Skip to Content

Gruffalo knutselen – Een thematafel voor de herfst

Het thema Gruffalo en griezelen. Dat begon bij ons al met de theatervoorstelling van De Gruffalo en we maakten een hele gave herfsttafel thuis. Ja een thematafel herfst die zich natuurlijk afspeelt in het bos. Ook nog wat leuke peuterboeken van De Gruffalo. En natuurlijk lekker aan de slag met Gruffalo knutselen. Een superleuk thema voor peuters en kleuters!

Thema Gruffalo en Griezelen

Thema Gruffalo

De Gruffalo en Griezelen zijn ideaal voor kleine kinderen. Het thema Gruffalo biedt zoveel ruimte voor interactie en knutselen en lezen. Wij gingen in 2017 naar het Amsterdamse Bostheater naar de openlucht voorstelling van de Gruffalo!

gruffalo theatervorstelling
gruffalo theatervorstelling

De mannen van meneer monster wisten op een supergoede manier het verhaal van de Gruffalo te verwoorden in hun openlucht voorstelling. Het publiek wat aan twee kanten knus tegen elkaar zat ( volgens mij was de voorstelling een beetje overgeboekt) en de goede interactie met de kinderen maakte het al een super voorstelling. Dat de heren ook nog eens prachtige kostuums aan hadden, geweldige grappen en houdingen hebben die super bij hun uitgebeelde dier horen was nog meer super.

gruffalo theatervorstelling

Op het einde veranderde de slang en de vos niet meer volledig terug maar werd weer langzaam de acteur waardoor de kinderen weer langzaam terug kwamen naar de werkelijkheid.

Lees hier de review van de adventskalender van de Gruffalo

Gruffalo Knutselen

Thema Gruffalo
Thema Gruffalo

Op mijn Pinterest heb ik heel veel gepint wat met thema Gruffalo te maken heeft. Hier kun je onder andere een masker, trekpop, kleurplaten, woordkaarten en spelideeën vinden.

Thema Gruffalo
Thema Gruffalo

Gruffalo boeken

Naast het bekende verhaal van De Gruffalo en  het kind van de Gruffalo zijn er ook nog een geluidenboek en kleine kartonboekjes om met kleine kinderen te lezen. Thema Gruffalo is zo enorm breed in te zetten met al deze boeken.

Thematafel herfst

Vorig jaar kocht ik al veel spullen voor de Herfst, maar ook dit jaar kocht ik het een en ander om de thematafel verder mee aan te kleden.

herfsttafel
herfsttafel

Op een beurs van de gezonde kinderopvang kocht ik gave houten bouwblokken bij de stand van Ik & buiten.  Deze zijn heel anders dan de gewone houten blokken. Het zijn namelijk echte houten takken en boomstammen waar de kinderen hun eigen bos mee kunnen maken.  Zo gaaf! Thema Gruffalo bos werd steeds gevulder om mee te spelen.

Bij de Action kocht ik kleine eikeltjes en paddenstoelen waar je op de site van Katrotje gave werkbladen voor kunt vinden.

eikels
herfst

Bij Ali kocht ik nog wat knuffels en mijn moeder haakte twee grote slakken! (Dank je mama 🙂 )

herfsttafel
herfsttafel

Omdat we aan het nadenken zijn over kunstgras in de tuin had ik hier wat proefstukken van besteld en deze zijn de vloer geworden van het bos. De kaartjes zitten er nog wel allemaal onder want de keuze is nog niet gemaakt.

Hoe ziet jouw thematafel herfst eruit?

En ook de vensterbank is versierd met nieuwe houten dieren en gave raamstickers van de herfst en Halloween van Disney. Dit kocht ik allemaal bij de Action.

herfsttafel
Thema Gruffalo

Kijk ook eens naar deze blogs met thema herfst:

Vind jij de herfst voor kinderen ook niet de mooiste tijd van het jaar? Zoveel te ontdekken in de natuur. Hier willen ze elke dag naar het park blaadjes rapen en op zoek naar kastanjes. En spelen met thema Gruffalo en het bos!

Bekijk ook deze blogs voor Halloween:

Footer1
ellen
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Axelle

Tuesday 19th of February 2019

Beste,

Heb je het sjabloon nog van de gruffalo met de splitpennen?

groetjes

MamaScrapelle

Thursday 28th of February 2019

Hoi Nee die had ik via pinterest gevonden. veel succes!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.