Herfstknutsels voor Peuters en kleuters – een gezellig dagje freubelen

Bij de herfst zijn er zoveel knutsels mogelijk dat er behoorlijk wat van te vinden is op MamaScrapelle binnen dit thema. In deze blog dan ook herfstknutsels voor peuters en kleuters. Ga eerst lekker op pad naar het park of bos en verzamel mooie herfstschatten. Daarna ga je gezellig samen knutselen.

Herfstknutsels voor Peuters

De herfst is de mooiste tijd van het jaar. Alle groene bladeren van de bomen veranderen in geel, bruin, oranje en rode bladeren. Sommige bomen laten beukennootjes, eikels, kastanjes en dennenappels vallen wat prachtig is voor kinderen ( en volwassenen) om op te rapen en te verzamelen.

DIY herfst peuter

De pompoenen zijn overal weer te koop langs de kant van de weg en menig niet creabea ouder zal toch proberen om een leuk sfeertje in huis te maken voordat we goed aan de slag gaan met de kerstversieringen natuurlijk. Het is ook echt weer tijd om de kaarsjes ’s avonds aan te steken en zo voor sfeer en extra warmte te zorgen. Herfstknutsels voor peuters en kleuters geven ook vaak net dat beetje extra sfeer in huis!

DIY herfstknutsels in 3 activiteiten

De kinderen maakten met een beetje hulp van mij een herfstknutsel om op te hangen die uit 3 verschillende activiteiten, eigenlijk 4, bestaat. Leuk om te doen in de herfstvakantie bijvoorbeeld.

  1. ketting van kastanjes en eikels
  2. krans van herfstbladeren
  3. egel van de handen

DIY herfstknutsels Ketting van kastanjes en eikels

Voor deze herfstknutsel voor peuters en kleuters ga je eerst op zoek naar kastanjes en eikels. Let op dat er geen gaatje inzit, dan zijn ze vaak hol van binnen. Maak van te voren gaatjes in de kastanjes en eikels. Je hebt hier speciale kastanjeboren voor.

DIY herfstknutsels peuter

Geef de kinderen naald en een speciale botte naald. Hierna maak je een mooie ketting en zorg je dat er onderaan ruim touw overblijft om de volgende knutsel aan te hangen.

kastanje eikel ketting
herfstknutsel

DIY herfstkrans van bladeren

Ga op zoek naar mooie (rode) bladeren, kun je deze niet vinden of is alles natgeregend dan kun je ook neppe bladeren gebruiken. Je vindt ze vaak bij de Xenos.

bladeren op een bord

Knip van een groot papieren bord de binnenkant uit en laat de kinderen de bladeren op de rand plakken zodat er een krans ontstaat. Dit laat je goed drogen. Uiteraard kun je het bord van te voren ook nog mooi laten verven! Het is maar net hoeveel tijd je hebt of neemt voor deze herfstknutsel voor peuters en kleuters.

DIY egel handenkunst

Ja en dan de favoriet van de kinderen. De handen verven! Dit keer gebruikte ik bruine verf en ze waren heel erg nieuwsgierig wat ik nu weer voor plan had! Verder heb je nog een roze papiertje, een bruine stift, 2 wiebeloogjes en een wit/geel papier nodig.

DIY herfstknutsels peuter

Het mooiste is als de kinderen hun vingers goed spreiden zodat je de stekels ( de vingers) echt een beetje kunt uitknippen.

Het roze papiertje plak je over de onderkant van de palmen heen met de duimen naar buiten en dan met stift een neusje en mond en twee wiebeloogjes erop. Dan heb je een schattige egel in een herfstkrans. Leuke herfstknutsel voor peuters en kleuters toch!

De herfstknutsels in elkaar zetten!

Als deze 3 onderdelen droog zijn kun je alles in elkaar gaan zetten.

DIY herfstknutsels peuter
herfstknutsel

De ketting hang je vast aan de krans met het touw. En het egeltje niet je in de krans vast met een nietmachine.

DIY herfstknutsels peuter

Dit kun je mooi ophangen voor het raam! Klaar is je grote herfstknutsel voor peuters en kleuters.

Footer1
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast hebben we ook nog een boekenblog: www.stoerleesvoer.nl

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.