Skip to Content

Rainbow – een kleurrijk spel van 999 games

Een kaartspel met als thema ‘regenboog’, DE perfecte combinatie voor mijn dochters. Het nieuwe kaartspel van 999 games is een kleurrijk spel wat lekker ’tussendoor’ te doen is. Wat zijn wij blij met ons nieuwe spel, Rainbow. Het ging dan ook direct in onze koffer toen we onze spullen pakten voor onze herfstvakantie.

Rainbow

Rainbow

Rainbow is een compact kaartspel voor twee personen. Wij zijn dol op kaartspelletjes. Ze zijn immers gemakkelijk mee te nemen. Daarnaast zijn de meeste spelregels van kaartspelletjes niet heel ingewikkeld. Rainbow kost ongeveer 10 tot 15 minuten speeltijd geven de makers aan, dat is ook precies de tijd dat wij er mee bezig zijn. Een lekker spel voor ’tussendoor’ dus, als je kunt stoppen met spelen dan. Dat laatste is namelijk nog best lastig, want er zit een verslavende factor in dit spel.

Bij Rainbow is het de bedoeling dat je 6 van de 7 verschillende kleuren verzameld. Dit vraagt wat durf, want om tot 6 te komen moet je ook kaarten omdraaien. Je weet zelf de achterkant niet, maar je tegenstander wel! Dit maakt Rainbow erg uniek. De kaarten hebben namelijk twee kanten en je hebt ze beide nodig om een goede regenboog te maken. Door goed te onthouden wat de achterkanten zijn van je tegenstander heb je een voorsprong bij het spelen van dit spel.

Durven, gokken en tactisch spelen

Rainbow vraagt een portie durf en gokwerk, hierdoor zit er wel een kleine geluksfactor in het spel. Voor ons zit er ook genoeg tactiek in, als dat niet zo is verveeld een spel al gauw. Door het maken van goede keuzes kun je de geluksfactor beperken. Wij werden er best fanatiek in en zijn op een gegeven moment gaan variëren in tactiek. Het leuke van Rainbow is dat het spel goed te spelen is met deze verschillende tactieken. Dit leverde ook leuke tactische gesprekken op naderhand.

Rainbow is een spel voor kinderen vanaf 7 jaar, aldus de makers. Dit is ook wat wij hebben ervaren. Natuurlijk is het zo dat hoe ouder je bent, hoe groter de factor tactiek zal zijn. Jinte, onze dochten van 7 jaar, kon het spel goed spelen. Nine, 9 jaar, heeft er ook echt van genoten. En eerlijk? Mijn man en ik konden ook niet stoppen nadat we het spel hadden uitgeprobeerd. Het fijne van Rainbow is dat de spelregels niet ingewikkeld zijn en dat de spelbeschrijving heel duidelijk is. Lekker op 1 bladzijde en goed vormgegeven. Je kunt ze er gemakkelijk even bij pakken als je iets wilt opzoeken.

Rainbow van 999 games

Geniet jij ook zo van de andere 999 games kaartspellen? Beverbende, valse motten, Ligretto, Take 5, Saboteur? Dan is Rainbow ook absoluut een goede aanvulling van je spellenverzameling!

Zoek je geen kaartspel, maar liever een ander spel van 999 games? Kijk dan eens hier:

Footer4 nieuw
Linda
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.