Schleich Sofia’s Beauties, een beautysalon voor paarden

Ik heb echte paardenmeisjes thuis. Nee ze rijden geen paard en ze gaan niet naar een manege toe. Maar ze kijken erg graag films met paarden. En ze spelen graag paardje. Spirit, Playmobil, Barbies maken allemaal de wildste paardenavonturen mee. En sinds kort zitten daar een paar Schleich paardjes bij. Ik ken dit merk van vroeger. Als een degelijk Duits merk. Wij mogen nu de Schleich Sofia’s Beauties testen tot groot plezier van mijn dochters! Ik ben benieuwd.

hoofd Schleich Sofia's Beauties

Schleich Sofia’s Beauties

In de beautysalon van Schleich Horse Club Sofia’s Beauties vind je alles om je uit te dossen voor stalfeesten, paardenverjaardagen of de eerste schooldag van het jongste veulen. Op het podium kan ieder dier pronken met zijn nieuwe accessoires. En de manen en staart kunnen zelfs heel eenvoudig worden gewisseld. Onze paardenbeautysalon-speelset bevat paarden met manen en staarten die geborsteld kunnen worden, en meer dan voldoende verzorgingsaccessoires voor uren speelplezier zonder schermpjes. Heb je de la al ontdekt? Het slimme ontwerp van de draaischijf in de salon bevat onder de schijf opbergruimte voor kralen, haardspeldjes en andere paarden-beautyaccessoires.

De paarden en ruiters gaan graag op in verhalen in andere schleich-werelden. Plekken zoals de magische werelden waar feeën wonen en idyllische bossen waar wilde dieren rondlopen. Al het schleich-speelgoed wordt met oog voor detail gemaakt en al het speelgoed voldoet aan de hoogste nationale en internationale veiligheidsstandaarden.

  • Schleich speelsets en figuurtjes inspireren kinderen om met fantasie en tegelijkertijd in alle vrijheid te spelen. Dat zeggen zelfs de deskundigen!
  • De Schleich figuurtjes zijn zeer gedetailleerd gemodelleerd en lijken sprekend op de dieren in het echt die als voorbeeld hebben gediend. Ze zijn dus ideaal voor pedagogisch verantwoord spelen.
  • Dit artikel hoort bij de Horse Club themawereld en is geschikt voor kinderen van 4 tot 10 jaar.

Speelgoed van het jaar nominatie

Schleich Sofia’s Beauties is genomineerd voor speelgoed van het jaar 2022. Het thema is Goed Speelgoed. Duurzaam, kwaliteit, veilig en geen namaak. Schleich ken ik als degelijk Duits merk. Het is niet goedkoop, en gaat al jaren en jaren mee. Vaak pik je de echte Schleich items er zo uit op de koningsdagkleedjes, want ze zien er altijd mooi uit na jaren intensief spelen. Wij hebben sinds kort twee magische Schleich eenhoorns waarmee de meiden spelen. Ik snap wel waarom het genomineerd is.

Schleich Sofia’s Beauties is onderdeel van de Horse club. Deze wereld zit vol met paarden en items die hierbij horen. Diverse paarden, ruiters, vervoersmiddelen en zoveel meer. Voor mij is dit een nieuwe wereld maar mijn oudste dochter kent dit wel al van filmpjes op YouTube zegt ze. Ze was dan ook onwijs blij toen we deze doos opgestuurd kregen om te testen!

Bouwen

Schleich Sofia’s Beauties is echt een doos vol met items. Je hebt een beautysalon waar je een paard mooi kan maken en kan showen, en die mag je in elkaar zetten. Leuk vind ik dat altijd. Er zijn diverse paarden en poppetjes. En er is nog een soort van extra huisje. Het zijn echt heel veel onderdelen. Mijn jongste dochter krijgt als taak om alles netjes op de bank uit te stallen zodat we goed kunnen vinden wat we nodig hebben. Ik volg het boekje en begin met bouwen. Mijn dochters beginnen meteen met spelen met de paarden, mensen en het hondje.

Ik vind het bouwen best wel een beetje een uitdaging om heel eerlijk te zijn. Het is prima te doen hoor, maar ik mis soms net een beetje die extra duidelijkheid zoals ander bouwspeelgoed kan hebben. Ik heb dat soms nodig. Ook moeten er veel stickers geplakt worden, wat ook niet mijn sterkste kant is. En mijn meiden wilden graag helpen. Maar deze stickers plakken maar eenmalig. Let dus goed op of je kinderen wel of niet laat helpen. Toch bouwt en plakt het redelijk snel en dat is maar goed ook. Want mijn dochters kunnen niet wachten om met de Schleich Sofia’s Beauties te gaan spelen!

Paardenplezier met Schleich Sofia’s Beauties

Mijn meiden zijn gek op deze Schleich Sofia’s Beauties. De staart en manen kunnen makkelijk van de paarden af om verwisseld te worden. Dit vinden ze geweldig. Ook de mensen kunnen prima op een paard gezet worden. Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik het als volwassene niet direct zie. Maar ik zie mijn dochters nu al vele uren onwijs leuk spelen met dit speelgoed. Het werkt gewoon en het sluit aan bij hun behoeftes en belevingswereld. Ook is het stevig en gaat het vast nog heel veel avonturen mee!

Schleich Sofia’s Beauties is wat mijn dochters betreft een absolute cadeautip. Ik vind het wisselen van de manen ook echt wel een tof extraatje wat ander paardenspeelgoed niet heeft. Ik denk dat de andere items van de Schleich Horse Club wel op ons feestdagen verlanglijstje komen te staan!

Speelgoed van het jaar 2022

Schleich Sofia’s Beauties is genomineerd speelgoed van het jaar 2022. Breng je stem uit en maak kans op mooie prijzen! En hiermee kan Schleich dan de publieksprijs winnen!

Schleich Sofia's Beauties
Footer4 nieuw
Delen is enorm lief

Selena

Hoi ik ben Selena en met veel liefde deel ik mijn blogs en recepten op Good Mood Mama. Mijn digitale thuis vol happy vibes voor een good mood. Ik ben een mama van 2 meiden, werk met kinderen en heb 1001 interesses. Ik noem mezelf bewust omdat ik nadenk over alle keuzes die ik maak. Dat betekend soms wel en soms ergens niet ergens voor kiezen. Leuk om nu onderdeel te zijn als gastblogger hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.