Schleich Horse Club Paardenvrachtwagen, een hit bij paardenfans

Wat een geweldige verassing was het dat we de Schleich Horse Club Paardenvrachtwagen mochten uitproberen. Deze zeer uitgebreide Paardenvrachtwagen stond al een tijdje op het verlanglijstje van mijn paardenliefhebber. En zij sprong dan ook echt een gat in de lucht bij het ontvangen van dit mooie speelgoed. Wij snappen helemaal dat deze is gekozen tot één van de publiekswinnaars van Speelgoed van het jaar 2023.

Schleich Horse Club Paardenvrachtwagen

Schleich Horse Club Paardenvrachtwagen

Wat een geweldig speelgoed is de Schleich Horse Club Paardenvrachtwagen! Alles zit erop en eraan. Helemaal ingeklapt zit de gehele set in de vrachtwagen en rij je eenvoudig overal naar toe. Heb je de perfecte plek gevonden dan kan de Paardenvrachtwagen helemaal open. Het dak gaat eraf en dat kun je gebruiken als losse stal waar je hekken omheen kunt zetten. De keuken schuift uit en de tafel komt omhoog uit de vloer voor optimaal speelplezier. Vervolgens kun je de paardenvrachtwagen inrichten met alle bijgeleverde voorwerpen zoals o.a. meubels, servies en zelfs een bosje bloemen.

Op het dak bevind zich een zwembad dat je echt kunt vullen met water. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de speelfiguren. Er zitten 3 mensen bij, twee vrouwen en één man. En natuurlijk 3 paarden en nog een hond. Om de set compleet te maken zijn er nog vele accessoires om goed voor de paarden te zorgen. Denk aan o.a. borstels, zadels, hoofdstel en halsters. Het is gewoon teveel om allemaal op te noemen. Werkelijk alles wat je nodig hebt voor het perfecte paardenavontuur kun je terug vinden in deze toffe set.

Eerst de Schleich Horse Club Paardenvrachtwagen opbouwen

Het eerste wat we zagen toen we de doos openden was een enorme berg onderdelen. Nu houden wij wel van bouwen, dus dit zag eruit als een leuke uitdaging. En een uitdaging was het zeker. Ondanks de instructies was het soms best even zoeken. Daarnaast had je voor een aantal onderdelen heel veel kracht nodig om ze vast te klikken. Ik moest zelfs een keer hulp vragen aan manlief. Ik merkte dat mijn dochter van zeven hier soms wat ongeduldig van werd. Ze kon namelijk lang niet overal bij helpen en ze wilde natuurlijk heel graag gaan spelen. Ze was dan ook super blij toen alles in elkaar zat en begon direct met alles uitproberen.

Wat ik even als groot pluspunt wil benoemen is het gebruik van papier en papierenzakjes als verpakkingsmateriaal. Slechts een aantal onderdelen zaten verpakt in plastic. De rest zat of los in de doos of er werd gebruik gemaakt van papier om het te verpakken. Hier was ik persoonlijk erg blij mee, want er wordt vaak erg veel plastic gebruikt wat zo de container in gaat. Maar daar was in dit geval goed over nagedacht en dat levert wat mij betreft bonuspunten op.

Dan inrichten en spelen

Wat is de Schleich Horse Club Paardenvrachtwagen compleet! Er zitten zoveel leuke onderdelen bij. Laten we beginnen met de speelfiguren. De drie mensen die erbij zitten zijn zeer flexibel en kunnen daarom ook goed op o.a. een paard zitten. Dit wordt natuurlijk ook direct geprobeerd. Dus één van de drie paarden krijgt een zadel op haar rug en de rijder wordt er ook opgezet. Mijn dochter kon dit zelfstandig, maar vond het wel lastig. Ook de hond die bij deze set zit viel direct in de smaak en daar werd meteen al mee gespeeld.

Dan nu over de vrachtwagen zelf. Volledig ingeklapt is deze compact en alle accessoires en speelfiguren kun je hier eenvoudig in opbergen. Het slaapvertrek boven de rijcabine was hier meteen een hit en ook de plek voor de paarden en benodigdheden van de paarden werd direct goed geïnspecteerd. Sommige dingen gaan wel wat stroef met in en uitklappen, maar ik zag al dat mijn dochter hier handiger in werd naarmate ze het vaker deed.

En dan nog alle accessoires die er bij deze fantastische set zitten. Je kunt het zo gek niet bedenken, maar de paardenvrachtwagen is echt zeer compleet. Zo zijn de paarden hier al meerdere keren volledig opgezadeld en vervolgens verzorgd. En ook op de bijgeleverde barbecue werden er al vrolijk worstjes gegrild en uitgedeeld. Zelfs de hond heeft er stiekem eentje gestolen…

Horse Club

Horse Club is een van de speciale werelden van Schleich. En in deze wereld gaat het natuurlijk allemaal om de paarden. Met de vele grote en kleine sets kun je een geheel eigen paardenwereld creëren. Zo zijn er naast de Schleich Horse Club Paardenvrachtwagen nog verschillende andere sets zoals o.a. de:

  • paardenboerderij
  • manege
  • bezoek van de dierenarts aan de stal
  • vriendschappenconcours
  • ruitershop

Dit zijn slechts een aantal voorbeelden uit het zeer uitgebreide Horse Club assortiment van Schleich. Ook zijn er diverse losse paarden en verschillende accessoire sets te verkrijgen.

Nieuwsgierig naar alle uitbreidingsmogelijkheden? Neem dan vooral ook eens een kijkje op de website van Schleich.

Schleich Horse Club Paardenvrachtwagen

Winnaar van Gouden publieksprijs

Allen door de vakjury gekozen winnaars van Speelgoed van het jaar 2023 maakte kans op de Gouden publieksprijs. De afgelopen maanden heeft de consument kunnen stemmen op zijn of haar favorieten. En daar zijn de winnaars inmiddels van bekend. De Schleich Horse Club Paardenvrachtwagen is de winnaar van de Gouden publieksprijs in de categorie Actiefiguren en Speelgoed.

Klik hier voor de andere winnaars van de Gouden publieksprijs.

Goed speelgoed

Een belangrijk punt van de Speelgoed van het jaar verkiezingen 2023 is ‘goed speelgoed’. Maar waar moet goed speelgoed dan eigenlijk aan voldoen? Op welke punten heeft de deskundige vakjury gelet?

  • Dit speelgoedartikel biedt kwalitatief en optimaal speelplezier. Het is zijn geld meer dan waard.
  • Het is origineel en geen namaak, en wordt door de aanbieder op een eerlijke manier verkocht.
  • Goed speelgoed sluit niemand uit. Het is inclusief en iedereen speelt mee!
  • Het is veilig en getest is en voldoet daarmee aan de wetgeving.
  • Dit speelgoed is zo duurzaam als mogelijk is.

Al het winnende speelgoed van de Speelgoed van het jaar verkiezingen mag het keurmerk Speelgoed van het jaar dragen en wordt hiermee aangemerkt als ‘goed speelgoed’.

Ben je nieuwsgierig naar de andere vakjury winnaars? Bekijk dan hier het gehele overzicht van alle winnaars van de Speelgoed van het jaar verkiezingen 2023.

Wat vinden wij van Schleich Horse Club Paardenvrachtwagen?

Ondanks dat het in elkaar zetten soms een uitdaging was ben ik onder de indruk van de Schleich Horse Club Paardenvrachtwagen. Het formaat is een stuk groter dan ik had verwacht. En de vele onderdelen zullen ongetwijfeld voor vele uren speelplezier zorgen. En als ik zie hoe leuk mijn kind ermee speelt ben ik helemaal blij. Haar fantasie kan de vrije loop gaan en ze beleefd de mooiste avonturen.

Maar de mening van mijn dochter is eigenlijk nog veel interessanter. Ze heeft letterlijk staan springen van enthousiasme toen ze de Schleich Horse Club Paardenvrachtwagen zag. En elk beschikbare moment gebruikt ze om met de paarden te spelen. Wanneer ik haar vraag wat ze van de paardenvrachtwagen vindt is haar antwoord: ‘LEUKKKKK!’. Maar wat vindt zij dan zo leuk aan dit speelgoed?

Ze verteld dat ze het leuk vindt dat deze zo groot en uitgebreid is. Daarnaast kun je als je zelf nog andere paarden hebt deze makkelijk toevoegen aan de set. Haar favoriete activiteit om te spelen is om met de paarden een bosrit te maken. Ook zie ik haar enthousiast worstjes bakken op de bijgeleverde barbecue en worden de paarden natuurlijk fantastisch door haar verzorgd. Dus ik kan met zekerheid zeggen dat deze geweldige paardenvrachtwagen van Schleich voor langere tijd tot haar favoriete speelgoed* zal behoren!

Footer4 nieuw
Jolien
Delen is enorm lief

Jolien

Hoi hoi, ik ben Jolien. Ik ben getrouwd en moeder van een heerlijk eigenwijze dochter (2016). Sinds een aantal jaar werkzaam als Pedagogisch Medewerker op een kinderdagverblijf. In mijn vrije tijd ben ik een echte huismus. Ik geniet van een gezelschapsspelletje, een goed boek, tekenen, lekker eten of een beetje rommelen in de tuin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.