Vegetalia, genieten van de Italiaanse vegan keuken

Na het succes van haar eerste kookboek Veganista, laat de Italiaans- Vlaamse chef Luna Trapani ook in Vegetalia zien dat vegan koken goed aansluit op de Italiaanse keuken. Ze eet zelf sinds 2018 plantaardig. In Vegetalia toont ze weer haar passie voor koken. De basis voor de Italiaanse vegan keuken zijn groenten, aardappels, pasta en bonen. Luna maakt in haar keuken ook gebruik van vegan vlees- en kaasvervangers.

100 heerlijke recepten

Luna serveert nu honderd nieuwe vegan recepten. Die zijn allemaal makkelijk te maken. Zo maakt Luna gebruik van maar weinig ingrediënten per gerecht. De meeste ingrediënten kun je gewoon vinden in je lokale supermarkt. Voor de meeste gerechten hoef je bovendien niet lang in de keuken te staan, dus Vegetalia is er ook voor de drukke koks.

Haar inspiratie voor Vegetalia heeft Luna opgedaan in alle streken van Italië. Zo komt het recept voor de bloemkoolkotelet uit Milaan, de zoute venkelkoekjes komen uit Apulië en de couscous is Siciliaans. De recepten zijn gelukkig duidelijk ingedeeld. Na basisrecepten als tomatensaus en pesto volgen de antipasta, de primi (aangevuld met salades), de secondi, de contorni en tot slot de dolci (desserts).

Vegan omelet van kikkererwtenmeel

Ik heb als eerste de boerenomelet van kikkererwten gemaakt. Een boerenomelet kan prima zonder eieren en kikkererwtenmeel is ook nog eens voedzaam en vullend. In combinatie met een groenterecept is het extra lekker en voedzaam. Ik vond het makkelijk om te maken en erg lekker. Ik ga dit gerecht zeker vaker maken en wisselen in groentes. Net als vele andere recepten in Vegetalia die ik wil maken, zoals de vlindertjespasta met walnotensaus. Of de linzensoep. Jammie!

Als je van de Italiaanse keuken houdt, kan ik je Vegetalia van harte aanbevelen. Of je nu vegan leeft of gewoon af en toe plantaardig wil eten. En als je geen zin hebt om te koken, kun je in Antwerpen eten in het restaurant van Luna: Spritz. Je kunt daar terecht voor vegan kaasplankjes tot rijkelijk gevulde antipasta-planken, van pasta’s tot gehaktballetjes in tomatensaus en natuurlijk ook voor tiramisu. Dat wordt genieten!

Specificaties Vegetalia

Auteur: Luna Trapani | Uitgever: Terra | Eerste druk: 2021 | 256 pagina’s | ISBN: 9789089898692 | Meer informatie bij je lokale boekhandel of Bol.com

Footer5
Delen is enorm lief

Mandy

Hoi, ik ben Mandy Verleijsdonk (1987). Ik woon in Tilburg met mijn chihuahua Josje. Ik heb een bachelordiploma Psychologie & Gezondheid en werk als Medewerker Herstel bij FAMEUS. Daarnaast spreek en blog ik over mijn leven met autisme. Ik leef veganistisch.

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.