DIY kinderliedjes deel 8 Helikopter

Ohw ohw. In het plannen van de kinderliedjes is er wat mis gegaan en is liedje 8 vergeten. Dus vandaag post ik 2 DIY kinderliedjes! Dit is tevens het allerlaatste liedjes van deel 1 van het kinderliedjesboek. Gisteren is de blog online gekomen voor deel 2 van deze leuke DIY voor kinderen. Mijn gastkinderen en dochterlief zijn erg enthousiast over deze leuke kinderliedjes en de knutselkunstwerken die ze mogen maken.

Dit liedje is een van de favorieten van de kinderen. Met de handgebaren gaat de helikopter omhoog. De jonge kinderen die nog niet het verschil weten tussen helikopter en vliegtuig wijzen tijdens het wandelen vaak omhoog als ze een vliegtuig zien en zeggen dan kopter kopter!! Ja als je in Delft woont en dus vlak bij Rotterdam The Hague airport, vliegen er regelmatig vliegtuigen over ons huis. Tijdens het wandelen moet ik dan ook vaak dit liedje met ze zingen.

Helikopter, helikopter

Voor de kinderen weer een makkelijk kinderliedje om te maken.

Benodigdheden:

  • Kleurplaat van Pinterest
  • kleurpotloden/stiften/krijtjes
  • pasfoto
  • witte wol

Werkwijze:

Helikopter

  • Laat de kleurplaat inkleuren.
  • Doe wat lijm op de wolken en laat je kind hier wol op plakken als lucht.
  • Eventueel knip je de tekening uit en de wolken ook en plakt dit op een blauw papier zodat het net echt lijkt dat de helikopter door de wolken vliegt.
  • Maak een foto van je kind en print deze uit in kleur of gebruik een pasfoto.
  • Plak de foto in de cockpit!

helikopter

Zoals je ziet heb ik zelf niet de wolken uitgeknipt en met watten beplakt, dat komt omdat ik in deze week in het echt met de kinderen al 2 andere watten knutsels had en het een beetje overdadig vond worden om dit weer aan te bieden. Je kunt het dus ook zonder watten opplakken. Het maakt de kinderen echt niet uit, die genieten al dat ze zichzelf in de helikopter zien zitten.!

Volgende week een nieuw DIY kinderliedjes

Vergeet mij niet te volgen op Pinterest!

 

Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik sta voor de klas op een basisschool en hou van speelgoed testen, op stap gaan en creatieve dingen. Mijn dochter van 7 jaar test graag mee!

1 Response

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.