Kattenspeeltjes een overzicht van het leukste speelgoed voor katten

Onze kittens zijn inmiddels al weer ruim 3 maanden bij ons. Van lieve kleine meisjes zijn ze al aan het opgroeien naar onstuimige pubers die dol zijn op kattenkwaad. Ze ravotten, stoeien, springen, ontdekken, verstoppen, rennen er op los. Maar gelukkig komen ze ook geregeld bij je liggen voor een aai en een knuffel. In die 3 maanden hebben we goed kunnen ontdekken wat hun lievelingsspeelgoed is dus vandaar een blog met een overzicht met kattenspeeltjes!

kattenspeeltjes

Muizen en ballen – bekendste kattenspeeltjes

Het meest voor de hand liggende zijn natuurlijk de muizen en ballen als kattenspeeltjes. Je kunt ze kopen met of zonder catnip.

Catnip is beter bekend als wild kattenkruid. Dit plantje is familie van de munt-achtige planten. In dit plantje zit nepetalacton en daar zijn katten dol op. Tenminste de meeste katten dan. Bij zo’n 50 tot 75% van de katten zorgt het voor een reactie. Dit wordt bepaald door een gen. Onze dames hebben dit gen zeker want speeltjes waar catnip in zitten worden letterlijk kapot gemaakt zoveel spelen ze er mee.

Lees ook deze blog van Delicia.

Maar ook de muisjes en ballen met een piepje, of zonder piepje of kruid of belletje worden veel mee gespeeld. Af en toe raap ik alles in huis op en stop het in het onderste gedeelte van hun kattentoren. Daar weten ze zelf dan alles weer uit te halen waar ze mee willen spelen.

Sja hun kattenspeeltjes opruimen dat hebben ze nog niet geleerd.

kattenspeeltjes

Stokjes en lampjes

Wat kinderen vooral leuk vinden om mee te spelen zijn de kattenspeeltjes waar zij het spel bepalen. Zoals stokjes met fluffy uiteindes of een muisje eraan vast. Of de laser lampjes op de vloer waar de katten sterk op reageren. Het zorgt altijd voor een hoop gelach om de gekke capriolen van de katten te zien. Wel hebben wij in huis de afspraak dat er maar 15 minuten met een laserlampje gespeeld mag worden per dag. Anders worden de katten straks echt nog gek. Daarna kunnen ze lekker uitrusten in hun kattenmand.

katten en dozen

Dozen en propjes – goedkoopste kattenspeeltjes

Zet een doos neer en je kat is blij. Zet je twee dozen neer dan zijn ze superblij! En als de dozen dan ook nog eens verschillende formaten hebben, en klepjes om zich achter te verstoppen.. nou ja het moge duidelijk zijn. Je hoeft geen dure kattenspeeltjes in huis te halen als je ook makkelijk aan dozen kunt komen. En heb je een oud papiertje wat je tot een prop maakt dan kunnen de katten hier ook heerlijk mee voetballen.

Bijkomend voordeel van dozen in de woonkamer is trouwens dat kittens hier ook goed aan kunnen knabbelen. Want ook zij gaan hun tanden wisselen en kunnen onrustig tandvlees ervaren. Er is aan onze dozen inmiddels flink geknabbeld.

kitten met blaadje

Blaadjes en hydrokorrels

Onze kittens vonden het heerlijk om in de plantenpotten te liggen met als gevolg dat alles onder de aarde lag. Toen kwam mijn schoonvader met het schitterende idee om er hydrokorrels bovenop te leggen. En inderdaad voor een kleine week lag er geen aarde meer in de woonkamer. Maar toen ontdekte Phoebe dat hydrokorrels echt de perfecte kattenspeeltjes zijn. Je kunt ze in je bek nemen, of met je pootje uit de plantenbak wippen en dan maar voetballen. En als zo’n hydrokorrel dan onder een kast verdwijnd, dan pak je gewoon een nieuwe.

Ja met als gevolg dat de grote mensen met hun blote voeten op zo’n keiharde korrel stonden en het uitgilden van de pijn. Na dit twee weken aan te hebben gekeken hebben we de hydrokorrels toch maar weer uit de potten gehaald.

Wat de meiden hier ook veel doen is aan onze planten knagen. Ondanks dat we twee potten kattengras in huis hebben staan weten ze ook andere blaadjes van de planten af te krijgen.

En hier wordt volop mee gespeeld. Zeker als zo’n blaadje lekker uitgedroogd is en lekker knisperd.

Je leest het dus kattenspeeltjes vind je overal in huis!

Spelen met je eten

Ja als ouder zeg je wellicht regelmatig tegen je kind dat het niet mag spelen met zijn eten. Maar voor huisdieren is dit vaak juist het tegenovergestelde. Om het natuurlijk jachtinstinct te vervullen zijn er uitdagende producten op de markt gekomen om spelend en jagend hun eten te verzamelen.

Trixie Fun Board XXL

Van Kattenveertjes kregen wij een heel mooi Trixie Fun Board. Hier kun je kattensnoepjes of brokjes in doen, maar ook speelgoedjes in verstoppen. Trixie Fun Board XXL is ontworpen door Helena Dbalý, een expert op het gebied van verrijking van kattenlevens. Met verrijking prikkel je op een positieve manier de zintuigen van je huistijger, waardoor zijn natuurlijke instincten aangesproken worden. Dit is goed voor zowel de fysieke als mentale gezondheid van je poezenbeest.

Kriebelbeestjes in de tuin

Sinds een maand mogen de kittens overdag de tuin in. We hebben even netjes de eerste prikken afgewacht en toen mochten ze alleen buitenspelen als wij ook in de buurt waren. Nu mogen ze van 8:00 tot 22:00 buiten spelen. Ze vinden het heerlijk want er is zoveel te beleven in de tuin. Vliegende mieren, vliegen, mieren, muggen, spinnen, bijen en heel veel vogels om weg te jagen. Al die kriebelbeestjes zijn perfecte kattenspeeltjes. Vanmorgen nog kwam Minoes trots een vlieg naar me toe brengen die ze had gevangen. Meestal eten ze ze gelijk op. Dat is wel echt een groot voordeel van katten we hebben geen vliegen in huis!

Kattenveertjes

Met alle bovenstaande kattenspeeltjes zou je denken dat Minoes en Phoebe hier wel genoeg aan hebben en dat er behoorlijk wat favorieten tussen zitten. Maar de ultieme favoriet van Minoes zijn de speelgoedjes van kattenveertjes.

En dan met name de Bonks. Dit zijn rechte stokken waarvan je de uiteinden ook naar binnen kan drukken. Het is dan net hondenbot die perfect in hun bekje past. Hier kan Minoes echt uren zoet mee zijn!
Lees hier wat de katten van Marjolijn van hun nieuwe speelbox vinden.

kattenspeeltjes kattenveertjes

Samen spelen ze ook veel met de kattenveertjes in verschillende maten en de wollen staart kunnen ze heerlijk mee knuffelen.

Van kattenveertjes kregen wij een super leuk kattenveertjes mystery box. Bomvol met speelgoed voor de dames en echt het is hun lievelings kattenspeeltjes!

mystery box

Lees ook deze blogs

Footer2 nieuw
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Ik ben 5 jaar gastouder geweest en heb dus veel ervaring met kinderen van alle leeftijden. In de tijd dat ik mij weet los te wurmen van een schermpje lees ik graag een boek. Samen met Selena beheren we een toffe boekenblog. www.stoerleesvoer.nl

25 reacties

 1. Wij hebben 2 katten, broer en zus en ze heten Gozer en Bink(ie)
  Ze spelen af en toe met een muis maar favoriet is wel een doos.
  Daar moeten ze altijd in.

 2. Oh wat een tof cadeau! Over 14 dagen kunnen we twee jonge katjes ophalen. Dit zou een te gek begin zijn om lekker mee te spelen

 3. Heel herkenbaar, onze kat zit ook graag in een doos. Het liefst eentje die te klein is, hahaha. Toch doe ik graag een gooi naar een mysterybox met kattenspeeltjes van kattenveertjes. Ze is net 1 jaar oud en heeft voldoende energie om alles uit te proberen.

 4. mjn zwarte kater Zorro speelt het liefst met wattenstaafjes. hij gooit ze in de lucht slaat er hard tegen aan en rent dan hard door de kamer heen. soms is het tegen de staart van de hond aanslaan ook erg leuk

 5. Ik heb er twee:
  Rode kater Jip speelt graag met dingetjes aan touwtjes.
  Lapje Sjors houdt van laserla(m)pjes én van (helaas…) echte muisjes… Maar daar maak je mij niet blij mee hoor. Dat snapt ze alleen nog niet zo goed 😉

 6. Ik doe graag mee voor de kat van mijn vriendin.
  Dat is een prachtige jonge zwarte kater en die speelt met een muisje met een piepje er in en ook veel met een draad met een balletje er aan als ik er ben.
  Verder zal hij nog wel meer speelgoed hebben, maar dat weet ik niet.
  Ik volg bloglovin en zou graag deze leuke kattenspeeltjes aan dit katertje geven.

 7. Ik heb al verschillende speeltjes geprobeerd maar poes jeffy vind niets leuk.
  Ze kijkt er naar en dan zie je haar denken……
  Kon je nou echt niets iets leuks voor mij vinden???

  Oké jeffy, nu gaat het goed komen!

 8. Oh doe graag mee voor onze Lucky. Ze is nu ongeveer 14 weekjes. Ongeveer zet ik erbij omdat we het niet weten. Ze was een straatkatje en gelukkig op tijd gevonden. Een week nadat we onze kater op 5 jarige leeftijd hebben moeten laten inslapen. Ze speelt werkelijk met alles, de bal van de hond, een kartonnen doos, haar muisjes, maar ook met een knuffel van onze kleine meid 😍😍

 9. Leuk! Onze Kwibus speelt het liefst met een balletje. Hij apporteert het als je het balletje van de trap laat rollen. Speelgoed (liefst bewegend) van de kinderen doen het ook goed.

 10. 3 katten hebben wij, een zwarte kater van een huis, tuin en keukenras, een rode langharige poes half noorse boskat en een main coone ook zwart. Super gezellig al die lieve katten thuis

 11. Ik heb een 8 jarige Charlotte, boordevol met lapjes. Ze is super speels en houd ook van grapjes. Zoals een vogelveer bewegen onder de deur. Of kattenkruid overal “opsmeren” vanwege die onweerstaanbare geur. Ze vind balletjes van aluminium folie mooi ritselen en rollen. Houd ervan om de trap op en af te hollen. En als ik met een zaklampje schijn. Dan vind ze dat met haar kattenoogjes volgen, reuze fijn. Ze is dan al wat ouder maar een enorme speelse dame. Die ook van dozen houd, vogeltjes spotten achter de ramen. Wat zou ik haar graag verrassen. Met een doos vol pret die precies bij haar zou passen. Naar buiten wil ze niet want ze is daar wat onzeker. Maar met dit prachtige kado pakket als leuke opsteker. Geniet ze vast uren, dagen, maanden, jaren lang. En krabt niet meer uit verveling aan mijn witte behang. Dan zijn we allemaal happy ook mijn dochtertjes en vent. Hoop dat je mij uitkiest & onze lieve Charlotte verwend!!!!

 12. Allison is een ondeugende boerenmeid van 3 jaar, we hebben haar opgehaald ergens in the middle of nowhere tijdens een hevige sneeuwstorm. Ze laat het niet altijd merken, maar ze is erg lief en zachtaardig van karakter. Ze kan niet goed mauwen, alleen heel zachtjes kirren. Met andere katten kan ze niet zo goed overweg, ze is wat sociaal onhandig (Net als ik hahaa) Ze speelt het liefst in haar eentje, dan maakt ze er een hele show van. Allison en ik vooral willen heel graag winnen!!

 13. Onze Joris komt het liefst met levende muisjes aan brrrrrrr daarnaast rent hij ook veel achter een lichtje aan 😉 een stuk muisvriendelijker!

 14. Wij hebben 2 katten die beide het liefste spelen met een stokje met een touw eraan, maar ook het rode lampje (laserlamp) vinden ze geweldig! Dan vliegen ze letterlijk alle kanten op! Daarnaast spelen ze samen ook regelmatig! Ze zijn ontzettend lieve katten voor onze drie kinderen, maar op zijn tijd ook heel ondeugend!

 15. Ik heb2 katten, broer en zus genaamd Ken en Liz. Zij zijn net 1 jaar oud en het zijn binnenkatten. En wil ze graag extra uitdagen met extra variatie aan kattenspeeltjes. Ze houden van alles wat rolt en vliegt. En ben benieuwd naar het pakket wat voor uitdaging dit aan mijn katten kan bieden.

 16. Ah wat superleuk. Volg beide pagina’s op Facebook. Wij hebben twee katten twee broers. De een is best een beetje lui, loopt langzaam en ligt veel. De andere is juist super speels. Hij speelt het liefst met een stoffen vis die gevuld is met catnip.

 17. Wat super leuk wij hebben sinds het weekend 2 kittens. Dus doe graag mee voor deze 2 boekjes die graag met de knickers van de kinderen spellen🙈

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.