DIY kinderliedjesboek herfstvakantie special

Omdat het herfstvakantie is heb ik een extra liedje voor het DIY kinderliedjesboek gemaakt met de kinderen. Veel kinderen vinden het heel leuk om samen met mama/papa/oma/opa te knutselen en te laten zien wat ze allemaal kunnen. En omdat het niet elke dag droog weer is om er op uit te gaan op paddenstoelen te zoeken, is het extra leuk om af en toe lekker samen thuis te knutselen.

Het liedje Herfst Herfst wat heb je te koop is niet heel bekend, maar erg leuk om te knutselen met de kinderen.

Herfst Herfst wat heb je te koop

Benodigdheden:

Herfstvakantie DIY peuter

  • Kleurplaat Herfst
  • Rode, groene, bruine, gele, oranje verf
  • wattenstaafjes
  • Teiltje warm water/ washand
  • Verfschort/tafelzeil

Werkwijze:

herfstblaadjes

Zoek met je kind allerlei kleuren bladeren uit de natuur. Laat ze alle kleuren zien van bruin, rood, oranje, geel, groen. Laat ze ook goed de bomen zien en de pracht van alle kleuren die de natuur te bieden heeft.

Pak wat wattenstaafjes, meng geel en rood samen tot oranje! Voor kleine kinderen is dat toveren zo mooi.

Doe voor dat je kan stempelen met het wattenstaafje en zo herfstblaadjes kan maken aan de boom. Oudere kindjes zullen echt blijven stempelen, jongere kindjes gaan ook gewoon verven. Alles is prima! En het voordeel van op deze manier verven is dat de handen heel erg schoon blijven! En het heeft weer een andere motorische handeling als verven met een kwast.

Herfstvakantie DIY peuter Herfstvakantie DIY peuter  Herfstvakantie DIY peuter  Herfstvakantie DIY peuter Herfstvakantie DIY peuter Herfstvakantie DIY peuter

Print de tekst  uit en plak alles op een gekleurd vel.

Herfstvakantie DIY peuter

Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik sta voor de klas op een basisschool en hou van speelgoed testen, op stap gaan en creatieve dingen. Mijn dochter van 7 jaar test graag mee!

1 Response

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.