Thaise rode curry vegetarisch, een heerlijk pittig gerecht

Wij leven steeds meer veggie, dankzij de veggiechallenge. Er zijn dan ook een hoop vegan gerechten online gekomen het afgelopen jaar. Deze keer Thaise rode curry een vegetarisch recept. Dit gerecht is superlekker en niet te pittig. Ga maar alvast je messen slijpen!

Thaise rode curry vegetarisch uit BOSH!

thaise rode curry van Bosh!

Ik wil graag lekker eten. Tegelijkertijd vind ik duurzaamheid belangrijk. Het één hoeft het ander niet in de weg te staan. Inmiddels heb ik ontdekt dat veel plantaardige gerechten superlekker zijn. Een tijdje terug kreeg ik de kans om één van de recepten uit BOSH! uit te proberen. Thaise rode curry is een heerlijk vegetarisch gerecht. Dit currygerecht is geschikt voor kinderen. Mijn zoon (12) eet mee en vindt het lekker. Mijn dochter (6) eet het gerecht zonder de currypasta. Voor kinderen moet je de curry uiteraard niet te pittig maken.

BOSH! vegetarische gerechten

BOSH! Simpele recepten, ongelooflijke resultaten, helemaal plantaardig is een vegetarisch kookboek van Ian Theasby en Henry David Firth. Dit kookboek bevat tal van heerlijke recepten. Wat te denken van Thaise Rode Curry, Paparikafajita’s, Easy Peasy Pasta en Sticky Shiitakes. Ik trakteer jullie op het recept van de Thaise Rode Curry. Dit gerecht is echt de moeite waard om te maken. Verrukkelijk! En wil je meer recepten? De mannen van BOSH! hebben recent een nieuw vegetarisch kookboek uitgebracht: Bish! Bash! Bosh! Jouw Favorieten, geheel plantaardig. Daarnaast laten ze op hun YouTube kanaal zien hoe je de heerlijke recepten maakt:

Messen slijpen

Bij dit gerecht moet er een hoop gesneden worden. Het is verstandig om altijd te zorgen voor scherpe messen. Je kunt hier speciale staven voor aanschaffen of slijpmachines als je dit klusje zelf durft te klaren. Vind je dat toch wat spannend, kan ik mij heel goed voorstellen, dan kun je altijd je messen laten slijpen. Je kunt ze dan bijvoorbeeld tijdens je vakantie op sturen en dan worden ze professioneel geslepen. Ideaal!

Ingrediënten Thaise rode curry vegetarisch (voor 4 personen)

thaise rode curry van Bosh!
  • 2 paprika’s
  • 1 verse rode chilipeper
  • 200 gram champignons
  • 60 gram babymaiskolfjes (of maïs)
  • 2 eetlepels plantaardige olie
  • 1 blik (400 ml.) kokosmelk
  • 150 ml. groentebouillon
  • 1 eetlepel palmsuiker (of gewone suiker)
  • 2 eetlepels agavesiroop
  • 4 eetlepels sojasaus
  • 160 gram babyromatomaten (of grote tomaat)
  • 50 gram peultjes
  • Eventueel: 1/2 blikje (425 gram) lychees

Voor de Thaise rode currypasta (ong. 300 gram)

  • 1 theelepel komijnzaad (1 theelepel komijn)
  • 2 eetlepels korianderzaad (2 theelepels koriander)
  • 2 cm verse gemberwortel
  • 5 sjalotten
  • 5 tenen knoflook
  • 2 stengels citroengras
  • 3 verse rode chilipepers (bij mme jeannette 1)
  • eventueel: 1 rode birds’eye (chilipeper)
  • 1 theelepel zwarte peperkorrels
  • 1/2 gegrilde paprika (uit pot of zelfgemaakt)
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 3 kaffir – limoenblaadjes
  • 1/2 limoen (of citroen)
  • 10 gram verse koriander
  • 2 theelepels zout
  • 50 ml. water
  • Eventueel extra koriander voor garnering

Bereidingswijze Thaise rode curry vegetarisch

Voor de Thaise rode currypasta:

  • Rooster het komijn- en korianderzaad 2 minuten in de droge koekenpan (of gebruik komijn- en korianderpoeder.
  • Schil de gember en snijd hem in grove stukken.
  • Pel de sjalotten en snijd ze grof.
  • Pel de knoflook.
  • Snijd de onderkant van het citroengras en snijd de stengels in grove stukken.
  • Trek de steeltjes van de chilipepers (en de bird’s eye).
  • Verwijder het zaad van de chilipepers.
  • Doe de komijn, koriander, gember, sjalotten, knoflook en het citroengras in de blender.
  • Voeg de chilipepers, bird’s eye, peperkorrels, gegrilde rode paprika,
  • tomatenpuree en kaffir-limoenblaadjes toe.
  • Knijp de halve limoen (of citroen) erboven uit en vang eventuele pitten op in je andere hand.
  • Voeg 10 gram verse koriander, zout en een scheutje water toe.
  • Pureer alles tot een heel gladde pasta zonder stukjes.
  • Je kan water toevoegen om de pasta iets dunner te maken.

Voor de groenten van de vegetarische Thaise rode curry

  • Schep 100 gram van de Thaise rode curry pasta in een kom.
  • Snij de rode en groene paprika doormidden, verwijder de steel en zaadlijsten.
  • Snijd de paprika’s in blokjes van 2 cm.
  • Haal het steeltje van de chilipeper en verwijder het zaad.
  • Snijd de champignons in plakjes en halveer de babymaïs in de lengte (of voeg de maïs toe).
  • Zet de koekenpan op hoog vuur en verhit de olie erin.
  • Bak de 100 gram currypasta 2 minuten, tot de pasta donkerder wordt en een heerlijke geur verspreidt.
  • Schenk de kokosmelk en de groentebouillon erbij en roer alles goed door.
  • Voeg de suiker, agavesiroop, sojasaus, paprika’s, chilipeper, champignons, babymaïs, tomaten en peultjes toe aan de Thaise rode curry.
  • Eventueel: Giet de lychees af doe ze in de pan.
  • Breng alles aan de kook en laat het 7 – 10 minuten zacht kokent tot de groenten gaar zijn.
  • Proef en voeg naar smaak extra zout, suiker en/of agavesiroop toe.
  • Garneer eventueel met een handvol koriander.

Specificaties

BOSH! Uitgever: Fontaine│9789059569102 │ januari  2019 │  288 pagina’s

Bish! Bash! Bosh! Jouw favorieten, geheel plantaardig. Uitgever: Fontaine│9789059569973│ januari  2020 │  288 pagina’s

De Thaise rode curry is lekker met rijst.

Kijk ook deze blogs:

thaise rode curry van Bosh!
Footer3
Elles
Delen is enorm lief

Elles

Ik ben Elles, 52 jaar, moeder van een 10-jarige dochter en een 16-jarige zoon. Ik blog regelmatig op Mamascrapelle en StoerLeesVoer. Ik hou namelijk van koken, mooie prentenboeken en literatuur. In mijn werk richt ik mij op een verbetering van de samenleving.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.