No Meat No Nonsense – Een boek vol veggie recepten

Onlangs had ik het er met mijn dochter over dat we wat vaker vegetarisch willen eten. Dit is namelijk beter voor het klimaat en het dierenwelzijn. Dus toen No Meat No Nonsense voorbij kwam dacht ik direct, kom maar op. Alleen al door de prachtige foto’s kreeg ik trek en was het nog moeilijk kiezen welk recept ik eerst zou maken.

No Meat. No Nonsense.

No meat No nonsense

Een heerlijk kookboek met makkelijke en toegankelijke veggie recepten met een foodtruck achtig gevoel. Met No meat No nonsense wil auteur Paul Florizone mensen laten kennis maken met de vegetarische keuken. Deze is namelijk veel smaakvoller en makkelijker te bereiden dan veel mensen denken. Dit laat hij zien met recepten voor fingerfood, snelle hap, diner en desserts.

Paul Florizoone

Aangenaam verrast was Paul Florizoone toen hij tijdens een reis door Azië noodgedwongen vegetarisch moest eten. Hij miste het vlees totaal niet en ontdekte een zeer smaakvolle keuken. Zijn enthousiasme bleef en eenmaal terug in België werd het zijn doel om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken de vegetarische keuken. Nadat Paul inspiratie opdeed bij o.a. Jamie Oliver in Londen en enkele jaren experimenteerde startte hij zijn eerste Greenway-restaurant. Greenway groeide uit tot een succesvol bedrijf wat Paul de mogelijkheid gaf om No meat No Nonsense te schrijven.

No Meat. No Nonsense.

Greenway

Samen met goede jeugdvriend Lieven startte Paul Florizone het eerste Greenway-restaurant in Gent. Inmiddels zijn we 25 jaar verder en zijn er drie Greenway restaurants. En levert Greenway verschillende plant-based producten aan supermarkten, scholen, ziekenhuizen, bedrijfskeukens een pretparken. Daarnaast staan ze in de met foodstands op festivals. In No Meat No Nonsense staan o.a. recepten die komen uit de Greenway restaurants en uit de foodtrucks.

Zoete Aardappelfrietjes

Zelf aan de slag met No Meat No Nonsense

Ik heb verschillende recepten geprobeerd en was niet overal even enthousiast over. Dit komt denk ik doordat het gekozen recept gewoon niet mijn smaak is. De Loaded Nacho’s zijn wel een enorm succes net zoals The best vegan brownie. Ook de zoete aardappelfrietjes met muntfraita en mangochutney waren heerlijk en verbazingwekkend eenvoudig te bereiden. Eenvoudige maar heerlijke recepten die we ongetwijfeld vaker zullen maken.

Hieronder het recept voor de Loaded Nacho’s uit No Meat No Nonsense zodat jullie zelf kunnen oordelen.

Loaded Nacho’s

Ingrediënten:
2 tomaten
1 kleine rode ui
130 g zwarte bonen
1 eetlepel cajunkruiden
sap van 1/2 limoen
200 g Greenway gehakt of ander rauw plantaardig gehakt
1 eetlepel bakboter of olijfolie
400 g nachochips
100 g geraspte kaas
8-tal schijfjes ingelegde groene jalapeño-pepertjes
verse koriander of bladpeterselie, ter versiering

Bereiding:
Snijd de tomaten in blokjes en meg ze met fijn gesneden rode ui en zwarte bonen. Kruid met de helft van de cajunkruiden en het limoensap.

Bak het gehakt in een pan met wat vetstof en met de overige helft van de cajunkruiden.

Doe de nachochips in een schaal en strooi er de geraspte kaas over. Zet 90 seconden magnetron, zodat de kaas mooi over de nachos smelt.

Lepel het gehakt over de gesmolten kaas en strooi er vervolgens de groente mix en jalapeño-pepertjes overheen.

Versier met wat verse koriander of bladpeterselie.

Bladzijde 55 uit No Meat No Nonsense

Specificaties No Meat No Nonsense

Auteur: Paul Florizone | Uitgever: Lannoo | 13 september 2022 | 192 pagina’s | 9789401488310 | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier

No Meat. No Nonsense.

Lees ook deze blogs

Footer5

Jolien
Delen is enorm lief

Jolien

Hoi hoi, ik ben Jolien. Ik ben getrouwd en moeder van een heerlijk eigenwijze dochter (2016). Sinds een aantal jaar werkzaam als Pedagogisch Medewerker op een kinderdagverblijf. In mijn vrije tijd ben ik een echte huismus. Ik geniet van een gezelschapsspelletje, een goed boek, tekenen, lekker eten of een beetje rommelen in de tuin.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.