Skip to Content

Doctor squish squishy maker – een squishy maken is zo gedaan!

Sinds de squishies op de markt waren is mijn dochter al verkocht. De eerste fidget toys van deze tijd waren al snel een hit en ondertussen kan mijn dochter op verschillende manieren ook zelf squishies maken. Door bijvoorbeeld een ballon te vullen met rijst, suiker of meel en daarover heen een andere ballon te doen. Of wattenbollen met een mooi lapje stof in een boterhamzakje doen. De Doctor squish squishy maker lijkt ons echt heel gaaf!

Doctor squish squishy maker

Bij het zien van de Doctor Squish Maker Station denk ik gelijk aan de Stuff-a-Loons maker. Hetzelfde principe apparaat, maar dan in andere kleuren. Het principe voor squishies maken is dan ook hetzelfde. Men neme een stevige latex ballon, plaatst deze over de rand en trekt deze vacuum. Daarna kun je deze vullen met slijm en andere ingrediënten en vullen tot de rand. Daarna zet je de stop erop. Je draait de ballon zodanig dat de sluitring erop kan en spelen maar! Maar is het ook zo makkelijk als dat het lijkt?

Squishies maken

De Squishy maker van Doctor Squish bevat alles om 4 gave Squishies te maken. De doorzichtige stevige ballonnen zitten er 4 keer in. Daarnaast zitten er twee kleurstoffen in, geel en rood. Er zit slijmpoeder in dat reageert op het water dat je later toevoegt. 2 gekleurde latex ballonnen, confetti, gekruld lint, 3 sluitclips en glitters zorgen ervoor dat jij een squishie kunt maken naar je eigen stijl. Uiteraard kun je er zelf ook nog dingen aan toevoegen. Denk aan ronde knopen, bloemblaadjes, piepschuim balletjes en nog meer glitters en andere kleurstoffen.

Wij hebben de latex gekleurde ballonnen niet gebruikt, maar verder zijn we lekker wezen experimenteren.

Knutselen maar squishies maken!

Squishies maken met de doctor squish squishy maker is een heerlijk zen proces al zeg ik zelf. De aanbevolen leeftijd is 8 jaar, maar iets jonger kan ook zeker als je als ouder duidelijk aangeeft dat de inhoud niet is om op te eten en je er voor de begeleiding bij zit.

Het draaien van de ballon op het einde vind ik inmiddels niet meer eng door de ervaring van de Stuff-a-Loons. De ballon gaat er echt niet van kapot, ze zijn vrij stevig! We zijn nog lang niet klaar met experimenteren met vullingen, en ik ben benieuwd hoe lang de squishies goed blijven en of je de ballonnen kunt hergebruiken voor een nieuwe ronde.

Mocht je nu de stuff-a-loons maker station al hebben, dan zou je ook alleen de refill set van doctor squish squishy maker kunnen kopen voor extra stevige ballonnen om squishies te maken. Maar heb je nou meer kinderen in huis of regelmatig speelafspraakjes dan kan zo’n extra station natuurlijk geen kwaad. Knutselen maar zou ik zeggen.

Ook super leuk om eerst slijm te maken en dat in een ballon te stoppen voor een squishie te maken. Zeker weten dat je kinderen de hele ochtend of middag zoet bezig zijn met doctor squish squishy maker!

Nog een paar belangrijke punten:

  • Stop geen scherpe voorwerpen in de latex ballon want dan gaat hij kapot.
  • Gebruik de ballonnen niet in direct zonlicht, hete of koude temperaturen houd de latex ook niet van.
  • Niet veilig voor jonge kinderen en buiten de buurt van huisdieren houden ( iets met scherpe nagels).
  • Bewaar de squishies niet in een warme auto.
  • Het beste te bewaren in een bakje.
Met Doctor Squish Squishy maker kun je prachtige squishies maken met kinderen. Zorg voor leuke vulling en de kinderen doen de rest.

Speelgoed van het jaar 2022 Doctor squish squishy maker!

Hoe tof is het om te kunnen vertellen dat Doctor squish squishy maker winnaar is voor speelgoed van het jaar 2022 in de categorie knutsel en creatief.

Lees ook deze blogs

Footer4 nieuw
ellen
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.