DIY herfststukje voor kinderen – een prachtige decoratie

Vorige week maakte ik met de gastkinderen een vrolijk herfststukje voor kinderen. Ondanks dat het nog geen herfst was is dat het wel volgens de natuur zo! Eikels, Kastanjes, Beukennootjes en Hazelnootjes vonden wij al in het park net zoals de meest prachtige paddenstoelen. We maakten dan ook geregeld een prachtige herfstwandeling op zoek naar de mooiste schatten van de natuur. 

Herfststukje voor kinderen

De voorbereiding van het herfstukje begon dus met lange herfstwandelingen door het park. Wordt een kindje moe dan stappen ze even aan boord van de kinderwagen, maar met gemak lopen de oudsten van 3 jaar zo anderhalf uur rond in het park. Tussendoor lekker rennen natuurlijk en de grootste takken verzamelen, maar ook netjes terug komen rennen ( ok meestal luisteren ze netjes :p) als ik weer een paddenstoel heb gevonden. Uit de natuur namen we vervolgens kastanjes, hazelnoten, eikels en mooie blaadjes mee.

Boodschappen bij de Action

Vorig jaar had ik alle schatten van de natuur in een schaal beetje rommelig neergelegd. Dit jaar besloot ik dat het tijd was voor een leuk herfststukje voor kinderen. En waar kun je het beste inkopen doen? De Action natuurlijk!

Allereerst moest er iets makkelijks komen wat ook een beetje kindproof zou zijn. Ik ging voor deze plastic schaaltjes en de ronde oase om alles in te prikken en omheen te verzamelen.

Bij de kerst/ herfst afdeling vond ik allemaal leuk materiaal om mee te knutselen. Waaronder deze zak met gekleurde en gedroogde herfstdecoratie.

Daarnaast vond ik nog prikkers met eikels, peertjes, een pompoen, herfstblaadje en een mooie ster. En sorry lieve lezers, daar ben ik dus vergeten een foto van te maken, dus zodra ik bij de Action ben zal ik er even een foto van maken. Zodat je ook de verpakkingen ziet om zelf de inkopen te doen voor een herfststukje voor kinderen.

DIY herfststukje voor kinderen

Zodra je de kinderen een plastic schaaltje met oase geeft en er water in giet wat gelijk weer verdwijnt heb je de aandacht van de kinderen al te pakken natuurlijk. Zoiets magisch als oase wat water opzuigt is natuurlijk al gaaf! En dat je van zo’n bakje dan iets prachtigs kan maken is helemaal geweldig!

Ik gooide eerst wat herfstdecoratie in het bakje rondom de oase en daarna mochten de kinderen zelf alles gaan prikken en leggen in het bakje zoals ze zelf wilden.

En daar zijn de kinderen super super trots op!

En de papa’s en mama’s die zijn allemaal super blij met een prachtig herfststukje die ze ergens neer kunnen zetten en waar nog veel meer schatten van de natuur bij kunnen komen.

herfststukje voor kinderen

handige linkjes voor een herfststukje met kinderen

Kijk ook eens naar deze blogs voor onder andere nog meer knutsels in de sfeer van herfststukje voor kinderen:

knutselen met bladeren in de herfst

creatief met kastanjes en beukennootjes

Sensopathisch spel met herfstschatten

herfstknutsels peuter

kinderliedje op een grote paddenstoel

kinderliedje het regent het regent

paddenstoelen zoeken

drijven en zinken met herfstschatten

kinderliedje herfst

Footer1
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik sta voor de klas op een basisschool en hou van speelgoed testen, op stap gaan en creatieve dingen. Mijn dochter van 7 jaar test graag mee!

Share

3 Responses

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.