe en laat die ongeveer 20 a 30 minuten zacht doorpruttelen
  • zet de kookplaat uit of draai het gas uit en laat de soep afkoelen. De smaken trekken er nog beter in en een halve dag later is je soep nog lekkerder!
  • Verwarm alleen wat je nodig heb en vries de rest in plastic bakjes in. Die heb je in allerlei soorten en maten. Van 1 persoons tot familieversie. Een perfecte manier om kliekjes in te vriezen, of zoals ik meestal 20 liter groentesoep. Zo heb je altijd een gezond voorgerecht of hoofdgerecht waar met name kinderen ook heel erg van zullen smullen.
groentesoep a la Mama

De groentesoep a la mama is lekker bij een stokbroodje met kruidenboter of als voorgerecht van een minder gezonde hoofdmaaltijd als pannenkoeken bijvoorbeeld. Jij je zin met groentes en je kinderen blij met een pannenkoek.

Kijk ook deze anderen soepgerechten

Footer3
ellen
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Ik ben 5 jaar gastouder geweest en heb dus veel ervaring met kinderen van alle leeftijden. In de tijd dat ik mij weet los te wurmen van een schermpje lees ik graag een boek. Samen met Selena beheren we een toffe boekenblog. www.stoerleesvoer.nl

2 reacties

  1. Hallo! Het ziet eruit als een heerlijk recept! Ik wil de soep vanavond gaan maken en ik vroeg mij af of er buiten de potten bouillon nog “gewoon” water bij de soep in gaat.

    Groetjes Anouk

    • Hoi Anouk,
      Uiteraard! Ik vul de pan ongeveer voor 2/3 met water en bouillon. Als de groente erbij zit, en de vermicilli meegekookt heeft even kijk of ik er nog wat water bij past of moet. Kwestie van gevoel, ik heb geen harde cijfers voor je 🙂
      Eetsmakelijk! !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.