Thaise rode curry, lekker voor de Veggie Challenge

Vóór 1 maart 2020 wil stichting ProVeg International 250.000 mensen wereldwijd uitdagen. Deze uitdaging is om 30 dagen minder dieren en meer plantaardig te eten met de Veggie Challenge. Ik heb de uitdaging aangenomen om minimaal 1.000 mensen bereid te vinden om mee te doen. Doe jij mee? Inschrijven kan via mijn persoonlijke pagina. En wat krijg je ervoor terug? Onderaan deze pagina vind je meer informatie over de Veggie Challenge. De komende periode zal ik in ieder geval lekkere recepten en producten met jullie te delen. Deze keer Thaise rode curry. Dit gerecht is superlekker en niet te pittig.

Thaise rode curry uit BOSH!

thaise rode curry van Bosh!

Ik wil graag lekker eten. Tegelijkertijd vind ik duurzaamheid belangrijk. Het één hoeft het ander niet in de weg te staan. Inmiddels heb ik ontdekt dat veel plantaardige gerechten superlekker zijn. Sinds mijn bezoek aan het Vegan TasteLab ben ik om. Een tijdje terug kreeg ik de kans om één van de recepten uit BOSH! uit te proberen. Dat komt nu goed uit met de Veggie Challenge. Thaise rode curry is een heerlijk vegetarisch gerecht. Dit currygerecht is geschikt voor kinderen. Mijn zoon (12) eet mee en vindt het lekker. Mijn dochter (6) eet het gerecht zonder de currypasta. Voor kinderen moet je de curry uiteraard niet te pittig maken.

BOSH! vegetarische gerechten

var bol_sitebar={“id”:”bol_1581943172489″, “baseUrl”:”partner.bol.com”,”urlPrefix”:”https://aai.bol.com/openapi/services/aai/”,”productId”:”productid=9200000105197667″,”familyId”:”9200000105197667″,”site_id”:”36639″,”target”:true,”rating”:true,”price”:true,”deliveryDescription”:true,”button”:true,”link_name”:”Bosh%21%2C%20Henry%20Firth”,”link_subid”:””,”background_color”:”#FFFFFF”,”text_color”:”#CB0100″,”link_color”:”#0000FF”};

BOSH! Simpele recepten, ongelooflijke resultaten, helemaal plantaardig is een vegetarisch kookboek van Ian Theasby en Henry David Firth. Dit kookboek bevat tal van heerlijke recepten. Wat te denken van Thaise Rode Curry, Paparikafajita’s, Easy Peasy Pasta en Sticky Shiitakes. Ik trakteer jullie op het recept van de Thaise Rode Curry. Dit gerecht is echt de moeite waard om te maken. Verrukkelijk! En wil je meer recepten? De mannen van BOSH! hebben recent een nieuw vegetarisch kookboek uitgebracht: Bish! Bash! Bosh! Jouw Favorieten, geheel plantaardig. Daarnaast laten ze op hun YouTube kanaal zien hoe je de heerlijke recepten maakt:

Ingrediënten Thaise rode curry (voor 4 personen)

thaise rode curry van Bosh!
  • 2 paprika’s
  • 1 verse rode chilipeper
  • 200 gram champignons
  • 60 gram babymaiskolfjes (of maïs)
  • 2 eetlepels plantaardige olie
  • 1 blik (400 ml.) kokosmelk
  • 150 ml. groentebouillon
  • 1 eetlepel palmsuiker (of gewone suiker)
  • 2 eetlepels agavesiroop
  • 4 eetlepels sojasaus
  • 160 gram babyromatomaten (of grote tomaat)
  • 50 gram peultjes
  • Eventueel: 1/2 blikje (425 gram) lychees

Voor de Thaise rode currypasta (ong. 300 gram)

  • 1 theelepel komijnzaad (1 theelepel komijn)
  • 2 eetlepels korianderzaad (2 theelepels koriander)
  • 2 cm verse gemberwortel
  • 5 sjalotten
  • 5 tenen knoflook
  • 2 stengels citroengras
  • 3 verse rode chilipepers (bij mme jeannette 1)
  • eventueel: 1 rode birds’eye (chilipeper)
  • 1 theelepel zwarte peperkorrels
  • 1/2 gegrilde paprika (uit pot of zelfgemaakt)
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 3 kaffir – limoenblaadjes
  • 1/2 limoen (of citroen)
  • 10 gram verse koriander
  • 2 theelepels zout
  • 50 ml. water
  • Eventueel extra koriander voor garnering

Bereidingswijze Thaise rode curry

Voor de Thaise rode currypasta:

  • Rooster het komijn- en korianderzaad 2 minuten in de droge koekenpan (of gebruik komijn- en korianderpoeder.
  • Schil de gember en snijd hem in grove stukken.
  • Pel de sjalotten en snijd ze grof.
  • Pel de knoflook.
  • Snijd de onderkant van het citroengras en snijd de stengels in grove stukken.
  • Trek de steeltjes van de chilipepers (en de bird’s eye).
  • Verwijder het zaad van de chilipepers.
  • Doe de komijn, koriander, gember, sjalotten, knoflook en het citroengras in de blender.
  • Voeg de chilipepers, bird’s eye, peperkorrels, gegrilde rode paprika,
  • tomatenpuree en kaffir-limoenblaadjes toe.
  • Knijp de halve limoen (of citroen) erboven uit en vang eventuele pitten op in je andere hand.
  • Voeg 10 gram verse koriander, zout en een scheutje water toe.
  • Pureer alles tot een heel gladde pasta zonder stukjes.
  • Je kan water toevoegen om de pasta iets dunner te maken.

Voor de groenten van de Thaise rode curry

  • Schep 100 gram van de Thaise rode curry pasta in een kom.
  • Snij de rode en groene paprika doormidden, verwijder de steel en zaadlijsten.
  • Snijd de paprika’s in blokjes van 2 cm.
  • Haal het steeltje van de chilipeper en verwijder het zaad.
  • Snijd de champignons in plakjes en halveer de babymaïs in de lengte (of voeg de maïs toe).
  • Zet de koekepan op hoog vuur en verhit de olie erin.
  • Bak de 100 gram currypasta 2 minuten, tot de pasta donkerder wordt en een heerlijke geur verspreidt.
  • Schenk de kokosmelk en de groentebouillon erbij en roer alles goed door.
  • Voeg de suiker, agavesiroop, sojasaus, paprika’s, chilipeper, champignons, babymaïs, tomaten en peultjes toe aan de Thaise rode curry.
  • Eventueel: Giet de lychees af doe ze in de pan.
  • Breng alles aan de kook en laat het 7 – 10 minuten zacht kokent tot de groenten gaar zijn.
  • Proef en voeg naar smaak extra zout, suiker en/of agavesiroop toe.
  • Garneer eventueel met een handvol koriander.

Specificaties

BOSH! Uitgever: Fontaine│9789059569102 │ januari  2019 │  288 pagina’s

Bish! Bash! Bosh! Jouw favorieten, geheel plantaardig. Uitgever: Fontaine│9789059569973│ januari  2020 │  288 pagina’s

De Thaise rode curry is lekker met rijst.

thaise rode curry van Bosh!

1 maart 2020 Veggie Challenge

veggie challenge 2020

Doe je mee? Je kan je inschrijven via mijn persoonlijke pagina op de Proveg website: https://proveg.com/nl/veggie-challenge-2020/elles-van-kampen/. Wat krijg je? Je krijgt in ieder geval lekker veel groenterijke maaltijden.

  • 1 maand gratis online coaching en berekening van persoonlijke besparing gratis.
  • gebruik van de VeggieChallenge recepten App.
  • toegang tot een online community met andere deelnemers.
  • deelnemen aan online spreekuur met een plantaardig diëtiste.
  • korting op toegang bij het VeggieChallenge Kick-off event tijdens VeggieWorld in Utrecht op 1 maart.
  • kans op een Provamel goodiebag.
L weet het wel
Delen is enorm lief

L weet het wel

Mijn naam is Elles. Onder de rubriek Lweethetwel plaats ik iedere zaterdag een blog over onderwerpen die te maken hebben met (h)eerlijke producten; gezond leven en eten. Met ook aandacht voor jezelf. De meeste mensen hebben een druk leven. Ik probeer het huishouden zo gestructureerd mogelijk te doen. Het huis is meestal een troepje, maar er zijn wel een aantal dingen die ik geregeld wil hebben, dat is boodschappen, (af)was en eten. Dit ook om rust te brengen in een hectisch leven. Ik kook graag, probeer graag nieuwe recepten uit. Recent minder vlees gaan eten. Vandaar deze vaste rubriek. En zo af en toe zal ook een van mijn collega-bloggers een blog plaatsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.