Huifkartocht op Terschelling een prachtige rit door de natuur

Terschelling is vooral bekend om de prachtige natuur de brede stranden en de vele fietsen die op het eiland te vinden zijn. Een activiteit die je zeker op dit prachtige eiland wil doen is een huifkartocht op Terschelling te maken. Achterin de kar voortgetrokken door een paar sterke paarden en genieten van de natuur om je heen.

Huifkarbedrijf Terpstra

Er zijn verschillende aanbieders waarmee je een huifkartocht op Terschelling kunt maken. Een daarvan is Huifkarbedrijf Terpstra gelegen in Doorn. Direct aan de doorlopende weg kun je hier aan boord stappen van een van de verschillende huifkarren. Ze verzorgen al ruim 100 jaar huifkartochten en hebben vaste koetsiers in dienst die regelmatig bijspringen op drukke dagen. Maar met een beetje mazzel heb je eigenaar Rientsje op de bok en hij kan echt met passie over het rijke eilandleven en het jutten vertellen.

Huifkarbedrijf Terpstra fokt hun eigen paarden en per jaar hebben ze tussen de 6 en 9 nieuwe veulens die ze na een paar jaar trainen om voor de bak te rijden. Lokale inwoners volgen hier paardrijles, toerisme geniet van de huifkartochten op Terschelling.

In de zomermaanden rijden ze met een open huifkar, in de koudere maanden zit je heerlijk warm met de luiken dicht en zijn er genoeg dekentjes om warm onder te kruipen.

Huifkartocht op Terschelling

Huifkarbedrijf Terpstra biedt verschillende huifkartochten op Terschelling aan. De jutterstocht en de Jutxl zijn leuk om met kinderen te doen omdat er gejut kan worden. Deze tochten duren 2 uur.
Wil je iets langer dan kun je ook op een korte natuurtocht van 3 uur. Deze rit gaat via de Groede, de Grië en een stukje over de Boschplaat.
Tijdens het broedseizoen kun je op een 4,5 uur durende rit naar de meeuwenkolonie. Of misschien wil je liever een 4 uur durende rit naar het drenkelingenhuisje. Een huisje dat vroeger geplaatst is als een vluchtplaats voor gestrande schipbreukelingen.

Wil je meer sfeer dan zijn er nog twee gave huifkartochten op Terschelling met de familie Terpstra. Een leuke rit met een Terschellinger lunch of een avondtocht met een eilander speelman en kampvuur.

Geschiedenis tijdens de huifkartocht op Terschelling

Tijdens de rondrit met de huifkartocht op Terschelling weet de koetsier een hoop te vertellen. Wist je dat Terschelling zo’n 4600 inwoners heeft waarvan 90% van het toerisme leeft? Dat jutten eigenlijk een voorloper is van recyclen? Dat er nu nog maar 12 melkveehouders zijn op Terschelling terwijl het er vroeger meer dan 200 waren? Dat er in het broedseizoen 1800 hectare van de Boschplaat verboden terrein is vanwege de broedende vogels? En dat de St. Janskerk het oudste gebouw op het eiland is?

Dit en nog veel meer weten de koetsiers allemaal te vertellen tijdens de prachtige huifkartochtend over het eiland. Over de weg, door de duinen, het strand en bos is het waar genieten terwijl de prachtige sterke paarden je overal naartoe brengen. Nou ja bijna overal dan want de duintoppen moet je toch echt even zelf beklimmen met de benenwagen, tenzij je slecht ter been bent.

Lees ook deze blogs

Footer 6 nieuw
ellen
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Ik ben 5 jaar gastouder geweest en heb dus veel ervaring met kinderen van alle leeftijden. In de tijd dat ik mij weet los te wurmen van een schermpje lees ik graag een boek. Samen met Selena beheren we een toffe boekenblog. www.stoerleesvoer.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.