Bitzee, een interactief huisdiertje – hoe werkt dat?

Nog steeds hopen mijn dochters op een kitten, puppy of pluizig konijn met de feestdagen. Maar dat gaat echt niet gebeuren. Dus ik ben op zoek gegaan naar diverse alternatieven! Zo hebben we de Mama Cavia getest, een zachte interactieve cavia die baby’s kan krijgen. En ook deze Bitzee van SpinMaster wilde ik graag testen. Ik had iets minder verwachtingen dan een fluffy cavia maar ik had er niet meer ernaast kunnen zitten! Dit is namelijk een upgrade van een Tamagotchi en het werkt zo leuk. Nieuwsgierig naar het hoe werkt een Bitzee of wat is het? Lees dan snel verder in deze Bitzee review Nederlands.

Bitzee is een digitaal huisdiertje wat reageert op aanraking. hoe werkt bitzee? Je leest het in deze review Nederlands over hologram diertje!

Hoe werkt bitzee?

Bitzee: het ultieme digitale huisdier! Een doosje met 15 virtuele diertjes die je echt kunt aanraken en verzorgen. Aaien, eten geven, optillen en schudden maar. Bitzee reageert met fascinerende geluiden en reacties. De Bitzee is een plastic doosje met daarin een snel bewegend schermpje waarop een fluorescerend diertje te zien is. Ook wel een hologram effect. Het diertje maakt allerlei aandoenlijke geluidjes en kan ‘bestuurd’ worden met behulp van een swipe-pad, door het schermpje aan te raken of door het doosje in allerlei richtingen te bewegen.

 • Begin met een schattige baby puppy en geef hem alle liefde en zorg die hij nodig heeft om te groeien. Hoe meer je speelt, hoe meer huisdieren je verzamelt! Voer ze, speel met ze, wieg ze in slaap, ruim hun rommel op en geef ze alle liefde die ze verdienen. Hij groeit van baby naar uiteindelijk een Super Bitzee!
 • Ontgrendel elk uniek Super Bitzee huisdiertje en ontdek bijzondere outfits en spelletjes. Gebruik traktaties om nieuwe virtuele diertjes te verzamelen tot wel 15 verschillende huisdiertjes in jouw doosje
 • Inclusief 3 AA-batterijen

Bitzee, het robot speelgoed is perfect voor kinderen die gek zijn op animatie, elektronisch speelgoed, verrassingsspeelgoed, dierenspeelgoed en STEM-speelgoed. Maar ook volwassenen zullen betoverd worden door Bitzee’s innovatieve en schermvrije benadering van speelgoed en spelletjes uit de jaren 90! Maak een statement en verleg de grenzen met Bitzee, het robot speelgoed. Perfect als verjaardagscadeau, sinterklaascadeau, kerstcadeau of voor elke andere gelegenheid.

Speelgoed van het jaar 2023

Door de vakjury gekozen als winnaar in de categorie elektronica is Bitzee een logische keuze wat mij betreft. In de verkiezing van Speelgoed van het jaar 2023 zijn namelijk een aantal speerpunten belangrijk. Het speelgoed moet namelijk ‘goed speelgoed’ zijn. Waar moet het aan voldoen?

 • Veilig & getest
 • Origineel & geen namaak
 • Kwalitatief & optimaal speelplezier
 • Zo duurzaam mogelijk
 • Inclusief

De winnaars zijn dus op al die punten beoordeeld. Dat is een mooie garantie. Bitzee is zeker passend voor al die punten. Het is origineel, veilig, het werkt en zorgt voor uren speelplezier.

speelgoed van het jaar 2023

Hoe werkt Bitzee?

Ik heb stiekem Bitzee eigenlijk meer voor mezelf aangevraagd om te testen. Ik was namelijk vroegah gek op mijn Furby en Tamagotchi. Daarbij dacht ik dat het wat saai voor mijn oudste dochter zou zijn, en wat ingewikkeld voor mijn jongste. Helaas had ik er niet meer naast kunnen zitten. En ik zeg helaas, want nu moet ik dus delen. Op een zondagochtend pakte ik de verpakking erbij met mijn jongste dochter van 4 jaar. Je kan dit product testen in de verpakking en daar ging de magie al in werking.

Zodra het handzame plastic doosje opengaat verschijnt er een hologram-achtig beestje wat lieve geluiden maakt. Dit is al tof en we vermaken ons best een tijdje met de verpakking. Maar dan is het hoog tijd om uit te pakken. Let even goed op hoe dit te doen, dit staat duidelijk op de verpakking zelf. Eenmaal uitgepakt, haal even de sticker van het swipe-pad, en je Bitzee is klaar om te gaan!

Er zit een folder bij met instructies en even krijg ik het een beetje benauwd. Het oogt ingewikkeld en mijn 4 jarige dochter stuitert van ongeduld. Maar ook hier zat ik wederom er naast. De Bitzee is niet ingewikkeld. In het begin ga je wat stappen langs van hoe te bedienen en dan is het klaar! Mijn dochter snapt dat je voorzichtig moet aaien en dan zijn we om. Wat is dit tof!

Bitzee review Nederlands – Hypnotiserend relaxed

De Bitzee is dus een handzaam plastic doosje in verschillende kleuren. Ik heb tot nu toe blauw en paars gezien. Wij hebben paars. Zodra het doosje opengaat gaat er een soort van plastic schermpje heel hard flapperen en dan ontstaat er het hologram diertje. Het maak een aangenaam geluid die mij wat hypnotiseert en relaxt maakt. Het is heel herkenbaar en charmant vinden wij. Het geluid van het beestje kan je overigens instellen. Er zit dus een swipe-pad, je kan het bewegende schermpje aanraken en het doosje bewegen. Je begint met 1 beestje die je verzorgt en die langzaam aan een upgrade gaat krijgen. Zodra je diertje een superdier is kan je ook spelletjes spelen. Elk huisdier heeft een eigen spel.

Soms verdien je snacks en met die snacks trek je weer nieuwe huisdiertjes aan. Wij hebben nu een hond, eekhoorn, kat en vogel. Twee daarvan zijn superdieren inmiddels. Zodra het doosje dicht is, is het ook stil. Dus geen gedram of irritante reminders. Wanneer jij er klaar voor ben ga je lekker spelen en verzorgen. Mijn jongste dochter snapt verrassend snel hoe alles werkt en is heel voorzichtig. Mijn oudste dochter vindt het ook tof en ik dus ook. Bitzee heeft ons allen verrast en ligt nu in de woonkamer waar we onze dieren omstebeurt verzorgen.

Bitzee is uniek, handzaam, voor jong en oud en innovatief. Wat ons betreft een absolute cadeautip en winnaar van Speelgoed van het jaar 2023!

 • Bitzee koop je hier via Bol of via een speelgoedwinkel
 • In totaal zijn er 15 diertjes om te verzamelen
 • Aanbevolen minimum leeftijd 5 jaar
 • Lees meer over de winnaars van Speelgoed van het jaar 2023

Wil jij meestemmen? Dat kan hier! Je kunt zelf mooie prijzen winnen als je je stem uitbrengt.

Nieuwsgierig naar onze andere recensies van Speelgoed van het Jaar 2023 houdt dan deze tag in de gaten!

Footer4 nieuw
Selena
Delen is enorm lief

Selena

Hoi ik ben Selena en met veel liefde deel ik mijn blogs en recepten op Good Mood Mama. Mijn digitale thuis vol happy vibes voor een good mood. Ik ben een mama van 2 meiden, werk met kinderen en heb 1001 interesses. Ik noem mezelf bewust omdat ik nadenk over alle keuzes die ik maak. Dat betekend soms wel en soms ergens niet ergens voor kiezen. Leuk om nu onderdeel te zijn als gastblogger hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.