50 dingen om te tekenen, een boek volop creatieve ideeën!

Waar liggen jouw talenten en waar word je gelukkig van? Een mooi onderwerp om bij stil te staan. En zeker in het afgelopen jaar is er tijd en ruimte ontstaan om daarover na te denken. Om bijvoorbeeld een oude hobby weer op te pakken. Veel mensen vinden ontspanning in creatieve activiteiten. Van tekenen, diamond painting tot haken of fotograferen. Noem maar op. Activiteiten waarin je zowel geconcentreerd als ontspannen bezig kan zijn. In een tijd volop prikkels en zorgen is dit een welkome afleiding. Een boek met stap voor stap instructies om je tekenvaardigheden te vergroten is 50 dingen om te tekenen. Of je nu nooit meer dan een poppetje hebt getekend of jaren niet meer hebt geschetst. Voor iedereen geschikt dus!

voorkant

50 dingen om te tekenen – creatieve ontspanning

Het kan de niet-tekenwonders behoorlijk afschrikken om een dier te moeten tekenen. Of een menselijk gezicht. Maar het ontbreekt vaak vooral aan basistechnieken. Dus een boek met handige tips en stap voor stap instructies is dan ideaal. En wie weet ontdek je wel een verborgen talent! Of ontdek je een fijne bezigheid waar je creatieve bloed van gaat stromen. Het fijne van een hobby is dat je in een ontspannen flow raakt waardoor je stress en spanning kan verminderen. Dus genoeg redenen om een poging te wagen!

Het boek met 50 dingen om te tekenen begint met algemene informatie. Zoals je materiaal en je voorbereiding. Ook de basisregels rondom het tekenen van perspectief worden uitgelegd. Handig! Bijvoorbeeld het eenpuntsperspectief en tweepuntsperspectief. En het hoofdstuk eindigt met de zin: het geeft niet als het verwarrend klinkt, je gaat het vanzelf snappen. Dat geeft vertrouwen!

stijl

Sneakers, een mini Cooper of panda

Het tekenwerk is van Ed Tadem, een tekenaar en animator uit de Verenigde Staten. Hij geeft 50 voorbeelden van dingen om te tekenen. Deze zijn verdeeld in vier onderdelen:

  • Dieren en mensen; zoals een kat, paard, vrouwengezicht of mannengezicht
  • Fantasiefiguren; bijvoorbeeld een zeemeermin, draak of fee
  • Eten en drinken; van frietjes tot een appel en ijscoupe
  • Stillevens en andere onderwerpen; een mooie mini-cooper, gitaar of panda

Het boek heeft een hele overzichtelijke indeling, met duidelijke stappen. Je kijkt naar het voorbeeld en tekent het na op de lege pagina ernaast. En zowaar lukt het daardoor goed om bijvoorbeeld in perspectief te tekenen of te spelen met schaduw. En het is zeker ook leuk voor kinderen. Zo is onze oudste best heel goed in tekenen, maar is dit een beetje versloft de laatste jaren. Een beetje tegelijk met het toegenomen schermgebruik helaas. Maar het is zo’n fijne ontspanning. En dit boek helpt om weer wat inspiratie op te doen. En niet onbelangrijk: succeservaringen. Want met tekenen is het vooral fijn als je merkt dat je vooruit gaat, en dat mensen het mooi vinden.

Ontwikkel je tekentalent!

50 dingen om te tekenen is een boek om je (weer) op gang te helpen bij het ontwikkelen van je tekentalent. Voor elk wat wils met de gevarieerde voorbeelden. Het begint ook steeds een licht humoristische inleiding over het onderwerp.

– Dit is het ideale paar schoenen: ze knellen niet en ze slijten ook nooit.
– Net als de hoed van Indiana Jones zal ook je tekening altijd trendy blijven!
– Als je weer eens trek hebt in frietjes, ga dan niet naar de snackbar, maar teken ze!

50 dingen om te tekenen

En zo zijn er maar liefst 50 leuke dingen om te leren tekenen. Genoeg om je heel wat avonden te vermaken met een rustgevende activiteit. En de tip als afsluiting in het boek; teken gewoon alles zo vaak je kan. Van het meisje tegenover je en het verkreukeld frisdrankblikje op de grond, tot je eigen voeten. Veel tekenplezier!

Kijk ook eens bij de andere creatieve tips en boeken op MamaScrapelle. Bijvoorbeeld:

Ed Tadem heeft een website met allemaal tof artwork. Leuk om een kijkje te nemen!

Specificaties 50 dingen om te tekenen

Auteur: Ed Tadem | oorspronkelijke titel: 50 things to draw | Uitgeverij Librero | Vertaling: Marya Volker/Vitataal | 9789089989635 | 224 pagina’s | vanaf 9 jaar | meer informatie vraag je lokale boekhandel, of klik hier

achterkant
Footer5
Lianne
Delen is enorm lief

Lianne

Ik ben Lianne, 40 jaar oud en moeder van drie hele lieve jongens. Opgeleid als orthopedagoog en geïnteresseerd in alles rondom opvoeding en ontwikkeling. Hoe kun je als ouder mindful te werk gaan, hoe zorg je voor jezelf en hoe hou je het een beetje leuk?

1 reactie

  1. Ben ook fan van tekenen, net als mijn dochtertjes. Even alles vergeten en proberen iets moois op papier te krijgen. Met dit leuke boek als inspiratie is mijn werk niet alleen enthousiast maar wellicht ook goed genoeg om op de koelkast te hangen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.