DIY Kinderliedjesboek – een verzamelboek met knutsels

Een DIY kinderliedjesboek. Ik bedacht het en voerde het uit in de tijd dat ik gastouder was. Nog steeds bladert mijn dochter wel eens door haar eigen exemplaar en krijg ik complimenten. Super leuk om te bewaren voor later als je zelf kinderen krijgt zei ik tegen haar. En daar was ze het mee eens. Dit boek mocht echt niet weg!

DIY kinderliedjesboek

Als gastouder zing ik veel met de kinderen, lees ik veel boekjes voor en doe ik veel creatieve knutsels met de kinderen. Van baby tot peuter allemaal doen ze op hen eigen manier mee. De baby’s in het begin alleen af en toe een handje en voetje verven om mee te stempelen en zodra ze kunnen zitten in een stoel krijgen ze allemaal materiaal om veilig te ontdekken.

Nu had ik een tijdje terug een kinderliedjes koffer gemaakt en dat is een daverend succes bij de kindjes. Ze kunnen er geen genoegen van krijgen en hebben aan 2 kaartjes per kindje echt niet genoeg. Het liefst zingen ze de hele dag door, of ze willen dat ik zing. (Of dat wat zegt over mijn zangkwaliteiten? Ik denk het niet..) Het bracht mij wel tot het idee om een kinderliedjesboek te gaan maken!

kinderliedjesboek

Thema kinderliedjes

Doordat de zomer voortijdig zijn einde heeft bereikt en ik mentaal nog niet toe ben aan herfstknutsels besloot ik om het thema kinderliedjes verder uit te werken. Bij andere gastouders had ik een paar mooiste knutsels met kinderliedjes voorbij zien komen op Facebook en ik bedacht om met de kinderen hun eigen kinderliedjesboek te gaan maken. Daar zouden we de komende weken mooi zoet mee zijn en met de komende feestdagen, verjaardagen etcetera kunnen we die map steeds maar voller en voller maken met prachtige kunstwerken door de kinderen zelf gemaakt. Zo kunnen ze heel wat jaartjes met papa en mama, opa’s en oma’s liedjes zingen aan de hand van de kunstwerken die ze zelf hebben gemaakt.

Kinderliedjesboek zelf maken

Het is echt heel makkelijk om zelf een kinderliedjesboek te maken. Met een paar basismaterialen en een printer kom je al een heel eind! Je kan mij ook volgen op Pinterest. Volg dan het bord thema kinderliedjes. Hier kun je nog veel meer leuke ideeën vinden!

De volgende liedjes hebben we geknutseld:

Liedjes voor kinderen knutselen

Maar daarna hadden we echt de smaakt te pakken en verzonnen we nog veel meer knutsels voor in het kinderliedjesboek!

Kinderliedjesboek kaft vind je hier

Hoe pak je dit aan? Bij elk liedje staat duidelijk aangegeven wat je nodig hebt.

Een multomap en wat insteekhoezen zijn sowieso handig om te hebben.

Veel plezier met zelf een kinderliedjesboek maken! Ik hoor graag of je nog andere leuke liedjes weet om er in te zetten!

Footer1
ellen
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Ik ben 5 jaar gastouder geweest en heb dus veel ervaring met kinderen van alle leeftijden. In de tijd dat ik mij weet los te wurmen van een schermpje lees ik graag een boek. Samen met Selena beheren we een toffe boekenblog. www.stoerleesvoer.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.