DIY kinderliedjesboek deel 5: Olifantje in het bos

Zoals jullie hebben kunnen lezen gaan we de komende weken aan de slag met het maken van een eigen kinderliedjesboek. Elke week ontvangen jullie instructies om een nieuw liedje uit te werken. Compleet met voorbeelden en tips en tricks. Deze week: Olifantje in het bos

Olifantje in het bos

Vorige week hadden wij het kinderliedje Schaapje schaapje heb je witte wol, deze week maken wij het kinderliedje: Olifantje in het bos

Benodigdheden:

  • Kleurplaat olifantje
  • kleurpotloden, krijtjes of stiften

Werkwijze:

Laat je kindje de kleurplaat kleuren. Ondertussen vraag je wat de kleine olifant is en wat de grote olifant is. Welke is de baby, welke is de grote. Je kunt de slurf, poten, oren benoemen. Maar vooral is dit een makkelijke knutsel voor je kind. Lekker kleuren.

Je kunt de olifanten uitknippen, of een randje van de kleurplaat afknippen en plakken op gekleurd papier, of gewoon de tekening zoals hij is in de map zetten.

Uiteraard kun je ook echt aan de slag met een bos tekenen. Bomen uitknippen van karton en blaadjes plakken. Ik merk echter bij dochterlief dat een kleine olifant en een grote olifant al gelijk doet denken aan dit liedje en af en toe is een makkelijk werkje met gewoon alleen kleuren ook wel eens lekker.

olifantje in het bos

Vergeet mij niet te volgen op Pinterest!

 

Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik sta voor de klas op een basisschool en hou van speelgoed testen, op stap gaan en creatieve dingen. Mijn dochter van 7 jaar test graag mee!

2 Responses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.