Skip to Content

Speelgoed van het jaar 2019 – een speelgoed cadeautip

Ook dit jaar kunnen we weer kiezen voor speelgoed van het jaar 2019. Ik vind het altijd erg leuk om dit allemaal uit te zoeken. In deze blog dan ook een uitgebreid overzicht van de genomineerden in alle categorieën. Lees mee en laat op hieronder of op Facebook vooral even weten waar jij graag een review van zou willen zien. En misschien ken jij een spel al wel?

Speelgoed van het jaar 2019 Categorie 0-3 jaar

Een baby verkent de wereld om zich heen. Vooral felle kleuren trekken zijn attentie. Het moeten grote stukken zijn want iets goed pakken, kan hij nog niet. Geluidjes zijn ook altijd in trek. 
De dreumes kan al weer wat meer. Speelgoed achter je aan trekken is dan leuk. Een dreumes zit vol vragen. Speelgoed kan antwoorden geven en mogelijkheden stimuleren.
Peuters bouwen met blokken, maken muziek en spelen graag met andere kinderen. Een spelletje spelen gaan ze nu steeds vaker doen.

Codi mijn RoboDino

Een dansende dino, wie wil die nou niet? Codi, Mijn Robodino * is de nieuwste troef van VTech. Wel een met een humeurtje op z’n tijd. Het goede nieuws: zijn stemming wordt door jouw kleintje bepaald, Codi laat zich programmeren via de stekels op zijn rug. Dat is interactie, pure uitdaging voor mini (2 tot 5 jaar) wizzkids!

Codi, die nu al de nominatie Speelgoed van het Jaar 2019 in Nederland op zak heeft, kan dankzij de verschillende combinaties die door de kinderen zelf wordt gemaakt, brullen zingen en dansen. Hij beweegt of gaat compleet los op een van de vele muziekstijlen uit zijn oeuvre. Maar hij heeft, hoe menselijk is dat, ook een gevoelige kant. Soms is hij moe, een beetje humeurig zelfs. Zo’n realistische dino kwamen we nog nooit tegen!

Dankzij de rugstekels en de in Codi’s DNA verpakte eigenschappen maakt jouw kleintje 27 verschillende combinaties en leert het eindeloos. Liedjes, kleuren, vormen, oorzaak en gevolg. Is de pijp eindelijk leeg na zoveel spelen, dansen en zingen, dan kruipt Codi het liefst terug in de speelhoek en kunnen zijn stekels worden opgeborgen in zijn dino ei, zodat ze niet kwijt kunnen raken.

ZoomiZooz, stuk voor stuk draaikonten

Worden ZoomiZooz dé rage dit jaar? Natuurlijk! De tuimeldiertjes van VTech passen in het kinderknuistje, zijn lekker eigenwijs en worden leuker naarmate je er meer van hebt. Dit wordt hét jaar van de ZoomiZooz!

Elk ZoomiZooz * diertje is een karakter. Of het nu een gorilla, hondje, kat, varken, uil, beertje, leeuw, haan, luipaard, vogel of één van de vele andere ZoomiZooz diertjes is, ze hebben een naam, een geboortedatum, een sprekend snoetje en een ondeugende uitstraling. Ze wakkeren verzamelwoede aan, hoe meer je er hebt, hoe groter de verhalen in je hoofd worden. Om die reden komt VTech meteen met 24 draaikonten voor een piepklein prijsje. Ze worden overigens ook, nog voordeliger zelfs, in setjes van drie of zes verkocht.

Maar er is nog meer, want VTech zorgt ervoor dat niet alleen de nieuwe karakters het levenslicht zien, maar komt meteen met vier speelsets op de markt waarin de tuimelvrienden op avontuur kunnen.

Extra uitdaging krijgen ZoomiZooz met de speelsets Tol & Dol Krokodil, Reis & Leer Locomotief en de Swing & Speel Schommel. En niet te vergeten het Klim & Verken Boomhuis, hét klapstuk van de serie, die in Nederland nu al de nominatie Speelgoed van het Jaar 2019 op zak heeft. Dankzij de Magische Zoomi-Sensor die VTech in de sets verstopte, levert elke ZoomiZooz-beweging hier een reactie, interactie, zinnetjes, liedjes en melodietjes op. Alleen of samen tuimelen met ZoomiZooz? ‘t Blijft in alle gevallen beestachtig leuk!

Brain train speelgoed van het jaar 2019

Is jouw brein/trein in vorm? Train je brein met dit vormenspel! Deze trein is zowel een puzzel als een speelgoedtrein. Kan jij de vormen in de juiste volgorde in de wagons plaatsen? Naarmate de opdrachten moeilijker worden, krijg je steeds minder aanwijzingen. Ben jij op het juiste spoor? Zorg ervoor dat alle wagons aan elkaar vastzitten voordat je trein het station verlaat. Een spel met 48 opdrachten voor kinderen vanaf 3 jaar. Brain Train* is een spel van Smart Games, ideaal om mee te nemen op vakantie.

Speelgoed van het jaar 2019 Categorie 4 & 5 jaar

Vadertje en moedertje spelen. Maar ook de dokter of de tandarts nadoen is een favoriete bezigheid. Rollenspellen zijn in deze leeftijd erg belangijk. Maar ook de verdere fijne motorische oefeningen worden in deze leeftijd verder ontwikkeld. De meeste kleuters hebben een grote fantasie en het speelgoed voor deze leeftijd komt daaraan tegemoet. Met het spelen van eenvoudige spelletjes wordt begonnen.

Cubby de beer

speelgoed van het jaar 2019

Cubby * is een levensechte en lekker zachte beer van Hasbro. Hij is verbazingwekkend interactief. Cubby is dol op kietelen en speelt graag een spelletje kiekeboe met je kind. Voor een verrassende reacties blaas je op zijn neus. Met een 3 in 1 accessoire om het eten en drinken te geven en om zijn fijne zachte vacht te borstelen. Met in totaal meer dan 100 geluid en bewegingscombinaties wordt dit lieve beertje het ideale speelmaatje voor je kind. Er zijn zelfs aparte bedtijdgeluiden en liedjes! Geen wonder dit deze beer genomineerd is voor speelgoed van het jaar 2019!

Bob Bilnaad

speelgoed van het jaar 2019 bob bilnaad

Ook Bob Bilnaad ( review) is van speelgoedfabrikant Hasbro. De loodgieter repareert een verstopping en iedereen neemt hem in de maling. Als zijn broek naar beneden valt wordt iedereen natgespoten. Een spel met loodgietersbroeken om de verschillende gereedschappen uit de gereedschapskoffer van Bob de loodgieter in te klemmen op de riem. Maar doe voorzichtig, want als zijn broek afzakt.. dan word je nat! Bob Bilnaad * is natuurlijk een hilarisch spel!

Crocs’ Socks! Krok’s sokken

Een actief gezelschapsspel van fabrikant BS Toys, waarbij je op zoek moet gaan naar de missende sok van de krokodil. Crocs Socks * is te spelen met 2 tot 4 spelers. Met een uitdaging om goed te kijken naar de kleuren en patronen van de sok en of het de linker of de rechter sok is!

Smart Farmer

Beestenboel op de boerderij! De dieren maken er bende van en moeten van elkaar gescheiden worden… maar de boer heeft maar 3 eenvoudige hekken om zijn land te verdelen in aparte weides. Kan jij hem helpen om de hekken op de juiste plaats te zetten, zodat de paarden, koeien, schapen en varkens hun eigen plek krijgen? Kan je er voor zorgen dat elk dier zijn eigen drinkbak heeft?

Het spelbord van Smart Farmer* met 4 vaste hekken, 2 paarden, 2 koeien, 2 schapen, 2 varkens, 3 water troggen, 3 hekken, boekje met 60 opdrachten en oplossingen.

Tropical Zoo

speelgoed van het jaar 2019

Pixelbeads zijn enorm populair en vervangen de rage van de ministeck en de strijkkralen. Ik snap dus wel waarom ze genomineerd zijn voor speelgoed van het jaar 2019. Met deze set van Tropical Zoo * kunnen kinderen op een hele gave manier 3D figuren maken van dieren. In de handleiding kun je goed zien hoe de pixelbeads moeten worden neergelegd. Door middel van het natspuiten met water plakken de kralen goed aan elkaar.

Speelgoed van het jaar 2019 Categorie 6 & 7 jaar

Kinderen van 6 & & jaar zijn competitief, elkaar overtroeven vinden ze erg leuk. Veel spelletjes spelen op deze behoefte in. Of dat spelen nu buiten of binnen gebeurt, met vriendjes en vriendinnetjes of met broertjes, zusjes en ouders, dat maakt niet uit.

#Snapstar

Een speelgoed dat met een hashtag begint. Dat kan alleen maar te maken hebben met social influencers zoals mamabloggers 😉

Stap in de wereld van #SNAPSTAR *! Een indrukwekkende wereld vol mode, beauty, muziek, fotografie en design, waar onze invloedrijke meidengroep van zes Social Influencers bovenop de nieuwste trends zitten. De poppen komen met een green screen en stand, om een heuse fotoshoot te doen. De kleding is verwisselbaar en de poppen zijn beweeglijk.

Dawn is een power-vrouw en een fashion diva die alleen genoegen neemt met het beste – ze weet wat ze wil en ze krijgt het altijd! Als Dawn geen verkleedpartijen organiseert, dan staat ze wel te socializen met celebs op de meest exclusieve evenementen. Wil je weten waar het feest is? Bel Dawn!

Lynx speelgoed van het jaar 2019

Lynx (review) van Identity Games, een spel om je concentratie en je brein te trainen en verbeteren. Een actiespel voor iedereen met het reactie- en gezichtsvermogen van een Lynx *. Zet het spelbord in elkaar, schud de kaartjes en neem er 3 uit het bakje. Waar zijn de koekjes, de gitaar en de tennisbal? Vind als eerste jouw 3 plaatjes op het bord en win! Echt een aanrader voor jong en oud!

Turbo Force

Turbo Force Racers, de razendsnelle bolides die behendige chauffeurs vanaf 5 jaar gewoon als een horloge om hun pols dragen, zijn de nieuwste troef van VTech. Welkom in het decennium van snelheid, slimme interactie en vlogger Furtjuh, de populaire YouTuber die zijn stem exclusief aan VTech leende om de races van commentaar te voorzien.

VTech introduceert meteen vier racemonsters: in geel, blauw, rood en groen. En omdat de F1 terugkeert naar Zandvoort, voegt de maker van educatief speelgoed er een bonus aan toe: de Super Racetrack, een circuit voor ongekende vaart en behendigheid. Meteen goed voor een ereprijs, nominatie Speelgoed van het Jaar 2019 in Nederland.

Coureurs sturen hun wagen aan via het basisstation om hun pols. Ze kunnen solo, maar ook tegen elkaar racen. In het laatste geval moet vooraf de frequentie van de auto worden ingesteld. Geen ingewikkeld gedoe, de coureur weet allang hoe het werkt. Wat hij/zij ook weet is dat met simpel arm schudden en een druk op de turbotoets op supervermogen wordt gereden. Riemen vast, helm op, klaar voor de start en gaan!

Is racen een doel op zich, dan is de Super Racetrack inclusief een polsband met Racer het ultieme cadeau. Omdat de auto’s hier binnen de baan blijven, neemt snelheid toe. Dankzij vier circuitopstellingen wordt elke race adembenemend spannend. Zelfs op het betere stuntwerk is het circuit ingericht, met een dubbele startbaan, een schans, een spiraalvormige baan en een transparante tunnel. Wie nu nog in slaap valt tijdens het rijden, heeft echt nog niet met Turbo Force Racers gespeeld.

Colour Catch speelgoed van het jaar 2019

Colour Catch (review) van Smart Games is een leuk reisspel voor kinderen vanaf 7 jaar. Help de dieren hun avondmaal te vangen. Plaats alle puzzelstukken op het spelbord, zodat de kikkers en salamanders dezelfde kleur krijgen als in de opdracht. Maar kijk uit! De dieren zijn transparant en veranderen van kleur, naargelang de ondergrond waarop ze geplaatst worden. Colour Catch is een kleurrijke Smartgame met 48 opdrachten voor kinderen vanaf 7 jaar.

Blazelets Style Studio

De Blazelets Style Studio (review) van Ravensburger is een complete set voor het maken van armbanden met magisch poeder en water!
Met de handige koffer kun je armbanden ontwerpen en meteen al je onderdelen opbergen. Doe het poeder in de speciale vorm en dompel die in de met water gevulde koffer. Als je ze dan ook nog met glitter versiert, krijg je hele coole armbanden!
Er zijn ook uitbreidingen van Blazelets Style Studio *

Speelgoed van het jaar 2019 Categorie 8 & 9 jaar

In deze leeftijd zijn spelletjes voor de lol of juist informatief zeer geschikt. Kennis testen of constructiebouwwerken maken. Wetenschap ontdekken want ze zijn heel nieuwsgierig, en ze willen veel dingen uitproberen: hoe werkt het en hoe zit het in elkaar? Je zou kunnen zeggen dat de wetenschap op deze leeftijd dan ook een rol speelt. Leerzame spelletjes kunnen op een speelse manier helpen lesstof van school beter onder de knie te krijgen.

Atlantis Escape

Atlantis Escape * is een makkelijk tot razend moeilijk reisspel voor kinderen vanaf 8 jaar. Kan jij je ruimteschip veilig tussen de asteroïden loodsen? Om te ontsnappen, zullen al je vaardigheden als piloot tot het uiterste getest worden. “Asteroid Escape” is een schuifpuzzel uit een ander universum, Met 60 opdrachten.

Nerf Fortnite AR-L Blaster

De NERF Fortnite * AR-L blaster van Hasbro is geïnspireerd op de blaster die wordt gebruikt in Fortnite; hij heeft dezelfde look en kleuren als de blaster in de populaire videogame! Speel Fortnite in het echt met deze gemotoriseerde NERF Fortnite AR-L blaster.

Schakel de motor in met de versnellingsknop en haal de trekker over om 1 dart te schieten. De blaster wordt geleverd met een clip voor 10 darts en 20 officiële NERF Fortnite Elite darts. Zo kun je de clip met volledig laden met 10 clips en heb je 10 reservedarts om te herladen. Klap de 2 vizieren aan de bovenkant van de blaster omhoog om nauwkeurig te richten. 

Newbury Haunted High School

Durf jij de verborgen kant van Newbury High te bezoeken? Download de LEGO® Hidden Side™ app en richt je telefoon op de school om deze tot leven te laten komen. Ontdek wat er in de app gebeurt wanneer je met het model speelt. 

Dit speelgoed met augmented reality is inclusief 8 figuren: Jack Davids met een smartphone en een minifiguur van het meisje Parker L. Jackson met een smartphone, Douglas Elton, Rose Davids, schooldirecteur Dhr. Clarke, leerlingen Paola en Wade en Spencer, het spookhondje van Davids.

Dit schoolspeelgoed bevat talloze leuke details om fantasierijk spel te stimuleren, zoals een verborgen kamer, een bushalte aan de voorkant, een computerlokaal, een bibliotheek, een toilet, een scheikundelokaal en een klokkentoren. De hele school kan worden omgetoverd tot een echte spookschool.

De spookschool is ca. 30 cm hoog, 43 cm breed en 26 cm diep.

De schatzoekers van de Kuala-archipel speelgoed van het jaar 2019

speelgoed van het jaar 2019 de schatzoekers

Jullie keuzes, Jullie avontuur, jullie verhaal. Je kunt De Schatzoekers van de Kuala-archipel * van 999 games alleen spelen, maar met meerdere schatzoekers wordt het pas een echt avontuur. Ga alleen of in een team op zoek naar mysterieuze schatten die in het eilandenrijk Kuala liggen verborgen. Kies je karakter uit de 4 kinderen, sla het bijbehorende stripboek open en beleef het avontuur van je leven.

Onderweg moet je raadsels oplossen, ontwijk je valstrikken en ontdek je geheime doorgangen. Samen ontdek je de vele eilanden van de Kuala-archipel om de mooiste schatten te vinden. De Schatzoekers van de Kuala-archipel: het eerste coöperatieve avonturenspel in stripvorm!

Grote burcht van de Novelmore ridders

speelgoed van het jaar 2019

Een grote burcht* met een ophaalbrug, geïntegreerde katapult, steenkogelgoten en meer is de nieuwste grote set van Playmobil. De kasteelpoort kan op magische wijze worden geopend dankzij een mechanisme bovenaan. Via een val komen de indringers de kelder binnen. De burcht kan langs de open achterzijde worden bespeeld. 79 x 57 x 44 cm.

Speelgoed van het jaar 2019 Categorie 10 & 11 jaar

Spelletjes spelen, nog ingewikkelder constructie bouwwerken maken en techniek is leuk en interessant voor deze leeftijd. En dat zie je terug in de genomineerde speelgoed van het jaar 2019 in deze leeftijdscategorie.

Pictionary Air

Een van mijn favoriete spelletjes vroeger was Pictionary. Heerlijk om iets te moeten tekenen, wat een ander moet raden. Nieuw van Mattel is nu Pictionary Air™, een doldwaze manier om het klassieke gezelschapsspel te spelen! Teken in de lucht en je ziet de tekening op je scherm – zo heb je dit tekenspel nog nooit gespeeld. Download de Pictionary Air™ app op je smartphone of tablet en je kunt spelen. Richt de camera in de app op de speler die tekent en je ziet die speler mét zijn of haar tekening op het scherm van je smart apparaat. Je kunt het zelfs streamen met Apple TV, Chromecast of andere streamingsapparaat naar je tv.

De kwakzalvers van Kakelenburg speelgoed van het jaar 2019

Eenmaal per jaar komen in Kakelenburg * de beste wonderdoktoren en beunhazen samen om drankjes tegen zweetvoeten, heimwee, de hik en liefdesverdriet te brouwen. Iedere kwakzalver kookt hier echter zijn eigen soep. Iedere speler trekt zolang ingrediënten uit zijn eigen, in de loop van het spel zelf samengestelde, voorraadbuidel totdat hij denkt dat zijn drank perfect is. Maar pas op: een paar knalerwten en de hele drank ontploft. Het is dus beter om op tijd te stoppen en een kleinere portie te koken om zo met de opbrengst ervan kostbare ingrediënten aan te schaffen. Zo vult de voorraadbuidel zich met steeds meer nuttige ingrediënten, waardoor de volgende drank wellicht nog beter wordt en meer punten oplevert.

In dit spel met meer dan 2000 combinatiemogelijkheden wordt het beproefde deckbuildings systeem gecombineerd met het populaire “push your luck”-mechanisme. Lees hier de review

Escape Room The Game Jumanji Family Edition

Voel de spanning van een Escape Room in je eigen huiskamer! In deze allereerste familie editie (10+) van Escape Room The Game * moet je samenwerken om puzzels op te lossen en verborgen aanwijzingen te vinden. Deze Jumanji editie bevat 1 introductie spel om Escape Room The Game te leren kennen en 2 spannende avonturen geheel passend in het Jumanji thema. Het spel is volledig Nederlandstalig. Maar let op! je hebt maar 60 minuten om te ontsnappen. Een speciale decoder zorgt dat je weet wanneer je hints mag gebruiken en telt af. Het is een spel waarbij je gezamenlijk verliest of wint, door goed samen te werken kun je uit de Escape Room ontsnappen.

Lees hier reviews van Escape Room The Game en Escape Room The Game 2

Menara

Bouw gezamenlijk een tempel op basis van bouwtekeningen van verschillende moeilijkheidsgradaties. Om beurten kies je er één, die je volledig moet uitvoeren. Lukt dat namelijk niet, dan moet de tempel een bouwlaag hoger worden.

De bouwtekeningen geven bijvoorbeeld aan hoeveel pilaren er op één of meer tempelvloeren moeten worden gezet of dat er een bepaald aantal pilaren moet worden verplaatst. De pilaren mogen uitsluitend op velden van dezelfde kleur worden gezet, dat is nog best lastig.

Staat de tempel aan het einde van het spel nog overeind en heeft hij het juiste aantal bouwlagen, dan winnen de spelers gezamenlijk. Stort de tempel echter voortijdig in, dan is het project mislukt en verliezen de spelers gezamenlijk.

Menara van 999 games (review) is een spel voor het hele gezin, waarin zowel tactiek als behendigheid een grote rol speelt. Je koopt hem op bol *

Slide Quest

Slide Quest (review) is een coöperatief behendigheidsspel van Asmodee voor maximaal 4 spelers waarbij je probeert om de ridder te helpen om het einde van elke kaart te bereiken en daarbij valstrikken en obstakels te vermijden. Gebruik de hendels (die je aan de doos vastmaakt) om de ridder te laten schuiven, maar let op: er zijn diverse hindernissen, bewakers en een schurk die jouw weg moeilijk maken en jouw levensteller laten dalen…

Er zijn in totaal 20 kaarten die je kunt spelen: om het spel te winnen probeer je de ridder veilig en succesvol door een wereld van 5 kaarten of de volledige 20 kaarten te loodsen en het koninkrijk te redden. De moeilijkheidsgraad wordt hoger naarmate je van de ene naar de andere wereld gaat. Als je levensteller echter op nul komt, dan verlies je het spel.

Koop het hier

Speelgoed van het jaar 2019 Categorie 12 t/m 17 jaar

Ook voor de tieners zijn er nog genoeg spellen om samen te spelen, kennis te testen en elkaar uit te dagen. Ook in groepen spelen is leuk en wordt vaker door jong volwassenen gedaan.

Exploding Kittens

speelgoed van het jaar 2019 exploding kittens

Het te gekke kaartspel Exploding Kittens van Asmodee, is een combinatie van Russisch Roulette en schaken. Doel van het spel is net zo lang te overleven totdat je de laatste speler bent. Eigenlijk is het spel heel simpel: wanneer je aan de beurt bent, speel je je “actiekaarten” zoals Ontmantel en Voorspel de Toekomst om de Exploding Kittens te ontlopen. De ene kaart gebruik je om een tegenstander te vloeren, een andere gebruik je om een aanval af te weren. En als je de juiste combo speelt, kun je een aanval uitvoeren die het aantal spelers met één doet afnemen: KABOEM! Exploding Kittens * is bekend van de meest succesvolle Kickstarter campagne en zorgt gegarandeerd voor veel hilariteit!

Pandemic Rapid Response

Pandemic Rapid Response * van Asmodee, is een spannend, coöperatief, real-time dobbelspel binnen het bekende en populaire Pandemic universum.

In Pandemic Rapid Response dien je zo snel mogelijk levensreddende middelen te leveren aan noodlijdende steden over de hele wereld. Nieuwe rampen blijven zich voordoen terwijl de timer loopt, dus jij en je team moeten snel en gecoördineerd samenwerken om je missie te volbrengen.
Spelers vormen een eliteteam van dokters en specialisten die in een speciaal uitgerust vliegtuig voedsel, water, vaccins en andere hulpmiddelen voorbereiden tijdens de vlucht.
Hierdoor zijn ze in staat zijn om snel adequate eerste hulp te bieden. Als jij en je team deze hulpmiddelen op tijd weten te leveren, dan is je missie geslaagd!

Leipe Lama’s

Een spel met een echt spuitende lama. Dat is Leipe Lama’s (review) van Selecta spel & Hobby. Draai de kaarten om en zoek de kaart van de tuffende lama of de toeter. Ben je te laat? dan wordt je nat! Lama’s houden van rust, dus wat je ook doet, maak niet teveel lawaai! Doe je dat toch, dan wacht je een natte verrassing.

Je koopt het hier op bol *

Rolit

speelgoed van het jaar 2019

Rolit Classic* van Goliath is het spel met de verrassende draai! Kijk uit, blokkeer, rol en…win! Door te blokkeren verover je de rolit balen van je tegenspelers. De winnaar is de persoon wiens kleur op het bord het meeste voorkomt. Leuk om te spelen met het hele gezin of gewoon met je vrienden.

Speelgoed van het jaar 2019 Categorie 18+ jaar

Steeds meer volwassenen ontdekken dat spelen leuk is. Naast bouwpakketten en allerlei soorten puzzels zijn er interessante en leuke spellen. Spellen rond een thema waar je een tijd lang mee bezig bent of spellen die kennis testen. Ook in groepen spelen is leuk en wordt vaker door jong volwassenen gedaan.

Clever

Clever * van 999 games is een spel met dobbelstenen. Vul je worp in een van de categorieen. Elke categorie levert op een andere manier punten op. Kies slim, want elke dobbelsteen die overblijft moet je presenteren op een zilveren dienblad aan de andere spelers. Die kunnen daarmee misschien ook wel belangrijke punten scoren.

Wingspan

speelgoed van het jaar 2019 wingspan

Een vogelspel vol tactiek en spanning. In je eigen opvangcentrum probeert je het beste voor de vogels te creeren. Een leefgebied heeft groeifactoren nodig als voedsel pakken, eieren leggen en nieuwe vogelkaarten trekken. Wie bouwt het beste en wint de meeste punten? Elke beurt speel je een vogel, waarna je alle acties die zich in het betreffende leefgebied bevinden, mag uitvoeren. Zo kun je voedsel uit een “echt” vogelhuisje pakken, ei-miniaturen in nesten leggen of nieuwe vogels verzamelen. Alle opties leveren op verschillende manieren punten op. Wingspan* van 999 games bevat 170 unieke vogelkaarten, die in combinatie met de verschillende bonuskaarten en de interactie met de andere spelers voor oneindige variatie zorgen. Ook solitair te spelen.

Escape Room the Game: 2 players

speelgoed van het jaar 2019

In deze uitdagende en zenuwslopende 2 Player editie van Escape Room The Game (review) werk je samen met 1 teamgenoot om puzzels op te lossen en verborgen aanwijzingen te vinden. Hou de tijd in de gaten, want je hebt maar 60 minuten.

Deze editie bevat 1 introductie avontuur en 2 complete avonturen. Tijdens het spelen heb je een smartphone nodig met Escape Room The Game app met daarin de digitale Chrono Decoder óf de Chrono Decoder uit het basisspel.

What do you meme

speelgoed van het jaar 2019

Maak jij de grappigste memes? Dit spel van Megablue zet je verbeelding aan het werk. Combineer de fotokaart met een grappige tekstkaart. Wie heeft de beste combinatie gemaakt? Dit jaar voor het eerst in het Nederlands beschikbaar. What do you meme ( review)

Je koopt de verschillende edities op bol *

Uiteindelijk bepaalt de consument 

Alle door de vakjury gekozen artikelen van de speelgoed van het jaar 2019, zijn vanaf medio augustus te bewonderen op de website: http://www.speelgoedvanhetjaar.nl. In alle speelgoedwinkels in Nederland liggen flyers die oproepen tot deelname. Van september tot en met 3 november kan iedereen in Nederland stemmen op het speelgoed van zijn of haar keuze. Stem & Win Speelgoed is het motto: dus wie gaat stemmen op zijn of haar favoriete artikel en de vraag goed oplost, maakt ook nog eens kans op mooie prijzen.

Wat lijken jouw de leukste spellen voor speelgoed van het jaar 2019? Waar zou jij graag een review over willen zien?

Footer1
ellen
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.