Menara bordspel van 999 games – een spel vanaf 10 jaar

Menara is een spel van 999 games en is genomineerd voor speelgoed van het jaar 2019 in de categorie 10 en 11 jaar. Van 999 games is in deze categorie ook de kwakzalvers van kakelenburg waar Elles al eerder een review over schreef genomineerd. Daarnaast zijn er nog 3 spellen genomineerd in andere leeftijdscategorieën: De Schatzoekers van de Kuala-archipel, Wingspan en Clever. De nominatie van Menara bordspel vinden wij een hele terechte nominatie. Benieuwd waarom? Lees dan gauw verder!

Bouw een tempel

Menara betekend in het Maleis, tempel. Het is een behendigheidsspel waarbij je moet samenwerken. Het spel bestaat uit tempelplaten met een donkere en een lichte kant wat invloed heeft bij het bouwen. Daarnaast bestaat het spel uit gekleurde pilaren die volgens bouwtekeningen en tempelplaten moeten worden neergezet. Er zijn 3 moeilijkheidsgradaties in de bouwtekeningen die met gekleurde kaartjes worden aangeduid. Ook zijn er kaartjes welke de hoeveelheid bouwlagen aangeven. Let op! Kan je je beurt niet afmaken dan komt er een etage bij. Als de pilaren de tempel niet kunnen dragen en de tempel instort is Menara bordspel voorbij.

Samenwerking met spelen van Menara bordspel

We beginnen het spel met de handleiding naast ons. In het begin lijkt het ons wat ingewikkeld, maar eenmaal op gang valt het allemaal wel mee. Het spel ziet er mooi uit en heeft een stoffen zakje waar de pilaren in moeten worden gedaan. Je mag natuurlijk niet zien welke kleuren je pakt, anders zou je de kleuren kunnen pakken welke bij de tempelplaten horen. Er is ook een pilaren opslag waarbij je, voordat je de bouwtekening pakt, je pilaren mee kunt ruilen. Je moet goed nadenken welke kleuren je pakt en welke kleuren je medespelers nodig hebben. Het gaat tenslotte niet om de persoonlijke winst, maar het gezamenlijk behalen van het einddoel. Samenwerking is de kracht achter Menara bordspel.

Bij het plaatsen van de eerste laag zien we al dat het moeilijk is om met de tempelstukken een stabiele tempel te maken. Je moet dus voorzichtig je pilaren plaatsen en goed kijken welke tempelstukken je gebruikt. Nadenken en een vaste hand hebben zijn dus wel nodig.

Menara is een heel ander spel dan andere spellen, doordat er geen winnaar of verliezer is. Het doel is samen bouwen en samen de eindstreep halen. Samen winnen of samen verliezen dus.

menara bordspel

Menara door Rosalie

Ik vind Menara echt een heel leuk bordspel. Ik heb samen met mijn vriendin een tempel gebouwd van 6 lagen. Het is moeilijk, spannend, maar vooral heel leuk. Je moet elkaar ook helpen en samen kijken hoe je zo goed en stevig mogelijk de tempel kan bouwen. Wij vinden vooral het bouwen erg leuk en dat je opdrachten moet uitvoeren. Je kan alleen de gekleurde pilaren op dezelfde kleur plek zetten op het tempeldeel. Dat maakt het moeilijk. Je moet nadenken over welke kleuren je nog moet gaan gebruiken en welke pilaren je weg moet halen om door te kunnen bouwen.

menara bordspel 999 games

Speelgoed van het jaar 2019

Menara bordspel van 999 games

Wij vonden het super leuk om Menara te spelen en gaan het zeker vaker spelen. Vanaf dit moment is dit mijn favoriete spel. Menara is genomineerd voor speelgoed van het jaar 2019 in de categorie 10 en 11 jaar. Lijkt het jouw ook een leuk spel breng dan je stem uit en maak kans op leuke prijzen! Van 11 september tot en met 3 november kan iedereen stemmen.

Kijk ook deze games van 999 games

Footer4 nieuw
Rosalie
Delen is enorm lief

Rosalie

Hallo, ik ben Rosalie en ik ben 10 jaar en zit in groep 8. Ik hou van viool spelen, ballet en Tang Soo Do (koreaans karate). In de winter ski ik ook op de skibaan en ga ik elk jaar op wintersport. Verder speel ik graag buiten, hou van spelletjes, knutsel en ik teken heel graag. Ook lees ik veel verschillende boeken en daarom zal ik als gastblogger reviews gaan schrijven over diverse kinder- en jeugdboeken. Ik hou vooral van grappige, avontuurlijke en spannende boeken zoals bijvoorbeeld Superjuffie, Harry Potter, Leven van een Loser, Tom de Groot, De Gorgels enz. Ik vind het leuk om te horen of jullie mijn blogs leuk vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.