Skip to Content

Speurtocht op Terschelling – een tof waddenspel!

Ga jij op vakantie naar een van de waddeneilanden of ben je er woonachtig? Boek dan een speurtocht bij waddenspellen. Wij hebben de speurtocht inspecteur wadden gespeeld met twee meiden van 9 jaar. Een tocht van 3 km door West-Terschelling, al voelde het stiekem wel een beetje langer als je een kind de leiding laat nemen 😉 Of ze de speurtocht op Terschelling ook leuk vonden?

Speurtocht op Terschelling – activiteit tijdens vakantie

We brengen regelmatig vakanties door op Terschelling. In de zomermaanden is er altijd een bruisende sfeer op het eiland, maar tijdens de herfstvakantie kan het wat frisser zijn en zijn niet alle activiteiten beschikbaar. Gelukkig is het weer altijd geschikt voor wandelen en speurtochten, ongeacht de temperatuur! Op MamaScrapelle kun je diverse zelfbedachte speurtochten vinden. Toch sprong de speurtocht op Terschelling er echt uit vanwege zijn creativiteit. Ga je op vakantie naar Schiermonnikoog, Terschelling, Ameland, Vlieland of Texel? Lees dan zeker verder.

Waddenspellen op de TVTAS eilanden

De waddenspellen kun je spelen op alle TVTAS eilanden. Er zijn 4 verschillende soorten tochten te spelen. Allemaal met je eigen smartphones en in je eigen team, of met grote groepen met teams tegen elkaar. Wij speelden de speurtocht op Terschelling voor kinderen vanaf 8 jaar.

Voor kinderen vanaf 7 jaar is er de eilander speurtocht. Bij elke plek die je incheckt krijg je een vraag over de natuur of over het eiland. Deze speurtocht duurt ongeveer 1,5 a 2 uur.

Voor kinderen vanaf 8 jaar is er inspecteur Wadden. Ook nu weer speurend met je smartphone in de hand naar foto’s in het dorp. Deze speelden wij dus hier vertel ik straks nog wat meer over.

Voor kinderen vanaf 12 jaar is er de waddeneiland escape. In dit spel moet je de hacker zien te vinden die het gemunt heeft op jouw waddeneiland. Je krijgt leuke uitdagingen, raadsels en opdrachten en goede antwoorden leveren je aanwijzingen op.

Voor kinderen / volwassenen vanaf 16 jaar is er detective island. Speurend door het dorp moet je op zoek naar een dader. Van de eilander korpschef krijg je vragen en opdrachten. Er zijn 4 lastige politiezaken op te lossen en als enige wapen heb je je smartphone.

Alle speurtochten op de eilanden duren ongeveer 2 a 3 uur. Advies is 4 personen per team.

Inspecteur wadden – een speurtocht op Terschelling

Wij speelden de Inspecteur wadden als speurtocht op Terschelling. Een uitdagend spel wat je een beetje speelt als wie ben ik. Je krijgt 4 mogelijke daders, 4 mogelijke plekken, 4 mogelijke strafbare feiten en 4 geldbedragen. Al lopend door West-Terschelling, met volledig opgeladen telefoons, gingen we op zoek! Middels GPS loop je naar verschillende knooppunten waar je kunt inchecken. Hier moet je op zoek naar een foto in de nabije omgeving en dan met de letters van de aanwijzing en de letters van de foto een misdaadwoord vormen. Zorg dat je pen en papier bij de hand hebt, dat hielp de 9 jarige meiden om de woorden op te lossen.

Ook zijn er extra opdrachten te voltooien voor extra punten. De leukste vonden de meiden en ikzelf de morse code. Waarbij een de code oplas op haar telefoon, de ander vertaalde met de hulp van google, en de ander de juiste letters intikte als antwoord. De speurtochten van waddeneilanden zijn coöperatief, educatief en zorgen voor extra beweging!

GPS tocht Terschelling

De speurtocht op Terschelling was in onze ogen echt een succes. Je bepaalt zelf je tempo en hoe je loopt. Dat kan zorgen voor wat extra stappen, maar daar is niks mis mee. Wij komen al jaren op Terschelling en hebben echt in straatjes gelopen, waar we normaal niet komen en hebben prachtige dingen ontdekt op deze manier.

Omdat er geen tijdsdruk is voor de speurtocht, kun je gerust een pauze nemen op een terrasje of de speurtocht op verschillende momenten en dagen voortzetten. Hoewel we de misdaad al hadden opgelost, waren er nog enkele plekken die we wilden ontdekken. Op de dag van ons vertrek hebben we nog heerlijk rondgewandeld door West-Terschelling om de speurtocht af te ronden.

Inspecteur wadden

Kijk op de site van waddenspellen voor alle informatie!

Ook leuk om te doen:

Footer 6 nieuw
ellen
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.