Leren tekenen in 4 stappen met het spel van Dessineo

Dessineo Leren Tekenen is het eerste spel waarmee je kind leert tekenen. En het is ontworpen voor kinderen van 4 jaar en ouder. Op een eenvoudige en leuke manier kunnen kinderen hiermee stap voor stap leren tekenen. Met eenvoudige vormen (zoals een cirkel, vierkant en driehoek) tekent hij of zij een pandabeer, een vliegtuig of zelfs een superheld! De tekenvellen die erbij zitten zijn al voorbedrukt met achtergronden: het heelal voor de raket, een zee voor de vis en een sneeuwlandschap voor… de kerstman.

Wat zit er in de doos van Leren Tekenen?

leren tekenen

Op het plaatje leek het spel naar mijn idee veel kleiner dan in werkelijkheid. Maar ik had eerlijk gezegd ook geen idee wat ik me bij het spel voor moest stellen. Mijn zoontje was in ieder geval blij verrast met zo’n grote doos die hij mocht uitpakken! De tekentafel met draaischijf en projectorlamp maakte de doos zo groot natuurlijk.

Behalve de tekentafel zitten er in Leren Tekenen 30 tekensjablonen (3 verschillende niveaus), 10 achtergrondbladen op A4-formaat en 1 zwarte stift. Maar let op: wat er níét in zit, zijn 4 AA batterijen die je nodig hebt voor de projectorlamp. Gelukkig hebben we nog wat batterijen in voorraad en heb ik laatst een nieuwe kleine schroevendraaier gekocht.

leren tekenen

Hoe werkt Leren Tekenen?

Mijn zoontje kiest één van de transparante sjabloonschijven. Voordat hij in zijn enthousiasme de deksel te ver open duwt, leg hem dat die van plastic/kunststof is en dus ook stuk kan als hij dat niet voorzichtig doet ;-). Als eerste koos hij de poes om te leren tekenen en dat sjabloon leggen we samen in de draaischijf. Dat kan maar op één manier. De aan- en uit knop van de projector zit ook onder de deksel en we zien een groen lampje na het aanzetten.

Achtergrondblad kiezen en vastleggen

Vervolgens kun je je kind één van de achtergrondbladen laten kiezen. Dat doe ik de volgende keer, want ik maak er eerst even wat kopietjes van! Dan hebben we daar nog wat langer plezier van. Dus ik legde een leeg wit A4-tje op de transparante deksel van de projector. Er zitten vier bevestigingspunten aan de boven- en onderkanten, zodat het blad goed blijft liggen. Aan de zijkanten zitten ook nog gleuven waardoor het papier niet verschuift tijdens het leren tekenen. Die gleuven vergaten we een keer met als gevolg dat mijn zoontje een leeuw met vier ogen tekende 😉

Stap voor stap

jumbo dessinio

Maar goed. Als het papier er dus tussen zit, draai je schijf met het tekensjabloon naar cijfer 1. De eerste stap van de tekening wordt nu geprojecteerd op het papier. We moeten ons even verplaatsen, want bij het raam met veel daglicht is de projectie een beetje lastig te zien. Maar aan de grote tafel gaat het prima. Mijn zoontje is wat teleurgesteld bij het zien van alleen maar twee rondjes, hij wilde immers een poes leren tekenen, maar ik leg hem uit dat dit het lijfje en het hoofd van de poes zijn en dat daarna de rest vanzelf volgt. En hij trekt braaf de eerste lijnen over met de stift. Niet met de korte stift die erbij zit, maar hij wilde zijn andere stiften gebruiken. Ook goed.

leren tekenen

Na het hoofd en lijf overgetrokken te hebben, draait hij de schijf tot aan de volgende klikstand naar de tweede projectie van het sjabloon. Niet te hard draaien, want als je voorbij de klikstand gaat, moet ie weer helemaal rond om weer naar de juiste stand te komen. De schrijf draait namelijk één kant op, kwamen we achter. Wel handig, zodat je kind niet per ongeluk meteen naar stap 4 kan gaan als het Leren Tekenen zelfstandig speelt.

leren tekenen

Bij de tweede stap 2 tekent mijn zoontje de oren, ogen en achterpootjes erbij. En wanneer we de schijf naar stap 3 draaien, verschijnen de voorpoten, neus en de staart van de poes. Op de vierde en laatste stand van de draaischijf tovert hij met zijn stift de mond, snorharen en tenen erbij. En klaar is de poes! Jammer dat ik geen foto heb van dat trotse gezicht van mijn zoontje. Prachtig om te zien!

Meer, meer, meer!

Enthousiast rende hij naar de stapeltjes sjablonen die nog op zijn tafeltje bij het raam lagen. Hij wilde meer. Meer en meer en meer leren tekenen. Het had geen zin om hem te adviseren om eerst de sjablonen met 1 sterretje te doen. Die zijn het makkelijkst. De sjablonen met 2 sterren erop zijn iets moeilijker en de 3 sterren-sjablonen het moeilijkst. Het maakte mijn zoontje niets uit. Hij wilde per sé het vliegtuig. En de superheld. De pandabeer, de tractor en de leeuw. Eerst met links en toen met rechts en weer met zijn linkerhand, gevolgd door rechts. Net zo lang totdat hij er zelf moe van werd (zei hij zelf met een zucht, haha). En daarna wilde hij meteen oma en opa videobellen om te laten zien wat hij allemaal had gemaakt. Met een trotse moeder op de achtergrond natuurlijk!

leren tekenen

Opruimen, inpakken en wegwezen

Na afloop borgen we alles netjes op in de tekentafel. De tekentafel heeft trouwens ook een handvat, zo kan je het overal mee naartoe te nemen. En dat zal ook zeker vaak gaan gebeuren heb ik al gemerkt! Leren Tekenen stimuleert ook nog eens de creativiteit en fantasie van het kind. Het is écht een heel leuk spel!

leren tekenen

Uitgever: Jumbo | vanaf 4 jaar | meer informatie vind je hier

Lees ook deze blogs leren tekenen

Footer4 nieuw
Delicia
Delen is enorm lief

Delicia

Ik ben Delicia en van 2018 - 2021 zat ik met veel plezier in het blogteam van StoerLeesVoer en MamaScrapelle. Ik schreef hier niet alleen graag reviews van peuterboeken, maar ik vond het ook erg leuk om mijn visie en ervaringen te delen over gezondheid, interieur en (actieve) uitstapjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.