Een kindvriendelijke tafel kopen – laat je kinderen helpen kiezen!

Wanneer je kid op komst was, heb je met veel zorg de kinderkamer ingericht. Maar je kind blijft niet klein en wil maar al te gauw de wereld ontdekken. Kruipen, rollen, de eerste stapjes zetten, het gebeurt zo snel dat je het niet kunt bijhouden. Je huis moet plots aangepast worden aan die graaiende handjes, de valpartijen en het opzoeken van ‘leuke’ toestanden. Wat je kid leuk vindt, is niet altijd even veilig. Daarom ben jij als ouder er om het te behoeden voor gevaarlijke toestanden. Meubels bijvoorbeeld. En denk dan meer in het bijzonder aan veilige salontafels. Want een kindvriendelijke tafel kopen doe je niet alleen!

kindvriendelijke tafel

Waarom extra aandacht besteden aan kindvriendelijke tafels?

Een salontafel is vaak het eerste domein dat je kid gaat verkennen. Het heeft een kleinere schaal dan die grote eetkamertafel, je kunt je er als kind makkelijk aan recht houden, je kunt er op gaan liggen en ook wel onder gaan verstoppen. Het is hét ideale speelgoed voor kleine spruiten. Beschouw het dan ook gerust als een speeltuig en let op de veiligheid. Maar wat houdt dit precies in? Wij geven jou enkele tips zodat jij een kindvriendelijke tafel aankoopt. Want ja… kids hebben ook hun inspraak in jouw interieur, ook al zijn ze nog helemaal niet zo mondig.

1. Vermijd glazen tafelbladen op een kindvriendelijke tafel

Als je een zeer actief kind hebt, heeft een glazen tafelblad het echt wel erg te verduren. Er wordt speelgoed op geramd, er wordt aan de tafel getrokken en geduwd, de tafel kan al eens omvallen waarbij het glas breekt. Kies geen glazen salontafel, maar wel bijvoorbeeld een metalen of een houten tafelblad.

kindvriendelijke tafel

2. Kies voor een tafel die degelijk in elkaar zit

Je merkt het bij speelgoed: enkel stevig speelgoed overleeft het. Dit is niet anders bij salontafels. Enkel oerdegelijke tafels, zoals bijvoorbeeld de industriële meubels van cavetown.nl zijn bestand tegen de kwajongensstreken van je kid. Degelijke materialen en een degelijk ontwerp zijn een must voor een kindvriendelijke tafel!

3. Kies voor een stabiele salontafel

Tafels op een centrale poot of bijvoorbeeld op 3 poten vallen makkelijker om dan een tafel op 4 poten of met een massief onderstel. Kies voor dit type van onderstel zodat je salontafel altijd rechtop blijft staan.
Ik hoop dat je wat aan deze tips hebt gehad voor een kindvriendelijke tafel!

Footer3
Delen is enorm lief

Gastblog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.