Escape room the game – puzzle adventures een nieuw spel Identity Games

Het is geen geheim dat ik van escape rooms hou en dat ik ze dan ook graag voor jullie uit test. De puzzle adventures was nieuw voor mij, dus extra leuk om te gaan spelen! Dit spel heeft ook gewonnen bij de speelgoed van het jaar 2021 competitie. Benieuwd waarom?

escape room puzzle adventures

Puzzle adventures is dat echt leuk?

Toen ik de doos voor het eerst zag, wist ik niet zo goed wat ik ervan moest vinden. Puzzels maken en dat als een soort escape room? Zou dat echt leuk zijn? Ik wist totaal niet wat ik kon verwachten en als echte escape room fan wil ik alles uitproberen. Dat vind ik dan ook zo gaaf. Identity games komt elke keer met iets anders, dus elke keer weten ze mij opnieuw uit te dagen. Maar zou dat ook met puzzle adventures zo zijn?

De dode scientist

Met de voorkant van de doos wordt het thema al gelijk duidelijk neergezet. Er is een wetenschapper vermoord en jij moet er achter komen waarom. Althans dat denk ik. Zodra ik de doos open doe zie ik puzzelstukken van hard karton, een schijf, twee gekke dingetjes en allemaal rondjes. Op de grote puzzelstukken staan cijfers en vormen. Daar moet ik waarschijnlijk iets mee doen. En op de ronde schijf zie ik allemaal kleuren, vormen, symbolen en figuren. In één oogopslag is het duidelijk. Ik moet vier puzzelstukjes aan elkaar doen en door te draaien (rood is linksom, groen is rechtsom) kom ik bij het juiste vakje. Verder vind ik de beschrijving en 6 vakjes met kleuren en symbolen die ik open moet maken. Laten we maar beginnen met deze puzzle adventures.

Start de klok voor puzzle adventures

Samen met mijn man lees ik eerst de beschrijving. Normaal gesproken wil ik altijd gelijk beginnen, maar dit spel is compleet nieuw voor mij. Je kan kiezen om het met of zonder tijd te spelen. Wij houden wel van een uitdaging en gaan voor de tijd. We leggen alles goed voor ons neer en zorgen voor voldoende ruimte voor de puzzel. In de beschrijving zagen we dat het drie uur kan duren, dus drinken en lekkers staan al klaar. Het is tijd om te beginnen met puzzle adventures.

Geen gewone puzzels

Zodra we het verhaal hebben gelezen en het eerste vakje open maken vinden we het eerste puzzeltje. Appeltje eitje toch? Uhm, nou nee. Dit zijn geen normale puzzels met vier hoeken. Elke kamer heeft een ander figuur en sommige kamers hebben dus meer dan vier hoeken. Daniël en ik kijken elkaar aan zodra we 7 hoeken hebben gevonden. Hoe gaan we dit aanpakken? Als professionele puzzelaars leggen we de kleuren bij elkaar en beginnen we allebei aan een eigen kleur. De eerste puzzel is erg wennen, maar hoe verder je komt hoe makkelijker het gaat. Geef dus niet gelijk op!

Wat zie je in de kamer?

Na het puzzelen ben je nog niet klaar, want nu moet je de code vinden om het volgende vakje open te maken. Het is een escape room en niet een puzzel, hè! Het is even goed nadenken en tien keer kijken, maar uiteindelijk hebben we de code en kunnen we door naar vakje twee. Dit is echt heel erg leuk! Soms een tikkeltje frustrerend, maar enorm uitdagend. In elke kamer moet je goed kijken wat je ziet en dit combineren met de extra spullen die er soms bij zitten. Maak vooral gebruik van pen en papier want dat heb je zeker nodig!

Tijd voor een pauze

Puzzle adventures is niet een game dat je in één uur uitspeelt en daarom is een pauze niet overbodig. We stoppen de tijd en leggen de puzzel even aan de kant. Het is zelfs zo inspannend dat we besluiten om de volgende dag door te gaan. En dat kan gewoon. Speel de kamer “uit” en stop de tijd voordat je een nieuw vakje open maakt. Je hebt de gegevens van de andere kamer namelijk niet meer nodig. Laat wel de puzzel liggen, want op het eind heb je het hele huis in elkaar gepuzzeld! Dus neem even die pauze. Het kan dus na elk vakje. Heel fijn als je soms even pauze wil van al dat hersenen wil kraken.

Puzzle adventures is een schot in de roos

Ik ga je verder niet teveel meer vertellen over de game, want straks verklap ik teveel. Ik durf wel te zeggen dat Identity games echt weer een goed spel heeft gemaakt. Een nieuwe dimensie in de escape room game. En niet alleen ik vind hem geweldig. Ook vrienden hebben hem met veel plezier gespeeld. De game is, net als de andere games, maar één keer te spelen. Maar daardoor extra leuk om aan vrienden door te geven. Onze vriendengroep is zelfs zo fanatiek dat we om de zoveel tijd een game kopen die we dan rouleren. Hoe leuk is dat? Mocht Identity games weer een nieuwe escape room game maken dan wil ik dit met liefde weer voor jullie testen. Nieuwe escape room game? I’m your women!

Speelgoed van het jaar

Wat ons betreft is puzzle adventures een terechte winnaar dus van de Speelgoed van het jaar competitie en een perfect cadeau voor de feestdagen om met de familie te spelen!

De vakjury heeft de winnaars Speelgoed van het Jaar 2021 bepaald. Hier zie je ze, 3 per categorie. Nu is het jouw beurt. Kies 1 artikel per categorie. Het artikel met de meeste stemmen, wint de Gouden Publieksprijs. Alle Publieksprijzen worden op 2 november bekendgemaakt. Wil je meedoen om de prijzen? Los dan aan het eind de rebus op en laat je gegevens achter. Stemmen zonder de rebus op te lossen, kan ook. Lees de informatie, bekijk de video’s per artikel.
Ga stemmen, veel plezier!

Footer4
Joyce
Delen is enorm lief

Joyce

HI, Ik ben Joyce en moeder van twee schatten van kinderen. Mijn zoon is geboren in 2014 en mijn dochter hebben we in 2017 mogen verwelkomen. Onze zoon is hoogsensitief en heeft extreme faalangst. Dankzij hem ben ik nu een expert op dat gebied. Als juf op de basisschool maak ik van alles mee. Kleuter tot groep 8, ik heb ze allemaal gehad. Ik vind het heerlijk om naar mijn werk te gaan en verveel mij geen dag.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.