DIY Kinderliedjesboek

Als gastouder zing ik veel met de kinderen, lees ik veel boekjes voor en doe ik veel creatieve knutsels met de kinderen. Van baby tot peuter allemaal doen ze op hun manier mee. De baby’s in het begin alleen af en toe een handje en voetje verven om mee te stempelen en zodra ze kunnen zitten in een stoel krijgen ze allemaal materiaal om veilig te ontdekken.

Nu had ik een tijdje terug een kinderliedjes koffer gemaakt en dat is een daverend succes bij de kindjes. Ze kunnen er geen genoegen van krijgen en hebben aan 2 kaartjes per kindje echt niet genoeg. Het liefst zingen ze de hele dag door, of willen dat ik zing. (Of dat wat zegt over mijn zangkwaliteiten? Ik denk het niet..)

Thema kinderliedjes

Doordat de zomer voortijdig zijn einde heeft bereikt en ik mentaal nog niet toe ben aan herfstknutsels besloot ik om het thema kinderliedjes verder uit te werken. Bij andere gastouders had ik al de mooiste knutsels voorbij zien komen op Facebook en ik bedacht om met de kinderen hun eigen kinderliedjesboek te gaan maken. Daar zouden we de komende weken mooi zoet mee zijn en met de komende feestdagen, verjaardagen etcetera kunnen we die map steeds maar voller en voller maken met prachtige kunstwerken door de kinderen zelf gemaakt. Zo kunnen ze heel wat jaartjes met papa en mama, opa’s en oma’s liedjes zingen aan de hand van de kunstwerken die ze zelf hebben gemaakt.

Vanaf nu zal ik elke week 1 DIY neerzetten al dan niet met download om mijn volgers op een makkelijke manier ook zelf een liedjesboek met de kinderen te laten maken. Met een paar basismaterialen en een printer kom je al een heel eind! Je kan mij ook volgen op Pinterest. Volg dan het bord thema kinderliedjes. Hier kun je al heel veel ideeën vinden als je niet het geduld hebt om elke keer een week te wachten 😉

De eerste liedjes die wij gaan knutselen zijn:

De songteksten van deze bekende kinderliedjes kun je hier downloaden kinderliedjes 1- 8

 

Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik sta voor de klas op een basisschool en hou van speelgoed testen, op stap gaan en creatieve dingen. Mijn dochter van 7 jaar test graag mee!

14 Responses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.