Paardrijden op Terschelling een feest voor paardenliefhebbers

Ik beschouw mijzelf niet als een paardenmeisje, maar mijn dochter wil er dolgraag een zijn. Toen wij dan ook de uitnodiging kregen van Puur Terschelling voor een beginnersrit wisten wij zeker dat zij dit supertof zou vinden. De dochter van vrienden wilde graag met haar mee en manlief en ik zorgden voor mooie foto’s! Paardrijden op Terschelling is natuurlijk machtig mooi en dat wilden wij haar niet onthouden.

paardrijden op Terschelling

Waarom paardrijden op Terschelling

Op Terschelling zijn er veel maneges te vinden. Allemaal hebben ze natuurlijk hun eigen uniekheden en bieden ze allemaal verschillende en ook dezelfde dingen aan. Paardrijden op Terschelling is voor beginners maar ook voor gevorderden een actieve maar toch ook ontspannen activiteit op het eiland. Door de prachtige natuur van bos, polder, duin en strand geniet je van de mooiste uitzichten.

Terschelling heeft het breedste strand van Europa en dat geeft prachtige uitzichten vanaf de rug van een paard. Sommige paarden vinden het ook heerlijk om te zwemmen en dan krijg je een wetsuit aan en rij je zonder zadel!

Bij de meeste maneges kun je kosteloos caps lenen. Zorg zelf voor dicht schoeisel en een lange broek of je eigen paardrijkleding. Ik raad ook lange mouwen aan want de wind kan flink opsteken hier op Terschelling en de dazen vliegen veel om de paarden heen.

Puur Terschelling

Tegen de Boschplaat aan vind je Puur Terschelling. Een familiebedrijf dat bestaat uit vader, moeder en 2 zoons. Allemaal werken ze hard in het bedrijf en dat is te zien. De locatie is prachtig onderhouden met zwart wit tinten en zelfs de toiletten zijn prachtig om te zien.
Naast de vele Friese paarden hebben ze momenteel ook 6 Shire paarden in het bezit. Extra grote sterke paarden die tot wel 130kg kunnen dragen. Zo is paardrijden op Terschelling voor mensen vanaf 8 jaar, 1.30m en tot 130kg mogelijk. Geef dit wel van te voren aan bij je reservering zodat ze de juiste paarden klaar kunnen zetten voor de buitenrit.

De liefde voor de paarden straalt er bij al het personeel dat er rondloopt vanaf en dat vind ik altijd erg belangrijk om te zien. Je mag zelf helpen met afzadelen en de paarden terugzetten in het weiland. En voor de rit kun je natuurlijk even kennismaken met de paarden.

Paardrijden op Terschelling op een pure manier

Voor de veiligheid bij het opstappen is er een heus opstapstation zodat iedereen gemakkelijk het paard kan bestijgen. De stijgbeugels zijn in korfvorm zodat de voeten er niet doorheen kunnen glijden en je makkelijk je voeten erin kunt zetten.

Bij Puur Terschelling beleef je het eiland echt op een pure manier. Zwemmen in de zee, mee op beginnersrit of voor gevorderden is allemaal mogelijk. En puur houdt ook in dat je in een groep van max 6 deelnemers zit. Zo krijg je pure aandacht die je verdient. De begeleider heeft altijd een E.H.B.O. tasje bij zich en ze nemen goed de tijd voor duidelijke instructies. Daarnaast kun je merken dat de paarden goed op elkaar zijn afgestemd en precies weten wat er van ze wordt verwacht. Ik liet mijn dochter met een gerust hart achter op de rug van Noortje en bij de oplettende ogen van Renske en Hilde. Paardrijden op Terschelling is een ervaring die ze nooit meer zal vergeten!

Huifkartocht Dark Sky

Daarnaast biedt Puur Terschelling verschillende huifkartochten aan, zoals een Dark Sky tocht. In Nederland zijn er 2 Dark Sky parken te vinden. Een bij het Lauwersmeer en een op de Boschplaat op Terschelling. Dark Sky betekent dat het er zo donker kan worden dat je er miljoenen sterren kunt zien. Helaas was het nu nog te lang licht en scheen de maan extra fel waardoor we de sterren tijdens de huifkartocht erbij hebben verzonnen.

Terwijl een van de zonen op de bok zat (of eigenlijk op een tractorstoel met vering) zat achterin de huifkar sterrendeskundige Jaap. Tijdens de rit vertelde hij ons allemaal geschiedenisweetjes over het eiland. Niet voor alle jonge oren geschikt soms omdat het ook over drenkelingen en lijken gaat. Maar hij wist het op een interessante manier te vertellen. We leerden over de oorspronkelijke konijnen op het eiland en dat er daarna hazen, fazanten en reeën waren uitgezet die vrij rondlopen door de duinen en bossen. En over de verschillende grazers zoals de koeien, paarden en geiten die zorgen dat de natuur in balans blijft.

sterrendeskundige

Dark Sky uitkijkpunt

Bij het uitkijkpunt van het Dark Sky park aangekomen stapten we uit de huifkar en klommen een hoge duin op waarvan we een prachtig uitzicht kregen op het eiland. Jaap vertelde allerlei weetjes over het Dark Sky park en de verschillende planeten in ons zonnestelsel. Een aanrader om te doen op een heldere avond in het najaar als de avonden vroeger donker worden. Ook te combineren trouwens met een 4×4 Jeep avontuur door de duinen en het strand! Terug bij de huifkar warmden we op met een kopje thee/koffie of limonade en een stuk pondkoek om daarna weer terug te rijden naar Oosterende.

kampvuur

Na afloop geniet van je een heerlijk opwarmend likeurtje en kunnen kinderen marshmallows roosteren bij het kampvuur.

Wil jij liever paardrijden op Terschelling met een ondergaande zon op de rug van een Fries of Shire dan kan dat natuurlijk ook tijdens een avondtocht. Ook hier sluit je deze avond af met een kampvuur en gezellig samenzijn.

paardrijden op Terschelling

Puur Terschelling voor een pure ervaring! Een aanrader wat ons betreft!

Lees hier over een speurtocht op Terschelling en Terschelling met kinderen
Paardrijles voor kinderen

Hobby horse

Footer 6 nieuw
ellen
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Ik ben 5 jaar gastouder geweest en heb dus veel ervaring met kinderen van alle leeftijden. In de tijd dat ik mij weet los te wurmen van een schermpje lees ik graag een boek. Samen met Selena beheren we een toffe boekenblog. www.stoerleesvoer.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.