Simpele tomatensoep, een snel en gezond recept

Tijd voor een nieuw en simpel soepje! Ik ben zo blij dat ik dit weer zelf ben gaan maken. Het is echt simpel, gezond en zo de moeite wat mij betreft. Ook deze simpele tomatensoep, wat een feestje! Uiteraard kan je het nog vullen met balletjes en vermicelli, maar de basis is al lekker en hier thuis goedgekeurd. Het recept is voldoende voor een pan vol, dus ongeveer 4/5 personen.

simpele tomatensoep

Recept simpele tomatensoep

  • Een soeppan en staafmixer is handig voor erbij

Dit recept van simpele tomatensoep begin ik met de ui en knoflook fijnsnijden. Daarna snij ik de wortel en selderij in grove stukken. In een pan verhit ik wat olie en ik fruit in ongeveer 5 minuutjes de ui en knoflook. Dan voeg ik de tomatenpuree toe en een eetlepel water. De tijmblaadjes en wat peper en zout voeg ik toe. Ik roer alles goed door elkaar en doe dit voor ongeveer 3 minuten op medium tot laag vuur.

Ik had een mix van een aantal grote tomaten en een paar kleine snacktomaatjes voor deze simpele tomatensoep. De grote snij ik in vieren en de kleintjes laat ik zo. Dit voeg ik nu toe in de pan, roeren, en dan de 750 ml water erbij en aan de kook brengen. Als het kookt voeg ik de bouillonblokjes toe en laat het even rustig pruttelen voor ongeveer 15/20 minuten. Daarna maak ik het glad met een staafmixer, voeg eventueel de melk toe en klaar is je simpele tomatensoep! Breng desgewenst op smaak met peper, zout, sojasaus, extra bouillonpoeder of wat je maar lekker vindt. Hoe langer het staat, hoe lekkerder de smaken.

Handig om te weten

  • Als je deze simpele tomatensoep gaat pureren pas op want het is heel heet en je wilt geen hete spetters op je armen
  • De melk zorgt voor een aangenaam roompje. Je kan dit vervangen voor ricotta of gewoon niet toevoegen
  • De verhoudingen luisteren niet heel nauw, een wortel of tomaat meer of minder geeft niet
  • Ik haal de blaadjes van een gedroogd tijmtakje maar je kan ook gedroogde tijm uit een potje gebruiken
  • Deze simpele tomatensoep is lekker zoals het is maar ook een prima basis. Voeg andere groentes toe, balletje, vermicelli, kaas, room, gebakken uitjes, kruiden, kaas of wat je maar lekker vindt
  • Kies echt kwalitatieve tomaten, dus met smaak, dit is van directe invloed op de smaak van je soep!
  • Probeer ook eens dit lekker soepje: Courgette citroensoep, een simpel en gezond recept
  • Of dit snelle pasta gerecht met tomaatjes

Handige linkjes

Footer1
Selena
Delen is enorm lief

Selena

Hoi ik ben Selena en met veel liefde deel ik mijn blogs en recepten op Good Mood Mama. Mijn digitale thuis vol happy vibes voor een good mood. Ik ben een mama van 2 meiden, werk met kinderen en heb 1001 interesses. Ik noem mezelf bewust omdat ik nadenk over alle keuzes die ik maak. Dat betekend soms wel en soms ergens niet ergens voor kiezen. Leuk om nu onderdeel te zijn als gastblogger hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.