Halloween Ends, een einde aan een iconisch horrorduo

Na 45 jaar komt er een spectaculair en angstaanjagend einde aan een geliefde en iconische horrorfranchise in de filmgeschiedenis. Laurie Strode neemt het voor de allerlaatste keer op tegen de belichaming van het kwaad, Michael Myers. Het wordt een confrontatie zoals nooit tevoren en maar één van hen zal het overleven. Iedereen kent het verhaal van Halloween wel, en met de laatste drie delen is deze horrorfranchise nieuw leven ingeblazen. Om het vervolgens weer keihard uit bepaalde karakters te halen, want Michael Myers is en blijft een meedogenloos moordenaar. Maar Laurie is en blijft dé scream queen en final girl die terugvecht tot het bittere einde… Halloween Ends, is dit het bittere einde?

Halloween ends
© 2022 Universal Studios. All Rights Reserved

Het verhaal Halloween Ends

De legendarische Jamie Lee Curtis keert nog één keer terug als Laurie Strode in Halloween Ends van producent Universal Pictures. Naast één van de eerste screamqueens was ze ook de eerste zogenaamde ‘final girl’ in het horrorgenre. Curtis heeft Laurie, de rol die haar beroemd heeft gemaakt, inmiddels meer dan vier decennia gespeeld. Er zijn maar weinig acteurs die zo lang een bepaalde rol hebben vertolkt. Bij de relaunch van de franchise in 2018 verbrak Halloween alle bezoekersrecords. Het was het meest succesvolle deel in de franchise en kende het beste openingsweekend van een horrorfilm met een vrouw in de hoofdrol.

Vier jaar na de gebeurtenissen in Halloween Kills, die vorig jaar uitkwam, woont Laurie bij haar kleindochter Allyson (Andi Matichak) en van Michael Myers is niks meer vernomen. Laurie is bezig met het schrijven van haar memoires. Tientallen jaren lang heeft Michael een schrikbeeld voor haar gevormd en haar leven beïnvloed. Maar Laurie heeft eindelijk besloten om haar woede en angst los te laten en van het leven te genieten. Maar als een jonge man, Corey Cunningham (Rohan Campbell; The Hardy Boys, Virgin River), verdacht wordt van de moord op zijn oppaskind heeft dat een kettingreactie van geweld en angst tot gevolg. Laurie zal voor eens en altijd de confrontatie aan moeten gaan met het kwaad.

Bekende gezichten

In Halloween Ends keert ook Will Patton terug als agent Frank Hawkins, Kyle Richards als Lindsey Wallace en James Jude Courtney als Michael Myers. Halloween Ends is gemaakt door hetzelfde team dat de franchise nieuw leven heeft ingeblazen met Halloween en Halloween Kills. De film is geregisseerd door David Gordon Green. En dit naar een scenario van meerdere personen: Paul Brad Logan (Manglehorn), Chris Bernier (tv-serie The Driver), Danny McBride en David Gordon Green. En dat scenario is weer gebaseerd op de door John Carpenter en Debra Hill gecreëerde personages. De film is geproduceerd door Malek Akkad, Jason Blum en Bill Block. De uitvoerend producenten zijn John Carpenter, Jamie Lee Curtis, Danny McBride, David Gordon Green, Ryan Freimann, Ryan Turek, Andrew Golov, Thom Zadra en Christopher H. Warner.

Halloween Ends draait vanaf 13 oktober alleen in de bioscoop.

halloween ends
© 2022 Universal Studios. All Rights Reserved

Opfrissen

Halloween Ends is de dertiende film uit de franchise. Leuk bijpassend getal :). Na zoveel jaar en zoveel films kent deze filmreeks ook vele diverse fans. Fans van het eerste uur, ik, en met deze verse drie delen een geheel nieuwe generatie. Michael Myers was niet mijn favoriet, dat was Freddie Krueger. Maar toch is Mike legendarisch net zoals Laurie. De films zijn zo sterk in wat ze zijn, en inmiddels dus echt iconisch, dat ik zeker geniet van deze franchise. Eerder heb ik al de DVD edities van de nieuwe Halloween en Halloween Kills mogen recenseren hier, en dat heb ik met veel plezier gedaan. Wat zijn deze nieuwe films een feestje! Voor zowel fans van het eerste uur, en voor een geheel nieuwe generatie.

Even een korte opfrissing:

Intussen zijn we met Halloween ends 13 films verder en ook 6 tijdlijnen in het verhaal rijker. Uhm wat? Ja zes tijdlijnen. Zo zijn er diverse reboots die net even een andere verhaallijn aanhalen, of zijn er vervolgen gekomen die bepaalde delen negeren. Ook is er een derde deel wat wel de naam Halloween draagt maar niks met de hele franchise te maken heeft. Kenmerkend voor veel delen zijn wel Michael en Laurie net zoals de psychiater Loomis. Maar dat is geen garantie. Hieronder zal ik een duidelijk overzichtje plaatsen van in welke volgorde je het beste kan gaan kijken:

 • Halloween (1978)
 • Halloween II (1981)
 • Return of Michael Meyers Halloween 4 (1988)
 • Halloween 5 The revenge of Michael Meyers (1989)
 • Halloween The curse of Michael Meyers (1995)
 • H2O Halloween (1998)
 • Resurrections, Halloween (2002)
 • Halloween (2018)
 • Halloween Kills (2021)
 • Halloween Ends (2022)

Reboot van Rob Zombie

 • Halloween (2007)
 • Halloween II (2009)

En dan is er dus nog Halloween 3 wat een mislukte poging is tot het een anthologiereeks te maken. Deze film staat helemaal los qua verhaal.

Nummer 13 Halloween Ends

En nu zijn we dus aangekomen bij nummer 13, Halloween Ends. En wat een heerlijk feestje is dit weer zeg. Verder ga ik niet veel verklappen, ik wil niks spoilen! Maar ik vind deze nieuwe delen echt één van de sterkere reboots in de horrorfranchise. De nieuwere Freddie viel tegen, en dat is ook al weer even geleden. Maar Halloween is misschien wel sterker en toffer dan ooit. Juist die mix van retro vibes en verse elementen werken op de manier zoals het nu gebracht is, wat mij betreft, bloody well.

Ik verklap dus niks, maar je mag het zelf gaan ervaren! Hoe?

Ik mag 2 vrijkaarten voor de Pathé bioscoop weggeven. De vrijkaarten zijn in te wisselen bij de kassa van de bioscoop waar jullie de film willen zien. Houd er rekening mee dat er tijdig van tevoren gereserveerd wordt voordat jullie naar de bioscoop gaan. Zonder reservering is er helaas geen toegang tot de bioscoop. Voor Pathé bioscopen kan dit via www.pathe.nl/reserveren en bij overige bioscopen is het aan te raden om te bellen met de klantenservice. Sommige bioscopen brengen kosten in rekening per telefonische reservering.

Gefeliciteerd Antonia

winnen
halloween ends
© 2022 Universal Studios. All Rights Reserved

Lees ook deze recensie over the black phone

Footer 6 nieuw
Delen is enorm lief

Selena

Hoi ik ben Selena en met veel liefde deel ik mijn blogs en recepten op Good Mood Mama. Mijn digitale thuis vol happy vibes voor een good mood. Ik ben een mama van 2 meiden, werk met kinderen en heb 1001 interesses. Ik noem mezelf bewust omdat ik nadenk over alle keuzes die ik maak. Dat betekend soms wel en soms ergens niet ergens voor kiezen. Leuk om nu onderdeel te zijn als gastblogger hier.

5 Responses

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.