Skip to Content

Waarom Vegan een Bosh kookboek om Vegan te worden

Bosh! Hoe leef je Vegan is het nieuwste boek van de mannen van Bosh! Deze keer niet met heerlijke Vegan recepten, maar een informatief boek. Het gaat over de reden waarom ze veganist zijn geworden. En welke elementen daarin meespelen. Natuurlijk ook om andere mensen te overtuigen, maar dat doen ze niet dwingend. Iedere keer wordt ook aangegeven dat je daarin je eigen keuzes moet maken. Bosh! Hoe leef je Vegan is een makkelijk leesbaar boek en informeert breed over de aspecten van Vegan leefstijl. In ieder geval inspirerend!

Hoe leef je Vegan door Bosh! inspirerend.

Hoe leef je Vegan

Toen het boek Hoe leef je Vegan van Bosh! binnen kwam, maakte ik een sprongetje van vreugde. Yes! een receptenboek van de mannen van Bosh! Maar… het bleek geen receptenboek. Eerst was ik ietwat teleurgesteld, maar dat duurde niet lang. Bosh! Hoe leef je Vegan? is een heel informatief boek. over alle aspecten van Vegan leven. Makkelijk en toegankelijk geschreven. Ik herkende mijzelf als de persoon die eerst heel sceptisch is en dan ineens overstag gaat. Zo ging het bij mij ook. Eerst vond ik het maar allemaal niks. Leek mij vooral heel vies eten. Toen ik kennismaakte met het Vegan Taste Lab bleek dit volledig onterecht.

nu is het jouw beurt

Maak je eigen keuzes

Ik ben geen veganist, maar heb wel een aantal elementen in mijn manier van koken geïntroduceerd. Soms vind ik het leuk om mijzelf uit te dagen zonder zuivelproducten te koken. Pannenkoeken zonder ei bijvoorbeeld, maar met banaan en amandelmelk. Heerlijk! Havermelk, amandelmelk, yoghurt gemaakt van soja, inclusief toetjes, plantaardige boter. Ik gebruik het nu wat vaker. En het smaakt allemaal prima. Daarnaast zijn we minder vlees gaan eten. We hebben als gezin ontdekt dat dit ontzettend lekker kan zijn. Met name de Arabische keuken en gerechten uit India lenen zich goed voor overheerlijke Vegan gerechten. Dat is ook wat Henry Firth en Ian Theasby, in hun boek Hoe leef je Vegan aangeven.

Waarom Vegan

Bosh! Hoe leef je Vegan? is opgebouwd uit de hoofdstukken Waarom? en Hoe? Het Waarom? is uiteindelijk heel simpel. 3 redenen:

  1. Red de planeet
  2. Voel je fantastisch
  3. Jij kunt het
Hoe leef je Vegan boodschappen doen

Bij het hoofstuk Hoe? vertellen ze niet alleen om welke ingrediënten het gaat, maar ook hoe je b.v. boodschappen kunt doen. En dat merk je dat het uiteindelijk inderdaad simpel is. De schrijvers van Bosh! Hoe leef je Vegan laten ook zien wat er allemaal in ons voedsel zit wat je misschien niet meteen detecteert als dierlijk. Daar staat een lijstje van in het boek. Plus een overzicht van 5 gouden regels.

eet alle kleuren

Waarom Vegan in alle aspecten

Het boek gaat het niet alleen over voeding, het gaat ook over kleding en schoeisel, make-up, je manier van reizen. Noem maar op! Ook daarin kan je keuzes maken. En zoals gezegd, Henry Firth en Ian Theasby leggen het niet op. Prachtig verhaal overigens van de leren jas van Ian. Ze geven je wel de mogelijkheden tot nadenken en sommen het, op een simpele en toegankelijke manier op. Tot slot geven ze ook aan dat je vervelende reacties kan verwachten, ook van vrienden en familie. En hoe je daarop kan reageren. O ja, en er wordt regelmatig verwezen naar David Attenborough die recent een boek heeft uitgebracht over de planeet. Die mag ik ook reviewen, dus dat vind ik wel heel erg leuk!

Hoe leef je Vegan

Specificaties

Uitgever: Fontaine |Auteur: Henry Firth, Ian Theasby | 9789059566095 | 1 september 2020 | Interesse? Meer info vind je hier bij bol.

Meer weten hoe je vegan worden kan lees je in de blog van Claire.

Lees ook deze blogs

Footer4 nieuw
Elles
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.