DIY: Herfstknutsels Peuters

Nu de kinderboekenweek achter de rug is, is het eindelijk tijd om echt met de herfst aan de slag te gaan. Natuurlijk bedacht ik weer leuke herfstknutsels voor de peuters en dreumesen. En daarvoor zijn we ook best wel veel op pad geweest! 

Herfstknutsels Peuters

De herfst is de mooiste tijd van het jaar. Alle groene bladeren van de bomen veranderen in geel, bruin, oranje en rode bladeren. Sommige bomen laten beukennootjes, eikels, kastanjes en dennenappels vallen wat prachtig is voor kinderen ( en volwassenen) om op te rapen en te verzamelen.

DIY herfst peuter

De pompoenen zijn overal weer te koop langs de kant van de weg en menig niet creabea ouder zal toch proberen om een leuk sfeertje in huis te maken voordat we goed aan de slag gaan met de kerstversieringen natuurlijk. Het is ook echt weer tijd om de kaarsjes ‘s avonds aan te steken en zo voor sfeer en extra warmte te zorgen. Herfstknutsels gemaakt door je kind(eren) geven ook vaak net dat beetje extra sfeer in huis!

DIY herfstknutsels in 3 activiteiten

De kinderen maakte met een beetje hulp van mij een herfstknutsel om op te hangen die uit 3 verschillende activiteiten, eigenlijk 4, bestaat. Leuk om te doen in de herfstvakantie bijvoorbeeld.

  1. ketting van kastanjes en eikels
  2. krans van herfstbladeren
  3. egel van de handen

DIY herfstknutsels Ketting van kastanjes en eikels

Allereerst ga je op zoek naar kastanjes en eikels. De meeste kastanjes zijn nu wel van de bomen af, dus als je nu pas gaat zoeken ben je denk ik wat te laat. Eikels kun je nog wel vinden, maar let op dat er geen gaatje inzit. Dan kan er namelijk een klein rupsje in wonen en dan is je eikel hol van binnen. Dit jaar hebben wij er heel veel gevonden met gaatje erin en was het echt zoeken naar volle eikels!

DIY herfstknutsels peuter

Dan vraag je papa of opa heel lief of hij gaatjes wil boren in de eikels en kastanjes. Hierna maak je een mooie ketting en zorg je dat er onderaan ruim touw overblijft om de volgende knutsel aan te hangen.

DIY herfstknutsels peuter
herfstknutsel

DIY herfstkrans van bladeren

Ga op zoek naar mooie (rode) bladeren, kun je deze niet vinden of is alles natgeregend dan kun je ook neppe bladeren gebruiken. Je vindt ze vaak bij de Xenos heeft ze vast ook wel.

DIY herfstknutsels peuter

Knip van een groot papieren bord de binnenkant eruit en laat de kinderen de bladeren op de rand plakken zodat er een krans ontstaat. Dit laat je goed drogen.

DIY egel handenkunst

Ja en dan de favoriet van de kinderen. De handen verven! Dit keer gebruikte ik bruine verf en ze waren heel erg nieuwsgierig! Verder heb je nog een roze papiertje, een bruine stift, 2 wiebeloogjes en een wit/geel papier nodig.

DIY herfstknutsels peuter

Het mooiste is als de kinderen hun vingers goed spreiden zodat je de stekels ( de vingers) echt een beetje kunt uitknippen.

Het roze papiertje plak je over de onderkant van de palmen heen met de duimen naar buiten en dan met stift een neusje en mond en twee wiebeloogjes erop. Leuke herfstknutsel toch!

De herfstknutsels in elkaar zetten!

Als deze 3 onderdelen droog zijn kun je in elkaar gaan zetten.

DIY herfstknutsels peuter
herfstknutsel

De ketting hang je vast aan de krans met het touw. En het egeltje niet je in de krans vast met een nietmachine.

DIY herfstknutsels peuter

Dit kun je mooi ophangen voor het raam!

Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik sta voor de klas op een basisschool en hou van speelgoed testen, op stap gaan en creatieve dingen. Mijn dochter van 7 jaar test graag mee!

1 Response

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.