Skip to Content

De leukste cadeaus voor huisdieren, een lijst met tips

Klein of groot. Harig of glibberig. Aanhankelijk of niet… Ze komen in diverse varianten en wij mensen zijn er in het algemeen gek op: huisdieren! Op welk huisdier we gek zijn, dat varieert nogal. Waar de één fervent kattenliefhebber is, zo heeft iemand anders liever een kleine hamster. Of wat dacht je van de mysterieuze reptielen. Liever toch een trouwe viervoeter? Welk soort huisdier we ook kiezen, het wordt een onderdeel van de familie. En daar horen ook cadeautjes bij die je geeft. Hoog tijd voor ‘De leukste cadeaus voor huisdieren’, een handige lijst met tips!

Let op! Maakt u gebruik van een ad-blocker? In deze blog maak ik veel gebruik van handige doorlink plaatjes! Zet hem dus even uit als je deze wil zien.

De leukste cadeaus voor huisdieren

De leukste cadeaus voor huisdieren

Hieronder een overzicht per huisdier. Maar je kan natuurlijk ook kiezen voor een algemeen cadeau, of een mooi creatief cadeau. Hieronder dan ook cadeaus die daarbij passen! En een aantal cadeaus die leuk zijn voor eigenaren van huisdieren. En ben je nog op zoek naar een stofzuiger dan raad ik je de Henry Petcare aan!

honden cadeaus

Van hondenpenning tot een bench

Dit is misschien wel één van de trouwste huisdieren die er is. De lieve viervoeter houdt van mensen. Het vraagt wel intensieve verzorging: goede voeding, veel beweging, bezoekjes aan de dierenarts en lichamelijke verzorging. Een hond gaat vaak vele jaren mee en de band met dit dier is dan ook groot. Hieronder de leukste cadeaus voor huisdieren: de hond. Ik ben benieuwd wat bij jouw hond past!

Hondenspeelgoed*
Snuffelmat*
Bandana hond*

De leukste cadeaus voor huisdieren katten

Van kattenspeeltjes tot slaapmand

Heerlijk zelfstandig zijn deze viervoeters. Alhoewel er ook knuffelaars tussen zitten. Een kat is vrij zelfredzaam. Net zoals een hond gaat dit huisdier vaak vele jaren met je mee en groeit er een sterke band. Tijd voor de leukste cadeaus voor huisdieren: de kat! Wist je dat het op 8 augustus internationale kattendag is?

hamster cadeautjes

Hamster in de leukste cadeaus voor huisdieren

Ik ben zelf altijd troste eigenaar geweest van meerdere hamsters. Deze kleine diertjes nemen niet veel plek in beslag, alhoewel ze zeker ruimte nodig hebben om te spelen en bewegen. In de nacht zijn ze vaak actief, en ik ook. Dus voor mij was het altijd een goede match met deze diertjes. Er zijn verschillende soorten, hou daar rekening mee als je een kooi en materialen koopt.

De leukste cadeaus voor huisdieren

Konijn, fret en cavia

We gaan nog even door met de knaagdieren. Deze zijn wat groter en hebben dus ook meer ruimte nodig qua hok. Ook moet je goed per dier kijken wat passend is. Anders dan bij hamsters zijn deze knaagdieren iets minder actief, maar wel net zo beweeglijk. De leukste cadeaus voor huisdieren: konijn, fret en cavia en ja ook voor muizen!

vogel cadeautjes

Vogels als huisdier

Wij mensen zijn ook gek op vogels als huisdier. Een papegaai die gezellig kletst, een kip voor verse eieren, een mooi gekleurd parkietje of misschien zelfs wel een heuse duivenmelkerij. Een papegaai kan heel erg oud worden. Ook voor je lieve gevederde vriendje zijn natuurlijke leuke presentjes te vinden. De leukste cadeaus voor huisdieren: vogels!

cadeautips voor vissen

Vissen in de leukste cadeaus voor huisdieren

Van de lucht duiken we zo in het water. Vissen mogen niet ontbreken op de leukste cadeaus voor huisdieren. Je kan van klein kommetje tot giga aquarium gaan. Alhoewel een kleine ronde kom geloof ik niet meer geaccepteerd is omdat het niet diervriendelijk is. Een goed gevuld aquarium met plantjes en speeltjes is fijn voor je kleine glibberige vriendje. Wat kies jij als cadeau?

reptielen spullen

Reptielen als huisdier

Als laatste dier in de leukste cadeaus voor huisdieren, wil ik de reptielen zeker niet vergeten! Je hebt natuurlijk zeer diverse soorten die hieronder vallen. Dus niet elk cadeau is meteen voor elk reptiel geschikt. Maar ze wonen wel in een terrarium en die kan je uiteraard leuk versieren. Vaak zijn ze ook blij met een lekker muisje of wat verse insecten..

De leukste cadeaus voor huisdieren

Nou hier moet toch een leuk cadeau bij zitten voor je huisdier! Welk huisdier heb jij eigenlijk of wil je graag hebben? En wanneer geef jij een cadeau? Op de verjaardag, zomaar of alleen moet dierendag? Laat het me weten hieronder met een reactie, ik ben benieuwd!

Deel je onderstaande foto op Social media? Zo helpen we ander mensen met huisdieren om een tof cadeau te vinden! Kijk hier voor onze overzichtspagina met nog veel meer gave verlanglijstjes!

Lees ook dit artikel met de leukste cadeautjes voor huisdieren!

leukste cadeaus voor huisdieren

Lees ook deze blogs

Footer1
Selena
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.