Skip to Content

Courgette citroensoep, een simpel en gezond recept

Ik laat me vaak verleiden door het gemak van een zak soep. Ik wil graag geloven dat hier ook echt groentes en dus vitamines inzitten. Maar ja, eigenlijk weet ik wel beter. Een eigen soepje is zo gemaakt, en zo veel lekkerder! Vandaag heb ik mijn zak soep teruggezet en heb ik me laten inspireren door een vers soeppakket! Ik heb het aangepast naar mijn eigen smaak en zo is deze courgette citroensoep ontstaan!

Courgette citroensoep

Recept Courgette citroensoep

Ik begin met de ui en knoflook fijn te snijden. De courgette mag je in grove blokjes snijden. En ook de peterselie en walnoten snij ik fijn. Ik verhit wat olijfolie in een pan en fruit ik de ui en knoflook aan. Ondertussen rasp ik in een bakje het geel van de citroenschil. Daar voeg ik fijngesneden peterselie en walnoten toe. Ik haal een schepje gebakken ui/knoflook uit de pan en voeg dit toe aan de citroenschil en peterselie. Hierover een eetlepel olijfolie, roeren en klaar. Dit is je topping voor over de Courgette citroensoep.

In de pan met ui en knoflook voeg ik de grof gesneden courgettes toe. Dit bak ik even mee voor 5 minuten en dan voeg ik het water toe, de 2 bouillonblokjes, peper, zout en een scheut sojasaus. Lekker laten pruttelen op zacht vuur voor ongeveer 10 minuten. Pureer fijn en proef! (pas op heet). Voeg wat citroensap toe van je citroen en breng op smaak met peper, zout en sojasaus. Schep wat courgette citroensoep in een bakje, top af met je mengsel en eet smakelijk! Binnen 20 minuten op tafel.

Courgette citroensoep

Handig om te weten

  • Pas op als je de Courgette citroensoep gaat pureren het is heel heet en ga nooit in een hete pan pureren want dat kan spetteren. Ik spreek uit eigen ervaring.
  • Voeg lekker wat Parmezaanse kaas toe op het einde.
  • Ook lekker met (vega) uitgebakken spekjes erover
  • Je kan dit prima invriezen! Het recept is ongeveer voor 4 personen.
  • Je kan de bouillonblokjes van eigen voorkeur gebruiken.
  • Ik heb het sap van bijna de hele citroen gebruikt in de Courgette citroensoep.
  • Probeer ook eens dit recept voor bravoesoep een Surinaams recept

Handige linkjes

Footer1 Courgette citroensoep
Selena
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.