Douchedeuren een doorn in het oog of een voorkeur?

Douchedeuren, je houdt ervan of je haat ze. Ik ben van het team dat ze niet heel erg relaxt vindt. En nee dat is niet alleen omdat je ze blijft poetsen na het douchen, maar ook omdat ik sommige varianten zoals van die schuifdeuren niet praktisch vindt. Ooit willen wij de badkamer gaan renoveren en daar heb ik wel wat ideeën over!

douchedeuren
afbeelding https://sanitairkamer.nl/

Douche of een bad

De eerste vraag die je bij een badkamerverbouwing misschien wil stellen is ga je voor een douche of een bad. Of misschien wil je wel een combinatie van een bad met een douche erin. Kies je dan voor een vaste wand, een wand met douchedeuren of ga je voor een douchegordijn?

Een douchegordijn in een bad heeft ook voordelen en nadelen. Soms waait het constant tegen je aan terwijl je staat te douchen en je moet ze regelmatig in de was gooien of vervangen. Dus echt heel duurzaam vind ik een douchegordijn niet. Ik zou dan liever kiezen voor een vaste wand die tot halverwege het bad is opgesteld. Maar ook in de douche ben ik klaar met douchegordijnen. Helemaal in hotels waar ze soms echt te vies voor woorden zijn.

En hoewel ik een bad heerlijk vind om in te liggen tijdens een vakantie, kan ik toch echt niet zonder een douche. Maar ja die douchedeuren hè! Afijn onze badkamer is te klein voor een bad, en ik zou liever boven een tweede toilet krijgen in huis. Dus een douche is sowieso wat er in de nieuwe badkamer moet komen.

douchedeuren
Afbeelding van Barry via Pixabay

Douchedeuren of een andere optie?

Wij hebben nu van die half ronde douchedeuren die open kunnen slaan naar binnen en naar buiten. We hebben een best brede douche en dat is heerlijk. Maar de deuren zijn lastig schoon te krijgen en de scharnieren vind ik een ramp. Je hebt ook vouwbare- of schuifbare deuren. Deze zijn ideaal voor een kleine badkamer waar niet veel ruimte is om deuren op te laten slaan. Denk ook aan een douche in een caravan bijvoorbeeld. Maar daar is mijn ervaring mee dat je dan soms wel slank moet zijn om er tussen te passen. Ook dit heeft natuurlijk weer voordelen en nadelen zoals ideaal voor een kleine ruimte, maar wat lastiger om schoon te maken. En ja ik ben nu eenmaal niet team poetsvrouw dus ik kies liever voor iets wat makkelijk is schoon te maken.

Mijn keuze ligt dan ook bij een inloopdouche met een prachtige douchewand die makkelijk schoon te maken is zonder al teveel profiel dus. Maar ook daarin is weer heel veel keuze. Ach ik heb nog wel even om te dromen gelukkig over een nieuwe badkamer. Tegen die tijd dat het zover is ga ik eerst een moodmoard maken samen met mijn man wat we willen.

Wat voor douchedeuren of wanden heb jij in je douche en/of bad?

Footer3
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast hebben we ook nog een boekenblog: www.stoerleesvoer.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.