Speurtocht op Terschelling – een tof waddenspel!

Ga jij op vakantie naar een van de waddeneilanden of ben je er woonachtig? Boek dan een speurtocht bij waddenspellen. Wij hebben de speurtocht inspecteur wadden gespeeld met twee meiden van 9 jaar. Een tocht van 3 km door West-Terschelling, al voelde het stiekem wel een beetje langer als je een kind de leiding laat nemen ­čśë Of ze het ook leuk vonden?

Vakantie op Terschelling

Wij zijn regelmatig op vakantie naar Terschelling. In de zomermaanden is er altijd genoeg te doen op het eiland, maar in de herfstvakantie is het toch wat te fris en zijn niet alle activiteiten er. Maar voor wandelen en speuren is het nooit te koud! Op MamaScrapelle kun je heel wat zelf verzonnen speurtochten vinden. Maar de speurtocht op Terschelling zat echt wel heel leuk in elkaar. Ben je of ga je op vakantie naar Schiermonnikoog, Terschelling, Ameland, Vlieland of Texel? Lees dan vooral even verder.

Waddenspellen

De waddenspellen kun je spelen op alle TVTAS eilanden. Er zijn 4 verschillende soorten tochten te spelen. Allemaal met je eigen smartphones en in je eigen team, of met grote groepen met teams tegen elkaar. Wij speelden de speurtocht op Terschelling voor kinderen vanaf 8 jaar.

Voor kinderen vanaf 7 jaar is er de eilander speurtocht. Bij elke plek die je incheckt krijg je een vraag over de natuur of over het eiland. Deze speurtocht duurt ongeveer 1,5 a 2 uur.

Voor kinderen vanaf 8 jaar is er inspecteur Wadden. Ook nu weer speurend met je smartphone in de hand naar foto’s in het dorp. Deze speelden wij dus hier vertel ik straks nog wat meer over.

Voor kinderen vanaf 12 jaar is er de waddeneiland escape. In dit spel moet je de hacker zien te vinden die het gemunt heeft op jouw waddeneiland. Je krijgt leuke uitdagingen, raadsels en opdrachten en goede antwoorden leveren je aanwijzingen op.

Voor kinderen / volwassenen vanaf 16 jaar is er detective island. Speurend door het dorp moet je op zoek naar een dader. Van de eilander korpschef krijg je vragen en opdrachten. Er zijn 4 lastige politiezaken op te lossen en als enige wapen heb je je smartphone.

Alle speurtochten op de eilanden duren ongeveer 2 a 3 uur. Advies is 4 personen per team.

Inspecteur wadden – een speurtocht op Terschelling

Wij speelden de Inspecteur wadden als speurtocht op Terschelling. Een uitdagend spel wat je een beetje speelt als wie ben ik. Je krijgt 4 mogelijke daders, 4 mogelijke plekken, 4 mogelijke strafbare feiten en 4 geldbedragen. Al lopend door West-Terschelling, met volledig opgeladen telefoons, gingen we op zoek! Middels GPS loop je naar verschillende knooppunten waar je kunt inchecken. Hier moet je op zoek naar een foto in de nabije omgeving en dan met de letters van de aanwijzing en de letters van de foto een misdaadwoord vormen. Zorg dat je pen en papier bij de hand hebt, dat hielp de 9 jarige meiden om de woorden op te lossen.

Ook zijn er extra opdrachten te voltooien voor extra punten. De leukste vonden de meiden en ikzelf de morse code. Waarbij een de code oplas op haar telefoon, de ander vertaalde met de hulp van google, en de ander de juiste letters intikte als antwoord. De speurtochten van waddeneilanden zijn co├Âperatief, educatief en zorgen voor extra beweging!

Speurtocht op Terschelling

De speurtocht op Terschelling was in onze ogen echt een succes. Je bepaalt zelf je tempo en hoe je loopt. Dat kan zorgen voor wat extra stappen, maar daar is niks mis mee. Wij komen al jaren op Terschelling en hebben echt in straatjes gelopen, waar we normaal niet komen en hebben prachtige dingen ontdekt op deze manier.

Omdat de speurtocht niet op tijd is kun je gerust een terrasje pakken tussendoor en de speurtocht ook op verschillende momenten/dagen lopen. Zo hadden wij de misdaad opgelost, maar we hadden nog wat plekken over om te ontdekken. De dag dat we weer naar huis gingen hebben we nog even lekker rondgelopen door West-Terschelling en zo nog even de tocht afgemaakt.

Inspecteur wadden

Kijk op de site van waddenspellen voor alle informatie!

Ook leuk om te doen:

Footer 6 nieuw
ellen
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Ik ben 5 jaar gastouder geweest en heb dus veel ervaring met kinderen van alle leeftijden. In de tijd dat ik mij weet los te wurmen van een schermpje lees ik graag een boek. Samen met Selena beheren we een toffe boekenblog. www.stoerleesvoer.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.