Skip to Content

Speelgoed van het jaar 2023 – een goed speelgoed competitie

Net zoals elk jaar hou ik jullie natuurlijk op de hoogte van goed speelgoed voor de feestdagen. Iedere ouder wil zijn kind met de feestdagen graag verwennen met een cadeautje. Of dat nu klein of groot is. Maar ook voor op het verlanglijstje zijn er altijd wel ouders en kinderen op zoek naar inspiratie. Met de speelgoed van het jaar 2023 competitie zijn er weer aardig wat toppertjes die aan het lijstje toegevoegd mogen worden!

speelgoed van het jaar 2023 hoofdfoto

Speelgoed van het jaar 2023

Ieder speelgoedbedrijf dat actief is op de Nederlandse Speelgoedmarkt, kan meedoen. En geloof me, dat zijn er heel wat! Met veel merken werken we geregeld samen op MamaScrapelle. Sommige merken zijn nieuw voor ons. Door je stem uit te brengen maak je ook nog eens kans op een spellenpakket van de genomineerde spellen. Wie zijn jouw favorieten? Stem nu!

Puzzels

 • Tower Stacks – Smart Toys and games
 • Cubic Fun 3d Puzzel Titanic LED – van der Meulen
 • 3d puzzle Apollo Saturn V – Ravensburger
puzzels

Tower Stacks

Tower Stacks is een slim spel dat de vorm heeft van een driedimensionale puzzel. Deze unieke puzzel bestaat uit negen stukken, elk met een gekleurde toren. Met behulp van een boekje met 80 uitdagende opdrachten moet je de puzzelstukjes op de juiste manier aan elkaar plaatsen om het gewenste eindresultaat te bereiken. Dit spel is speciaal ontworpen voor één speler vanaf acht jaar oud. De opdrachten variëren van beginnersniveau tot expertniveau, waardoor spelers hun ruimtelijk inzicht en planningsvaardigheden kunnen ontwikkelen. Bovendien bevordert het spel gerichte aandacht en verbetert het de frustratietolerantie door volgehouden aandacht te stimuleren.
Je koopt het onder andere op bol*

Lees hier de recensie van Tower Stacks

Tower Stacks smartgames

Lees hier meer recensies van Smartgames

eindresultaat

Cubic Fun 3d Puzzel Titanic LED

Met een indrukwekkende lengte van ongeveer 87,88 cm behoort dit tot een van de grootste modellen die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn. Dankzij de meer dan 250 onderdelen biedt het urenlang bouwplezier, resulterend in een verbluffende creatie waar je vol trots naar kunt kijken. Deze meesterlijke creatie zal de aandacht trekken in jouw favoriete ruimte. De CubicFun 3D-puzzel is geschikt voor jong en oud, en vooral ’s avonds voegt de LED-verlichting een extra dimensie toe, waardoor iedereen jouw meesterwerk zal bewonderen.

Je koopt hem onder andere op bol

Lees hier de recensie van Cubic Fun 3d Puzzel Titanic LED

3d puzzle Apollo Saturn V – speelgoed van het jaar 2023 groot!

Het Apollo Saturnus V bouwpakket biedt een gedetailleerde driedimensionale uitdaging voor het reconstructie van de Apolloraket. De stukjes van de puzzel zijn gemaakt van stevig plastic en moeten in elkaar worden geklikt. Het uiteindelijke resultaat is een nauwkeurige replica van 92 cm lang van een van de raketten die in de vorige eeuw naar de maan werden gelanceerd, inclusief de maanlandingsmodule. Deze puzzel is uitermate geschikt voor oudere kinderen en volwassenen met solide bouwvaardigheden en doorzettingsvermogen. Het spel bevordert visuele waarneming (goed kijken), ruimtelijk inzicht, constructievaardigheden en vereist gerichte en volgehouden aandacht. De bouwer zal trots zijn op het eindresultaat, wat bijdraagt aan het zelfbeeld. Voor de meeste kinderen kan het handig zijn om wat hulp te krijgen bij het voltooien van deze 3D-puzzel op een plezierige en succesvolle manier.

Met 440 stukjes ben je wel even zoet. Product lengte is 1.64m.

je koopt het onder andere op bol

Lees hier meer recensies met puzzels van Ravensburger

Buitenspeelgoed in Speelgoed van het jaar 2023

 • X-Shot Insanity Motorized Rage Fire – Zuru
 • Nerf Elite 2.0 Double Punch Blaster – Hasbro
 • Waboba Voli Paddle Game – Van der Meulen
speelgoed van het jaar 2023 buitenspeelgoed

X-Shot Insanity Motorized Rage Fire

De X-Shot Insanity Motorized Rage Fire is het meest indrukwekkende en grootste model in de X-Shot Insanity reeks. Wat deze blaster echt opmerkelijk maakt, is dat hij wordt geleverd met een verstelbaar statief, dat de stabiliteit verhoogt. Het statief is echter verwijderbaar, waardoor je de blaster ook zonder statief kunt gebruiken.

Laad de riem met maar liefst 40 pijltjes en vuur ze in snel tempo af met de volledig gemotoriseerde Motorized Rage Fire. Tijdens het schieten draait de loop van de blaster rond, wat zorgt voor extra dynamiek. De blaster wordt compleet geleverd met een afneembaar vizier en twee pijltjeshouders voor nog eens 40 extra pijltjes. Daarnaast krijg je ook 72 Air Pocket Technology pijltjes meegeleverd.

je koopt het onder andere op bol

Nerf Elite 2.0 Double Punch Blaster

Nerf elite 2.0

Verhoog je schietplezier met de krachtige Nerf Elite 2.0 Double Punch-blaster, uitgerust met dubbele vaten en dubbele magazijnen! De Double Punch-dartblaster beschikt over twee vaten die snel voorwaarts en achterwaarts bewegen bij het afvuren. Deze geautomatiseerde Nerf-blaster is voorzien van twee magazijnen, elk met een capaciteit voor 10 darts, waardoor je maar liefst 20 darts achter elkaar kunt afvuren.

Bij deze blaster worden maar liefst 50 Nerf Elite 2.0-foamdarts meegeleverd, dus je hebt meer dan genoeg darts om beide magazijnen twee keer te herladen, met extra reserve-darts inbegrepen. Geniet van het gemotoriseerde schieten met deze Nerf-blaster, waarbij de vaten heen en weer bewegen tijdens snelle vuurgevechten. Met zijn opwindende functies en stoere ontwerp is de Double Punch-blaster een fantastisch cadeau voor kinderen. Elektronische Nerf-blasters behoren tot het beste speelgoed, zowel binnen als buiten, voor jongens en meisjes die van actieve en snelle spellen houden. Het dragen van beschermende brillen wordt sterk aanbevolen (niet inbegrepen).

Lees de recensie van Nerf 2.0 hier

je koopt het onder andere op bol

Waboba Voli Paddle Game – speelgoed van het jaar 2023 buitenspelen

Een welkome afwisseling van traditionele balspellen! Met het Voli Racket spel gebruik je een grote shuttle die je omhoog gooit en vervolgens raakt met een handschoen. De bruine handschoen is voorzien van een comfortabele schuimlaag aan de binnenkant. Gooi de shuttle omhoog en houd hem in de lucht door hem met de handschoen te raken, waardoor de handschoen fungeert als een soort racket. Dit spel is perfect voor vermaak in het park of om je badminton- en volleybalvaardigheden te trainen.

je koopt het onder andere op bol

Bouw -en constructiespeelgoed

 • LEGO® DREAMZzz™ Mevrouw Castillo’s schildpadbusje – Lego
 • GraviTrax Junior Starter Set My Jungle – Ravensburger
 • MEGA Bloks First Builders Move ‘N Groove Caterpillar – Mattel
speelgoed van het jaar 2023 bouw en constructie

LEGO® DREAMZzz™ Mevrouw Castillo’s schildpadbusje

Met het schildpadbusje constructiespeelgoed kun je twee fantastische creaties bouwen. Aan de ene kant kun je een gedetailleerde minibus maken, en aan de andere kant kun je een levendige schildpad creëren. Het eindresultaat ziet er in beide gevallen prachtig uit. De set wordt geleverd met drie figuurtjes en diverse accessoires, waardoor er volop ruimte is voor fantasierijk spel, zowel met de minibus als met de schildpad.

LEGO DREAMZzz Mevr. Castillo's Schildpadbusje Campervan

De bijgevoegde handleiding begeleidt je stap voor stap bij het samenstellen van de minibus of schildpad. Dit speelgoed stimuleert verschillende constructievaardigheden, waaronder ruimtelijk inzicht, oog-handcoördinatie en gerichte, langdurige aandacht. Bovendien bevordert het fantasiespel, zowel voor individueel spel als voor spelen met vriendjes of vriendinnetjes.

je koopt het onder andere op bol

Lees hier de recensie van Lego DREAMZzz

Meer Lego artikelen op MamaScrapelle:

GraviTrax Junior Starter Set My Jungle – speelgoed van het jaar 2023

De Gravitrax Junior set biedt jonge kinderen vanaf drie jaar de mogelijkheid om een knikkerbaan te bouwen met wel honderd bouwstenen. Deze bouwstenen passen perfect in de zeshoekige openingen van de bouwplaten, waardoor alles stevig op zijn plaats blijft. Door stenen op elkaar te stapelen kunnen hoogteverschillen gecreëerd worden, en met de meegeleverde planten- en dierenfiguren kan de knikkerbaan een leuke decoratie krijgen. Dit constructiespeelgoed is ideaal voor jongere kinderen, waarbij ze hun creatieve bouwvaardigheden volledig kunnen benutten. De set stimuleert ruimtelijk inzicht, oog-handcoördinatie en de ontwikkeling van gerichte, langdurige aandacht.

Gravitrax junior starter set jungle

Lees hier de recensie van GraviTrax Junior

Meer GraviTrax artikelen op MamaScrapelle:

MEGA Bloks First Builders Move ‘N Groove Caterpillar

De Move ‘N Groove Caterpillar is een constructieset speciaal ontworpen voor de allerkleinsten vanaf ongeveer anderhalf jaar oud. Met behulp van grote, kleurrijke blokken kunnen ze een treintje bouwen dat bestaat uit een locomotief en drie wagens. Dit treintje kan eenvoudig worden voortgetrokken met behulp van een koord. Een aantal van deze blokken hebben speciale eigenschappen die de zintuiglijke en motorische ontwikkeling van kinderen bevorderen. Dit speelgoed stimuleert de tactiele, visuele en auditieve ontwikkeling, verbetert de oog-handcoördinatie en draagt bij aan de fijne motorische vaardigheden van jonge kinderen.

je koopt het onder andere op bol

Knutsel en creatief

 • Miniverse – Make It Mini Food Diner – MGA
 • Dessineo Sticker Studio – Jumbo
 • Fabulus Potium – Jumbo
speelgoed van het jaar 2023 knutsel en creatief

Miniverse – Make It Mini Food Diner

Met de Miniverse ballen kunnen kinderen hun favoriete (niet-eetbare) gerechten op een miniatuurschaal nabootsen. Denk aan gerechten zoals hamburgers, pizza’s of milkshakes. Het plezier begint vooral bij het uitpakken (het zogenaamde ‘unboxen’) van alle zakjes en doosjes die binnenin de bal verstopt zitten, waarbij ze ontdekken welk gerecht ze gaan maken. Tijdens het uitpakken komen kinderen een klein tafeltje tegen waarop ze hun nagemaakte gerecht kunnen plaatsen. Ze vinden ook miniatuurversies van bekers, bordjes, etenswaren/ingrediënten, bestek, rietjes en meer. Alles is tot in het kleinste detail uitgewerkt, wat veel kinderen erg leuk zullen vinden. Een handleiding geeft stap voor stap aan hoe het ‘gerecht’ in elkaar gezet moet worden.

miniverse gerecht

Er zijn bijna 20 verschillende versies (gerechten) beschikbaar die kinderen kunnen verzamelen, wat ze tot zogenaamde verzamelobjecten maakt. Het proces van uitpakken en in elkaar zetten biedt eenmalig plezier en vraagt vooral om fijne motorische vaardigheden. Het is een leuke activiteit om te doen tijdens een feestje met vriendjes en vriendinnetjes. Bovendien kunnen de resulterende miniatuurgerechten gebruikt worden voor fantasiespel.

Lees hier de recensie van Miniverse

je koopt het onder andere op bol

Een leuke aanvulling op de MGA familie met verzamelseries als

sticker er doorheen rollen

Dessineo Sticker Studio – speelgoed van het jaar 2023 creatief

Met Dessineo Stickers kunnen kinderen zelf stickers creëren. Dit setje bevat een apparaatje waarmee de stickers aan de achterkant nat gemaakt kunnen worden, 24 stickervellen en vier kleurenstiften. Een kind kan afbeeldingen op een stickervel inkleuren en vervolgens met behulp van het rollerapparaatje bevochtigen en overal plakken waar ze maar willen. Het gebruik van het apparaatje en het plezier van het opplakken van zelfgemaakte stickers maakt het inkleuren extra boeiend, zelfs voor kinderen die normaal niet zo enthousiast zijn over kleuren. Voor jongere kinderen kan het handig zijn als een volwassene helpt bij het starten van het spel. Dessineo Stickers bevordert de ontwikkeling van fijne motoriek, oog-hand coördinatie, creativiteit en het plezier in knutselen.

Lees ook Leren tekenen met Dessineo

Lees hier de recensie van Dessineo Sticker Studio

Je koopt het onder andere op bol

Fabulus Potium

Fabulus Potium

Fabulous Potium is een speelset waarmee kinderen ’toverdrankjes’ kunnen creëren met kleurstoffen en enkele chemicaliën. In de doos vind je vloeibare kleurstoffen, flesjes, maatbekers, pipetten, lepeltjes, twee veiligheidsbrillen en een ’toverboek’. Je kunt stickers op de flesjes plakken met labels zoals ‘elfenbloed’, enz., om een extra vleugje magie toe te voegen. Door de recepten in het toverboek te volgen, kunnen kinderen verschillende kleurrijke, bruisende en andere magische brouwsels maken. Het is een soort knutselset met een chemisch tintje, die de creatieve verbeelding van kinderen stimuleert en hun interesse in chemische processen wekt.

Lees hier de recensie van Fubulus Potium

Je koopt het onder andere op bol

Elektronica

 • Bitzee – Spinmasters
 • Pets Alive Pooping Puppies – Zuru
 • Cre-A-tures – Olifant & Unicorn – BOTI
speelgoed van het jaar 2023 elektronica

Bitzee – speelgoed van het jaar 2023 robot

Bitzee: Het ultieme digitale huisdier! Deze set bevat 15 virtuele diertjes die je echt kunt verzorgen en interactie mee kunt hebben. Streel, voed, til op en schud ze, en Bitzee zal reageren met boeiende geluiden en responsen.

Begin met een schattige baby puppy en geef hem alle liefde en zorg die hij nodig heeft om te groeien. Naarmate je meer speelt, verzamel je steeds meer huisdieren! Voer ze, speel met ze, wieg ze in slaap, ruim hun rommel op en geef ze alle genegenheid die ze verdienen. Ze zullen opgroeien van baby’s tot uiteindelijk Super Bitzees!

Bitzee digitaal huisdier

Ontgrendel elk uniek Super Bitzee-huisdier en ontdek speciale outfits en spellen. Gebruik traktaties om nieuwe virtuele huisdieren te verzamelen, en vul je doosje met wel 15 verschillende diertjes.

Lees hier de recensie van Bitzee

je koopt het onder andere op bol

Inhoud van de doos

Pets Alive Pooping Puppies

De Pooping Puppies zijn schattige pluchen puppy’s die geluiden maken en zelfs kunnen ‘poepen’. Wanneer je een minibot in de mond van de pup stopt en vervolgens de voorpoten beweegt, komt de minibot aan de achterkant weer tevoorschijn. De pup draagt ook een luier en wordt geleverd met een ‘poepdiploma’. Jonge kinderen zullen het voeren en ‘poepen’ als grappig en boeiend ervaren. Bovendien is het een knuffelbare pluchen hond waar kinderen fantasierijk mee kunnen spelen. Het kan ook mogelijk helpen bij het leerproces van zindelijkheidstraining voor kinderen.

Lees hier de recensie van Pooping Puppies

Je koopt ze onder andere op bol

Cre-A-Tures, verpakking

Cre-A-tures – Olifant & Unicorn

Met Cre-A-Tures kun je met behulp van 16 onderdelen een schattig figuurtje creëren, dat eruitziet als een olifantje of een eenhoorn. Dit figuurtje kan wandelen, muziek maken, spreken en herhalen wat het kind zegt. Kinderen zullen het leuk vinden om met het figuurtje te communiceren en grappige dingen te zeggen, zodat het figuurtje het kan herhalen. Het is een leuke manier om samen met een vriendje plezier te hebben.

Je koopt ze onder andere op bol

Lees hier de recensie van Cre-A-Tures

Pluche  – speelgoed van het jaar 2023

 • Rainbocorns – Fairycorns – Zuru
 • Squishmallows – Roboyo the Water Alien (30 cm) – Jazwares
 • Mama Surprise Cavia – Spectron
speelgoed van het jaar 2023 pluche

Rainbocorns – Fairycorns

De Fairycorns zijn pluizige, ronde knuffels met grote ogen, eenhoornhoorns, vleugeltjes en op hun buik een groot hart, vaak versierd met glitters. Elke Fairycorn wordt geleverd in een groot ei, dus het is een verrassing welke Fairycorn een kind zal krijgen totdat het ei wordt uitgepakt (het zogenaamde ‘unboxen’). Er zijn talloze verschillende soorten Fairycorns om te verzamelen. Binnenin het ei vinden kinderen ook verschillende accessoires, zoals een miniatuurfiguurtje, slijm en vleugels die ze op hun eigen rug kunnen bevestigen. Het plezier van dit speelgoed ligt in het uitpakken en ontdekken van welke Fairycorn ze hebben ontvangen en wat er nog meer verborgen is in het ei.

Nadat ze zijn uitgepakt, kunnen kinderen alleen of met vrienden fantasierijke avonturen beleven met hun Fairycorn. De grote ogen en zachte vacht van de Fairycorns nodigen uit tot knuffelen en verzorgen. Dit speelgoed stimuleert sociaal fantasiespel en helpt kinderen empathie te ontwikkelen.

flamingo

Lees hier de recensie van Fairycorns

je koopt het onder andere op bol

Lees ook Rainbocorns puppycorn

Squishmallows Roboyo

Squishmallows – Roboyo the Water Alien (30 cm) – speelgoed van het jaar 2023 echt zacht

Squishmallows zijn grote, gladde, en extreem zachte knuffels met een bolvorm, die stevig kunnen worden omhelsd en samengedrukt. Er zijn talloze verschillende Squishmallows, elk met levendige en fantasierijke ontwerpen. Met hun grote, vriendelijke ogen en uitnodigende uitstraling nodigen deze zachte Squishmallows uit tot knuffelen en het spelen van fantasierijke spellen met anderen. Ze zijn ook heerlijk om je hoofd op te leggen en tot rust te komen.
Mijn dochter heeft een knuffel voor haar verjaardag gekregen en ik kan je zeggen dat ze echt zacht zijn!

Lees hier de recensie van squishmallows

je koopt het onder andere op bol

Mama Surprise Cavia

Maak kennis met Little Live Pets Mama Surprise, je interactieve pluchen cavia die op magische wijze 3 baby’s ter wereld brengt! Deze zachte, interactieve Mama cavia komt met een interactief hok gevuld met stro en reageert met meer dan 20 verschillende geluidjes en reacties. Mama heeft prachtig, zacht lang haar en staat klaar om met jou te spelen. Het is belangrijk om goed voor Mama te zorgen, haar te voeden met haar favoriete selderij, haar te vertroetelen en haar mooie, lange vacht te borstelen. Als je goed voor haar zorgt, zal ze allerlei geluidjes maken om haar blijdschap te uiten.

Mama Surprise Cavia speelgoed huisdier

Lees hier de recensie van Mama Surprise Cavia

Ideaal voor kinderen die geen huisdier mogen!

je koopt het onder andere op bol

Voertuigen

 • LEGO® Technic NASA’s Mars Rover Perseverance – Lego
 • Hot Wheels® City T-Rex Chomp Down™ – Mattel
 • Spidey Webstrike 2 n 1 Vehicle – Jazwares
speelgoed van het jaar 2023 voertuigen

LEGO® Technic NASA’s Mars Rover Perseverance

De LEGO Technic NASA Mars Rover Perseverance is een nauwkeurige replica van de echte Mars Rover. Het bouwen ervan vereist het samenstellen van meer dan 1000 vaak kleine onderdelen, met behulp van een gedetailleerde handleiding. Deze Rover heeft verschillende handmatig bestuurbare onderdelen, waaronder de wielassen en de robotarm. Met een augmented reality app kun je diverse contextuele informatie aan het model toevoegen. Het eindresultaat is indrukwekkend vanwege de talloze details. Het bouwproces vereist gevorderde constructievaardigheden, waaronder ruimtelijk inzicht, gerichte en volgehouden aandacht, geduld, en een goede fijne motoriek en hand-oogcoördinatie. Bovendien stimuleert het technisch inzicht en wekt het interesse in ruimtevaart op. Het voltooide model is voornamelijk bedoeld om bewonderd te worden en minder om mee te spelen.

LEGO Technic NASA Mars Rover

je koopt het onder andere op bol

Lees hier de recensie LEGO Technic NASA Mars Rover Perseverance

Hot Wheels City T-Rex speelgoed van het jaar 2023

Hot Wheels® City T-Rex Chomp Down™

De T-Rex Chomp Down is een soort korte racebaan waarbij een raceauto met hoge snelheid door een T-rex wordt gelanceerd, een looping maakt en vervolgens verder rijdt naar de staart van de T-rex. Om de raceauto te lanceren, sla je met de hand op de startknop. Als de raceauto met de juiste snelheid wordt gelanceerd, klapt aan het einde de looping open en valt één deel van de looping op de kop van de T-rex, wat leidt tot een komische knock-out. Dit is een spannend actiespel dat je regelmatig kunt spelen, zowel alleen als met anderen, om te zien wie de beste resultaten kan behalen. De opwindende effecten en het racen door de T-rex zorgen voor spanning en hilariteit. Het spel vereist enige behendigheid bij het in elkaar zetten van de baan en tijdens het spelen.

je koopt het onder andere op bol

Lees hier de recensie van Hot wheels

Spidey Webstrike 2 n 1 Vehicle – speelgoed van het jaar 2023 Spiderman

De Spidey 2-in-1 Vehicle maakt deel uit van de ‘Spidey and his amazing friends’-serie, die gebaseerd is op de Spider-Man strips en films en verschillende figuurtjes en voertuigen bevat. Deze 2-in-1 Vehicle bestaat uit een levendig gekleurde auto met een ingebouwde motor met Spider-Man, oftewel Spidey. Door op een knop te drukken, opent de voorkant van de auto en wordt de motor met Spidey naar voren gelanceerd. Dit biedt kinderen de kans om samen met anderen fantasierijke avonturen te beleven.

je koopt het onder andere op bol

Familiespellen tot 12 jaar

 • Mycelia – Ravensburger
 • Dixit Disney – Asmodee
 • Kites – Asmodee
speelgoed van het jaar 2023 familiespellen tot 12 jaar

Mycelia

In Mycelia is het doel om met de hulp van mysterieuze bosbewoners zo snel mogelijk alle heilige dauwdruppels van je speelbord te verwijderen en ze te overhandigen aan de bosgodin. Dit bereik je door kaarten te spelen. Aanvankelijk hebben alle spelers dezelfde set startkaarten, maar het deckbuilding mechanisme zorgt ervoor dat je geleidelijk aan nieuwe kaarten aan je deck toevoegt, waardoor je nog sneller de dauwdruppels van je bord kunt verwijderen.

Je koopt het onder andere op bol

Lees ook deze recensies met spellen van Ravensburger

Dixit Disney – speelgoed van het jaar 2023 voor Disney fans

Dixit Disney is een licht en eenvoudig bordspel dat draait om verhalen vertellen, interpretatie en raden. Spelers worden uitgedaagd en geamuseerd terwijl ze een reeks prachtige kaarten met Disney-thema’s onthullen. De kunst is om de connectie te vinden tussen een mysterieuze beschrijving en een van de getoonde kaarten, de juiste afbeelding te kiezen en punten te verdienen. Met 84 nieuwe kaarten geïnspireerd op iconische Disney- en Pixar-films, van Steamboat Willie tot Turning Red, zal Dixit Disney de spelers absoluut betoveren.

je koopt het onder andere op bol

Kites

In het spel Kites moeten alle spelers samenwerken om ervoor te zorgen dat alle vliegers, die worden vertegenwoordigd door zandlopers, in de lucht blijven. Elke speler neemt om de beurt een kaart, draait de bijbehorende zandloper om en trekt dan een nieuwe kaart, terwijl ze ervoor zorgen dat geen van de zandlopers leegloopt. Het doel is om samen met je vrienden alle kaarten te spelen en zo te winnen. Maar wees altijd voorbereid op onverwachte uitdagingen, want de tijd vliegt voorbij in dit spel!

je koopt het onder andere op bol

Familiespellen vanaf 12 jaar

 • Betoverde Torens – H.O.T. Games
 • Akropolis – Geronimo Games
 • Skull – Asmodee
speelgoed van het jaar 2023 familiespellen vanaf 12 jaar

Betoverde Torens

Welkom bij het bordspel “De Betoverde Torens”! Elk jaar nemen de eindexamenklassen van de Hogeschool voor Toverkunsten deel aan een intensieve strijd om de Toren van het Graafschap der Raven te veroveren. Elke klas streeft ernaar als eerste de legendarische Ravenstoren te bereiken, met behulp van krachtige toverkunsten. Maar de weg naar de Ravenstoren is bezaaid met valstrikken en uitdagingen. Alleen de klas die hun magische vaardigheden op de juiste manier inzet en de kunst beheerst om de torens te laten vliegen, zal afstuderen als meestermagiërs.

je koopt het onder andere op bol

Akropolis – speelgoed van het jaar 2023

In dit boeiende puzzelspel worden we in de schoenen van oude Griekse architecten geplaatst met de opdracht om een prachtige Akropolis te bouwen. Het spel maakt gebruik van verschillende tegels, elk bestaande uit drie secties. Door deze tegels aan elkaar te plaatsen of op elkaar te stapelen, kun je je eigen Akropolis creëren. De tegels zijn van uitstekende kwaliteit en omdat ze steeds op verschillende manieren met elkaar worden gecombineerd, biedt het spel voortdurend nieuwe uitdagingen.

Het toevoegen van de verticale dimensie aan het bouwen van de stad, naast de horizontale, voegt een interessant element toe aan dit leuke puzzelspel.

je koopt het onder andere op bol

Skull

Het bordspel Skull is de belichaming van bluffen, waarbij alles zich afspeelt in de hoofden van de spelers. Elke speler begint met een gesloten kaart en voegt vervolgens om de beurt nog een kaart toe, totdat iemand zich zeker genoeg voelt om te beweren dat hij een aantal kaarten mag omdraaien en alleen maar rozen zal onthullen.

Andere spelers kunnen dan proberen te overtreffen door te zeggen dat ze meer kaarten kunnen onthullen. De hoogste bieder moet vervolgens dat aantal kaarten openen, te beginnen met zijn eigen kaarten. Als alleen rozen worden onthuld, wint de bieder; als er een schedel wordt onthuld, verliest hij en moet hij een van zijn kaarten buiten spel leggen. Twee succesvolle uitdagingen leiden tot de overwinning. Skull & Roses is geen geluksspel; het draait allemaal om een pokerface en de confrontatie van blikken.

je koopt het onder andere op bol

Kinderspellen

 • Cats & Boxes: Smart Toys & Games
 • Bende op de Boerderij – MNKY Entertainment
 • Magische Berg – 999 games
speelgoed van het jaar 2023 kinderspellen

Cats & Boxes:

Verplaats de puzzelstukken één voor één totdat alle katten veilig in een kartonnen doos zitten. Dit compacte puzzelspel is geschikt voor jong en oud en ideaal om overal mee naartoe te nemen! Met 60 opdrachten, variërend van eenvoudig tot uiterst uitdagend, maak je zeker geen vergissing.

Ondanks de eenvoudige spelregels en slechts 4 verplaatsbare puzzelstukken, biedt dit denkspel van Smart Games meer uitdaging dan je zou verwachten. Het is zeker geen spel voor angsthazen!

Lees de recensie van Cats and Boxes hier

je koopt het onder andere op bol

Smart Games Cats & Boxes

Lees ook deze recensies van Smartgames

Bende op de boerderij

Bende op de Boerderij

Het is een drukte van jewelste op de boerderij! De dieren zijn allemaal de hort op gegaan. Nu is het aan jou om ervoor te zorgen dat ze terugkeren naar hun eigen weilanden. Dit spel kan op twee manieren worden gespeeld:

 1. Samenwerking – Werk samen om ervoor te zorgen dat alle dieren weer in hun respectievelijke weilanden staan. Maar pas op! Het is cruciaal dat alle dieren veilig binnen zijn voordat de duisternis valt, anders verliezen jullie allemaal!
 2. Competitie – Ga de strijd aan met je medespelers door de weilanden af te bakenen. Lukt het jou om als eerste je kudde terug te drijven naar hun eigen weiland?

je koopt het onder andere op bol

Lees hier de recensie van Bende op de Boerderij

Magische Berg speelgoed van het jaar 2023 999 games

De Magische Berg is een spel dat handigheid en strategie vereist. Het speelbord stelt de helling van een heuvel voor en wordt schuin geplaatst. Bovenaan het bord bevinden zich zes tovenaarsleerlingen die via verschillende paden naar beneden moeten om bij de tovenaar (de meester) te geraken. Onderweg kunnen ze gehinderd worden door vier heksen. Het doel is om vier leerlingen bij de tovenaar te krijgen voordat er drie heksen beneden zijn.

De route naar beneden voor de leerlingen wordt bepaald door gekleurde balletjes bovenaan het bord los te laten. Als een balletje van een bepaalde kleur een leerling bereikt en daar blijft liggen, mag de leerling naar het eerstvolgende stoppunt met die kleur. Als de leerling wordt opgepakt, rolt het balletje verder. Door de leerling snel te verplaatsen, kan het balletje mogelijk weer tegen de leerling botsen, waardoor deze nog een stap verder mag. Dit kan voor de nodige spanning en plezier zorgen. Het is echter belangrijk te voorkomen dat de heksen naar beneden komen als ze door een balletje worden geraakt.

Je moet dus elke keer goed nadenken over waar je het balletje het beste kunt loslaten en soms snel handelen. Het spel bevordert strategisch inzicht en reactievermogen, en biedt veel speelplezier. Het kan zowel coöperatief als competitief worden gespeeld, en het bord en de poppetjes zijn prachtig vormgegeven. Dit spel is ideaal om samen te spelen, waarbij je ofwel leert samenwerken ofwel leert omgaan met competitie.

je koopt het onder andere op bol

Lees ook deze recensies van 999 games

Poppen – speelgoed van het jaar 2023

 • LEGO® Friends Autumns paardenstal – Lego
 • L.O.L. Surprise Swap Tots – MGA
 • Transformers Convertible 2-in-1 Masks – Hasbro
speelgoed van het jaar 2023 poppen

LEGO® Friends Autumns paardenstal

Bezorg paardenliefhebbers vanaf 7 jaar een leuk bouwproject met deze LEGO Friends Autumn’s paardenstal (41745) set voor het bouwen van speelgoeddieren. De set bevat Autumn en Aliya minipoppetjes, 2 speelgoedpaarden en accessoires voor creatief speelplezier. Kinderen kunnen de paarden verzorgen en ze voor de koets spannen voordat ze op avontuur gaan. Het bouwen van deze set is een eenvoudig en intuïtief avontuur, en met de LEGO Builder app kunnen kinderen inzoomen, hun modellen in 3D draaien, sets opslaan en hun voortgang bijhouden. Dit is een geweldig verjaardagscadeau voor meisjes en jongens die dol zijn op paarden en andere boerderijdieren.

LEGO Friends Autumns Paardenstal

Lees hier de recensie van Lego Friends Autums

Afmetingen: De speelgoedstal is ongeveer 19 cm hoog, 28 cm breed en 14 cm diep.

De set bevat 545 onderdelen.

je koopt het onder andere op bol

L.O.L. Surprise Swap Tots – speelgoed van het jaar 2023

Met de LOL Surprise Swap krijgen kinderen een LOL-poppetje dat ze volledig van uiterlijk kunnen veranderen, zowel qua kleding als gezicht. Het plezier van de LOL-poppetjes bestaat uit twee aspecten. Ten eerste is er het spannende uitpakken van de bol waarin het poppetje en de accessoires verborgen zitten (bekend als ‘unboxing’), waarbij kinderen ontdekken wat er precies in de bol zit. Ten tweede kunnen kinderen genieten van de mogelijkheid om met de poppetjes fantasiespel te spelen. Nu komt daar nog een extra dimensie bij, namelijk het verkleden van het poppetje. Omdat er verschillende poppetjes beschikbaar zijn, kunnen ze ook worden verzameld. Dit maakt het leuk om samen met andere kinderen mee te spelen.

alle accessoires

Lees hier de recensie van LOL SWAP Tots
En de blog van de LOL SWAP poppen

je koopt ze onder andere op bol

Transformers Convertible 2-in-1 Masks

De Transformer Mask is een stoer masker dat eenvoudig kan worden omgetoverd tot een transformerpop. Het masker kan op het gezicht worden gedragen, maar moet goed passen om comfortabel te zijn. Het masker kan worden uitgevouwen, waarbij de uitgevouwen delen transformeren tot de ledematen en het hoofd van de transformer. Zowel het masker als de pop zijn prachtig vormgegeven en zien er indrukwekkend en stoer uit. Het uitvouwen vereist enige kracht en wat oefening, maar het ombouwen is leuk om te doen na wat praktijk. Het masker kan worden gebruikt voor rollenspellen met andere kinderen, terwijl de transformerpop kan worden ingezet in fantasiespel.

je koopt het onder ander op bol

Peuter

 • Safari Park Jr. – Smart Toys and Games
 • LEGO® DUPLO® Biotuintje – Lego
 • Waterbaan Blauw en Roze – van der Meulen
speelgoed van het jaar 2023 peuter

Safari Park Jr.

3, 2, 1, lach! Ben jij klaar om de dieren in de perfecte fotopositie te krijgen? Dit 2-in-1 leerzame spel voor kleuters biedt de keuze tussen puzzelen of spelen. Laat je fantasie de vrije loop terwijl je vormen en concepten ontdekt. Sta je klaar voor een avontuurlijke tijd?

De set bevat 1 spelbord, 1 leeuw, 2 giraffen, 1 olifant en 60 uitdagende opdrachten.
Dit spel helpt bij het ontwikkelen van vaardigheden zoals planning, probleemoplossend denken, visuele waarneming, taal en oog-handcoördinatie.

Lees de recensie van Safari Park Jr. hier

je koopt het onder andere op bol

Giraf op safari

Lees ook deze recensies van smartgames

LEGO® DUPLO® Biotuintje – speelgoed van het jaar 2023 moestuin

Met de LEGO DUPLO My First Biotuintje (10984) educatieve speelgoedset ontdekken kinderen op een speelse manier van alles over de natuur. Deze set zit vol met functies die ouders kunnen gebruiken om gesprekken te voeren over wat er groeit in de tuin en om kinderen vertrouwd te maken met het concept van een ecosysteem. Er zijn tal van ontdekkingen te doen voor kleine vingertjes, waaronder speelgoedeten, bomen, dieren, bloemen en weerelementen. Na het bouwen kan het educatieve speelgoed netjes worden opgeborgen in de meegeleverde LEGO DUPLO doos, waardoor peuters vanaf 1,5 jaar leren hoe ze dingen moeten opruimen.

De andere LEGO DUPLO My First sets in de Biotuin-reeks bieden nog meer bouwplezier en leermogelijkheden. De LEGO stenen dragen bij aan de ontwikkeling van fijne motoriek, terwijl de schattige gezichtsuitdrukkingen van het groente- en fruitspeelgoed kinderen kennis laten maken met zelfexpressie en diversiteit, terwijl ze genieten van urenlang creatief spelplezier.

LEGO My First sets in de Biotuin-reeks zijn ook een fantastisch cadeau-idee voor nieuwsgierige kleintjes die dol zijn op dieren, planten en alles wat met de natuur te maken heeft.

je koopt het onder andere op bol

Lees ook: Opdrachten met duplo

aan de wand

Waterbaan Blauw en Roze van Little Dutch

De waterbaan is een leuk speelgoed voor jonge kinderen om mee te spelen in het water, zoals in bad. Het bestaat uit vier geleiders die gemakkelijk tegen een gladde oppervlakte kunnen worden bevestigd, waardoor water van de ene naar de andere geleider kan stromen. De geleiders kunnen eenvoudig worden verplaatst, zodat kinderen kunnen experimenteren met de waterbaan. Dit spel zorgt voor plezier met water en biedt jonge kinderen de kans om op ontdekkende wijze te leren hoe de zwaartekracht de beweging van water beïnvloedt. Het stimuleert ruimtelijk inzicht, visuele waarneming, fijne motoriek, oog-handcoördinatie en begrip van oorzaak en gevolg.

Lees hier de recensie van de waterbaan

je koopt de roze baan onder andere op bol
je koopt de blauwe baan onder andere op bol

STEAM – speelgoed van het jaar 2023

 • History of Life on Earth – Clementoni
 • SmartMax My First Build & Drive – Smart Toys and Games
 • Ik leer ontdekken het lichaam – Jumbo
speelgoed van het jaar 2023 steam

History of Life on Earth

“De Ontdekking van het Leven op Aarde” is een educatieve set waarmee kinderen op een interactieve en onderzoekende manier meer kunnen leren over de evolutie. De bijbehorende handleiding begeleidt kinderen door verschillende tijdperken in de evolutie en biedt instructies voor het creëren van voorwerpen. Ook krijgen ze begeleiding bij het gebruik van de bijbehorende app, waarmee ze onder andere 360 graden video’s kunnen bekijken, virtuele wandelingen kunnen maken en de gemaakte 3D-objecten kunnen ontdekken via augmented reality.

Geschiedenis van het leven op aarde - Speelgoed van het jaar

De set bevat materialen waarmee kinderen een vulkaan kunnen maken (en laten uitbarsten), het skelet van een T-rex kunnen in elkaar zetten en een model van het menselijk lichaam kunnen bouwen, inclusief botten en organen. Deze multimediale aanpak zorgt voor afwisseling en houdt de aandacht van kinderen vast terwijl ze meer te weten komen over dit boeiende onderwerp. Het bevordert hun begrip van evolutie en stimuleert logisch en kritisch denken, en inspireert kinderen om meer interesse te tonen in wetenschappelijke onderwerpen.

Lees de recensie hier

je koopt het onder andere op bol

Lees ook deze recensies van Clementoni

SmartMax My First Build & Drive

Ga op pad! Gebruik de 7 magnetische speelblokken van SmartMax om je eigen grappige voertuig te creëren of volg een van de 24 uitdagende opdrachten voor de meest bizarre constructies.

In de doos vind je 1 voertuig met 2 speelbare zijden, samen met 7 magnetische speelblokken en 12 stevige opdrachtkaarten met dubbelzijdige instructies.

Deze set bevordert fantasie en creativiteit, verbetert fijne motoriek, stimuleert taal- en communicatievaardigheden, helpt bij kleur- en vormherkenning, en daagt uit op het gebied van balanceren en stapelen.
Je koopt het onder andere op bol

Lees ook deze recensies van SmartMax

Ik leer ontdekken Het Lichaam

Ik leer ontdekken het lichaam – speelgoed van het jaar 2023 ook voor school

Met de speelset “Ontdek het Menselijk Lichaam” kunnen kinderen op een ontdekkende manier meer te weten komen over het menselijk lichaam. Deze set omvat kleurrijke posters van het menselijk lichaam, informatieve kaarten, kartonnen lichaamsdelen, en nog veel meer. De bijgeleverde handleiding bevat instructies om informatieve kaarten voor te lezen en experimenten uit te voeren, waarmee kinderen kunnen begrijpen hoe bepaalde lichaamsdelen functioneren. Terwijl de set zeer educatief is, kan sommige informatie wellicht te gedetailleerd zijn om de aandacht van jonge kinderen vast te houden. In dat geval kan een ouder de informatie eenvoudiger overbrengen. Veel onderdelen en experimenten in de set zijn echter leuk om uit te voeren en zullen de nieuwsgierigheid van kinderen stimuleren. Deze set bevordert kennis over het menselijk lichaam, inclusief de structuur van botten, spieren en organen, evenals hun functies, door middel van ontdekkend leren.

je koopt het onder andere op bol

Lees hier de recensie van het lichaam

Lees ook deze recensies van Jumbo

Actiefiguren & speelsets

 • HORSE CLUB Paardenvrachtwagen – Schleich
 • Beast Lab – Beest Maker Haai – Spectron
 • Fingerlings Aapje – Charli – BOTI
speelgoed van het jaar 2023 actiefiguren en speelsets

HORSE CLUB Paardenvrachtwagen

Deze paardenvrachtwagen is echt fantastisch! Alles is al aan boord, klaar voor Lisa en haar familie om met hun drie paarden naar de volgende paardenshow te vertrekken. Onderweg beleven ze veel plezier. Tijdens de reis kunnen de paarden veilig en comfortabel in hun stallen staan. Eenmaal op de bestemming aangekomen, zetten ze een ruime ren met een omheining op voor de paarden. Om goed voorbereid te zijn op het aankomende toernooi, kunnen ze zelfs onderweg nog oefenen met de hindernissen die ze hebben meegenomen. Lisa heeft altijd nieuwe oefeningen in gedachten om te proberen. En wat betreft de ouders? Die genieten van hun tijd in het zwembad op het dak. Wanneer de avond valt, komen ze allemaal samen voor een gezellige barbecue met heerlijke worstjes en maïskolven.

Schleich Horse Club Paardenvrachtwagen

Lees hier de recensie van Schleich Horse Club paardenwagen

je koopt het onder andere op bol

Lees ook: Schleich Sofia’s Beauties

Beast Lab – Beest Maker Haai

In het Beast Lab bevindt zich ergens ver weg een interactief wezen dat wacht om gevormd en vrijgelaten te worden, gereed om de wereld te beschermen! Je zult dit interactieve wezen zelf creëren en bevrijden uit de capsule door alle stappen van het experiment te doorlopen.

Door het laboratorium te vullen met de juiste ingrediënten die het wezen zijn soort, kleur, huid en kracht geven, ontstaat er een vloeistof waaruit jouw wezen zal ontstaan. De Basis van het Beast Lab zal verschillende signalen geven, die jij nauwkeurig moet opvolgen. Het onthullen van je wezen is een unieke en spannende ervaring! De vloeistof verdwijnt en uit rook zal je interactieve wezen tevoorschijn komen, klaar om de wereld te verdedigen tegen duistere krachten.

Activeer zijn krachten en aanschouw hoe hij zijn speciale aanval uitvoert. Leer hem kennen terwijl zijn borst oplicht en hij zijn indrukwekkende brul laat horen! Er is zelfs een Navulverpakking (Beast Lab Refill Pack) beschikbaar met twee nieuwe experimenten om uit te proberen.

je koopt het onder andere op bol

Fingerlings Aapje – Charli – speelgoed van het jaar 2023 mijn dochter haar favoriet

De Fingerlings zijn schattige kleine plastic aapjes die je op je vinger kunt plaatsen, vandaar de naam. Je kunt ze echter ook aan verschillende objecten bevestigen of zelfs ondersteboven aan hun staart laten bungelen. Deze aapjes reageren op aanraking, schudden en geluid met grappige aapachtige geluidjes en hebben bewegende hoofden en hartvormige lichtjes die oplichten. Ze vertonen een breed scala aan reacties en geluiden, en de bijgeleverde handleiding legt uit hoe je deze reacties kunt activeren. Deze aapjes zullen zowel kinderen als volwassenen vrolijk maken en zijn leuk om in je eentje of samen met anderen mee te spelen.
Mijn dochter heeft er 2, al jaren lang, en ze pakt ze er nog steeds af en toe bij om mee te spelen!

Een auto voor de Fingerlings

Lees hier de recensie van Fingerlings 2.0

je koopt het onder andere op bol

Lees ook deze recensies van BOTI

Duurzaam – speelgoed van het jaar 2023

 • Mijn eerste wereldbol – Clementoni
 • Onderwater avontuur – BioBUDDI
speelgoed van het jaar 2023 duurzaam

Mijn eerste wereldbol

Met de Educatieve Wereldbol zet je kind de eerste stappen in de wereld van de aardrijkskunde! Door uitsnedes van verschillende werelddelen en dieren in de grote elektronische wereldbol te plaatsen, kunnen kinderen ontdekken en leren. Als ze een van de dieren in de gleuf op de voet van de bol plaatsen, worden ze beloond met boeiende verhalen over hun favoriete dieren.

Bovendien worden er quizzen gepresenteerd waarbij je kind de juiste locatie op de wereldbol moet vinden om vragen te beantwoorden.

Voor wie graag samen speelt, bevat de doos ook een bordspel. Hierbij werken spelers samen en maken ze een reis rond de wereld door quizvragen te beantwoorden, maar ze moeten snel handelen, want er is een naderende storm op komst!

je koopt het onder andere op bol

Lees ook deze recensies van Clementoni

Alles gemaakt van biobuddi

Onderwater avontuur – speelgoed van het jaar 2023 uit Nederland

Dompel jezelf samen met je kinderen van 4 tot 8 jaar onder in een spannend onderwateravontuur en beleef ongelofelijk bouw- en speelplezier! Met deze set kunnen kinderen van 4 tot 8 jaar een volledig onderwateravontuur bouwen door de instructies in de doos te volgen. In deze set kun je kiezen uit het bouwen van een dolfijn, een anemoonvis en een onderzeeër. Als eerste aanbeveling zou ik de stoer uitziende dolfijn aanraden! Zet hem in elkaar en geniet van uren speelplezier met de dolfijn, en je hebt nog twee andere opties om te ontdekken! Hier is wat leuke informatie: Dit is een geheel nieuwe manier van bouwen met BiOBUDDi-blokken, waarbij grote en kleine blokken worden gecombineerd voor een buitengewoon leuke manier om een onderwateravontuur te creëren. De set bevat 88 kleine blokken, 26 grote blokken en 3 personages afgebeeld op de blokken.

je koopt het onder andere op bol

Lees hier de recensie van Onderwater avontuur

Lees ook deze recensies van BioBUDDI

Educatieve sets van Biobuddi
Biobuddi pixel en create
BioBUDDI bouwblokken
Lesideeën met bouwblokken

Kidult, 18+

 • Party Co. Extreme – Jumbo
 • LEGO® Icons Boeket met wilde bloemen – Lego
 • De Verraders – Identity Games
speelgoed van het jaar 2023 kidult

Party Co. Extreme

De splinternieuwe Party & Co Extreme is het meest uitgebreide en vermakelijke bordspel ooit! Deze game biedt 12 uitdagende activiteiten verdeeld over 4 extreem leuke categorieën, waaronder cultuur, vaardigheden, toeval, inventiviteit, psychologie en strategie. Met Party & Co maak je van elke gelegenheid een feestje, want het is zo ontworpen dat iedereen kan meedoen. Het is een snel en hilarisch bordspel dat je met vrienden kunt spelen, gegarandeerd plezier en lachbuien!

Kenmerken:

 • Een feestspel geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 14 jaar.
 • Ideaal voor 4 tot 16 spelers.
 • Gemiddelde speelduur: 45 minuten.
 • Bevat meer dan 700 vragen en opdrachten voor urenlang speelplezier!

je koopt het onder andere op bol

Lees hier de recensie van Party en Co Extreme

party en co extreme

LEGO® Icons Boeket met wilde bloemen – speelgoed van het jaar 2023 mijn favoriet

Bloemen ontvangen is altijd een plezier, en met dit LEGO Icons Wilde Bloemen Boeket (10313) voeg je een creatief tintje toe aan dit tijdloze geschenk. Verras een geliefde bij de volgende gelegenheid met een bos bloemen die nooit verwelken en geen water nodig hebben! Dit Wilde Bloemen Boeket bestaat volledig uit verfijnde LEGO-onderdelen en omvat 8 verschillende soorten wilde bloemen met verstelbare stelen.

Toekomstige bloemisten zullen urenlang plezier beleven aan het bouwen en herkennen van deze bloemen, geïnspireerd op korenbloemen, lavendel, schijnpapavers, fluitenkruid, ledervarens, gerbera’s, ridderspoor en lupines. Nadat de bloemen zijn voltooid, kunnen ze worden tentoongesteld in een prachtige vaas en vormen ze een echte blikvanger die elke ruimte zal opfleuren.

Deze set maakt deel uit van de innovatieve LEGO Botanical Collection en bevat onderdelen gemaakt van plantaardig plastic, geproduceerd uit duurzaam geteelde suikerriet. Het is een uniek cadeau-idee voor volwassenen. Geef het als cadeau voor een verjaardag of andere feestelijke gelegenheid aan bloemenliefhebbers die van knutselen en huisdecoratie houden. Afmetingen: de ‘ridderspoor’ is ongeveer 47 cm hoog. De set bevat 939 onderdelen.

LEGO Icons Boeket met wilde bloemen

Lees hier de recensie van LEGO Icons Wilde Bloemen Boeket

je koopt het onder andere op bol

Lees ook deze blog: Lego Botanical

De Verraders

Ben jij in staat om de verrader te ontmaskeren, of ben jij misschien wel degene die zijn ware identiteit verborgen houdt? Bestel nu het officiële bordspel van ‘De Verraders’, gebaseerd op het populaire tv-programma, en speel dit spannende en bedrieglijke spel met vrienden en familie bij jou thuis! Kunnen jouw vrienden vertrouwd worden als er zilver op het spel staat? En hoe goed ben jij in het vertellen van leugens als de situatie daarom vraagt? Werk samen om verschillende missies te voltooien en zilver te verdienen, maar blijf waakzaam, want er is een verrader met geheime opdrachten onder jullie!

Tijdens de Ronde Tafel kunnen jullie verdacht gedrag bespreken en stemmen op wie jullie denken dat De Verrader is. Maar wees voorzichtig, als je te dicht bij De Verrader komt en deze erin slaagt zijn geheime missie te volbrengen, loop je ’s nachts gevaar…

Het ‘De Verraders’ bordspel is een gezelschapsspel waarin vertrouwen ver te zoeken is. Ontdek wie De Verrader is en wie De Getrouwen zijn tijdens de finale, en verzamel al het zilver om als winnaar uit de strijd te komen!

je koopt het onder andere op bol

Lees ook deze recensies van Identity Games

Kennerspellen

 • Heat – Asmodee
 • Wolven – 999games
 • Evergreen – 999games
speelgoed van het jaar 2023 kennerspellen

Heat

Gebaseerd op een eenvoudige en intuïtieve bediening, plaatst HEAT spelers achter het stuur van intense autoraces. Ze manoeuvreren om posities te winnen en als eerste over de finishlijn te komen, terwijl ze de temperatuur van hun auto onder controle moeten houden om niet oververhit te raken. Door de juiste upgrades voor hun voertuig te kiezen, kunnen ze scherpe bochten nemen en hun motor koel houden om hoge snelheden te behouden. Uiteindelijk is hun rijvaardigheid de sleutel tot de overwinning!

Racers kunnen deelnemen aan individuele races of het “Championship-systeem” gebruiken om een heel seizoen in één speelavond te voltooien. Ze passen hun auto aan voor elke race om de hoogste positie op het erepodium te behalen. Ze moeten echter op hun hoede zijn, want het weer, de wegomstandigheden en gebeurtenissen zullen elke race veranderen en het kampioenschap boeiend houden. Spelers kunnen ook genieten van een solomodus met de Legends Module of geautomatiseerde coureurs toevoegen als extra tegenstand in multiplayer-wedstrijden.

je koopt het onder andere op bol

Lees ook deze recensies van Asmodee:

Wolven

Wolven

Wolven is een strategisch spel waarin je de leiding hebt over je eigen roedel wolven. Je doel is om territorium te veroveren, je roedel te laten groeien, de eigenschappen van je wolven te verbeteren, holen te bouwen en prooien te vangen. Elk van deze activiteiten levert verschillende voordelen en overwinningspunten op.

Je acties worden bepaald door dubbelzijdige terreintegels. Bij elke beurt draai je een aantal tegels om, afhankelijk van de gekozen actie. Vervolgens kun je een actie uitvoeren op een veld van dat terrein, op voorwaarde dat het binnen het bereik van je wolven ligt. Hiermee kun je je wolven verplaatsen, schuilplaatsen bouwen om de eigenschappen van je roedel te verbeteren, of je schuilplaatsen opwaarderen naar holen. Sommige acties kun je alleen uitvoeren met je alfawolven, waarvan je er helaas niet zoveel hebt.

je koopt het onder andere op bol

Lees hier de recensie van wolven

Lees ook deze recensies van 999 games

Evergreen – speelgoed van het jaar 2023 kennersspel

Creëer je eigen driedimensionale ecosysteem! Jullie hebben een nieuwe planeet ontdekt en zijn vastbesloten om deze bewoonbaar te maken. Bomen, struiken en meren zijn essentieel voor het leveren van voldoende zuurstof en water. Deze planeet draait ook om zijn eigen zon, waardoor de bomen weelderig groeien en een gezond ecosysteem ontstaat.

Iedere speler heeft zijn eigen tableau waarop je zowel kleine als grote bomen, struiken en meren plaatst. Dit wordt bepaald door kaarten uit een beschikbaar aanbod. De kaart die je kiest, bepaalt waar je acties op je planeet kunt uitvoeren. Bovendien kun je een bonusactie uitvoeren zoals aangegeven op de kaart, welke naarmate het spel vordert steeds krachtiger wordt.

In je beurt kun je in het aangegeven gebied op de kaart 2 acties uitvoeren of 1 actie in een ander gebied naar keuze. Je hebt verschillende opties voor acties, zoals het planten en verbeteren van bomen. Bonusacties bieden extra mogelijkheden, zoals het planten van struiken om je bossen te vergroten en het creëren van meren waarmee je extra upgrades kunt uitvoeren. Na elke ronde verdien je punten.

je koopt het onder andere op bol

Stem en maak kans op speelgoed van het jaar 2023

Vul op de website je gegevens in, los de rebus op en geef per categorie je winnaar op. Door dit te doen maak je ook nog eens kans op een tof speelgoedpakket! Laat dus ook zeker weten of je mee doet voor je klas!
Tijdens het Speelgoed Gala op 9 november 2023 worden alle winnaars nogmaals geëerd en worden de winnaars van de Publieksprijzen per categorie bekend gemaakt.

Kinderboekenspel

Doe jij met je klas al mee met kinderboekenspel? Je eigen spel ontwerpen aan de hand van je favoriete kinderboek? Wie weet wordt jouw klas de winnaar en word je spel echt in productie genomen.

Ga jij ook naar het spellenspektakel? Daar kun je het genomineerde speelgoed ook vinden!

Lees ook deze blogs

speelgoed van het jaar 2023 hoofdfoto
Footer1
ellen
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.