Skip to Content

DIY kinderliedjesboek deel 14: Dit zijn mijn wangetjes

De kinderen zingen thuis al vrolijk de Ellen liedjes zoals een van mijn gastkindjes het noemt. Het liedjesboek is met veel enthousiasme ontvangen en vanaf nu koppel ik de liedjes weer gewoon aan de thema’s waar ik op dat moment mee bezig ben of als er net wat leuks voorbij komt aan inspiratie. Op dit moment zijn wij bezig met het thema “Wie ben ik“. En daar hoor het liedje: dit zijn mijn wangetjes, bij!

Dit zijn mijn wangetjes

Het liedje over het hoofd is favoriet bij kinderen rond de 2 jaar die leren alles te benoemen. De kin is nog het moeilijkste onderdeel omdat die vaak vergeten wordt met oefenen. Maar niet met dit leuke liedje!

Benodigdheden:

  • Tekening van een gezicht
  • Lijm
  • Gekleurd papier
  • Schaar
  • Potloden

Werkwijze:

  • Print de tekening
  • Laat de tekening inkleuren als ze hier zin in hebben.
  • knip alles uit of laat een wat ouder kind prikken.
  • plak het hoofd alvast op
  • doe nu lijm op elk onderdeel en laat het kind zelf plakken
kinderliedjes wangetjes

En nu het liedje erbij zingen. Kunnen ze alles aanwijzen?

Dit zijn mijn wangetjes en dit is mijn kin

dit is mijn mondje met tandjes erin

dit zijn mijn ogen mijn oren mijn haar

nu nog mijn neusje en dan ben ik klaar

Nog meer kinderliedjes

Wil jij ook een map vol zelfgemaakte kinderliedjes zoals dit zijn mijn wangetjes maken? Kijk dan ook eens bij de volgende liedjes:

Vergeet mij niet te volgen op Pinterest!

ellen
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.