Skip to Content

Kindermassagekaarten met peuters – een aanrader!

Heel lang heb ik over deze review gedaan. Ik mocht namelijk kindermassagekaarten reviewen van Helen Purperhart, maar heb alleen peuters en steeds maar weer dacht ik hoe krijg ik dit nu voor elkaar dat de peuters elkaar gaan masseren. Tot ik out of the box ging denken en kindermassage voor peuters maakte. 

Kindermassagekaarten

Kindermassagekaarten

De kindermassagekaarten zijn duidelijk geschikt voor kleuters en oudere leerlingen voor de basisschool en ik vind het super als scholen hier gebruik van maken voor hun kinderen. Niet alleen leren kinderen hun eigen lichaam op een speelse manier beter voelen, ook leren zij grenzen te accepteren van andere kinderen en hun eigen grenzen beter aan te geven.

Maar hoe kon ik dit nou ombuigen voor peuters?

Kindermassagekaarten voor peuters

Voor peuters is het ook zeer belangrijk om grenzen te respecteren en aan te geven. Juist de peuterleeftijd is er een om te leren dat een ander kindje soms even alleen wil spelen, niet de hele tijd wil knuffelen of stoeien.

Nu gebruik ik al regelmatig de kriebelkist met de kinderen wat ze geweldig vinden om te doen. Maar opdrachten van de kindermassagekaarten waren echt totaal anders.

Zullen we de poppen gaan masseren?

piano spelen
Kindermassagekaarten

Tot ik op een dag voorstelde om de poppen te gaan masseren! Nou alsof ik voorstelde om pannenkoeken te gaan bakken zo snel zaten de kinderen op hun stoel om te ontdekken wat ik nu weer voor leuks had bedacht haha.

kindermassagekaarten
pop masseren

Vol overgave werd er gekriebeld, getimmerd, geaaid, geknepen, getrokken, geklopt, getokkeld, gemasseerd en ontdekt waar alles op de pop te vinden is.

Voor de jonge kinderen is het namelijk super leuk om hun eigen lichaam te ontdekken. Voor de oudere kinderen lag de uitdaging meer in het zo goed mogelijk opvolgen van mijn instructies.

pop masseren
kindermassagekaarten

Uiteraard werden ook de eigen haren gewassen en de verschillende technieken op de eigen arm, been en buik geprobeerd. Zo leren kinderen met behulp van de kindermassagekaarten, bij zichzelf voelen wat fijn voelt en wat niet. Dat je ook zachtjes kan knijpen en heel hard knijpen en dat aaien ook pijn kan doen als je dat te hard doet.

De kindermassagekaarten

kindermassagekaarten

De set kindermassagekaarten bestaat uit veel kaarten die toepasbaar zijn voor verschillende leeftijden. Ik adviseer om er maximaal 16 te gebruiken per keer. Herhaal deze steeds zodat kinderen leren van de herhaling en het bekend voorkomt steeds. Jonge kinderen houden erg van herhaling.

kindermassagekaarten

Achterop de kaarten staan kleine instructies hoe je het kaartje kunt toepassen. Ik las niet telkens alles op maar koos gewoon een paar technieken uit die ik op simpel mogelijk uitlegde aan de kinderen zodat ze er vol vertrouwen mee aan de slag konden gaan.

het einde

Op het einde laat ik de kinderen hun ogen dicht doen en mogen ze vertellen welk kaartje van de kindermassagekaarten ze het leukste vonden.

Lees ook deze blogs:

Footer4 nieuw
ellen
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Kirsten

Thursday 10th of November 2016

Goed idee om met de poppen te starten denk ik! Lijkt me wel leuk om met die kaarten aan de slag te gaan en ze zo mee te nemen op ontdekkingstocht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.