STUFF-A-LoonS – een feestelijke ballon met inhoud

Al een jaar staan de STUFF-A-LooNS op mijn wensenlijstje. Een blaasapparaat met speciale ballonnen en sluitringen, waar je supergave gevulde ballonnen mee kunt maken. Stuff in een balloon dus. Manlief moppert alleen nog wel eens over al mijn creatieve dingen in huis en vond dat ik het niet zelf mocht kopen. Maar ja als blogger ontvang je wel eens wat, en daar kan hij dan niks op inbrengen. ( sorry lieverd). Dus toen de doos binnen kwam ging ik direct aan de slag en inmiddels zijn de eerste 3 ballonnen al gemaakt. En wat is het leuk!!

Stuff-A-Loons

Stuff-A-Loons is de geweldige en innovatieve manier om je eigen gevulde ballon te maken! Voor elk feestje maak je het extra feestelijk met speciaal ontwikkelde ballonnen. Creëer een gevulde ballon voor jezelf of voor een ander. Gebruik de Maker Station om de ballon te vullen met wat jij maar wilt. Blaas de ballon dan op, sluit hem af en versier de ballon. Creëer een Stuff-A-Loons ballon voor een speciale gebeurtenis, een verjaardag of feestdag of gewoon, omdat het leuk is! Naast de Maker Station zijn er ook verschillende refills beschikbaar.

inhoud maker

Maker Station

Stuff-A-Loons kun je alleen maken met het handige maker station. Een basisapparaat die in eerste instantie de ballon vacuum zuigt. Met de bijgeleverde accessoires kun je dan vervolgens de ballon naar wens vullen. Er kan van alles is, zolang het maar niet scherp is. Want je weet, ballonnen kunnen niet tegen scherpe voorwerpen, dan zegt hij pang!

Denk aan confetti, glitters, kleine ballonnen, cadeaus aan een touwtje, een foto aan een touwtje, touwtjes, lintjes, pompomballetjes, knuffeltjes en ga zo maar door. Zolang het door de opening van het maker station past, is het goed.

Bij de maker station zitten 4 plastic flesjes met dop waar je glitters en ander klein materiaal in kan doen voor in de ballon. Verder zitten er 4 standaarden in, om de ballon op te zetten terwijl je hem versiert, 12 ballonnen en 6 herbruikbare sluitclips. En uiteraard de nodige vulling als kartonnen kaarten, glitters, balletjes en confetti.

Sluitring en pompen maar!

Als de ballon klaar is qua vulling zoals jij het wil is het tijd om de sluitring te bevestigen en de ballon om te draaien op het maker station. De Stuff-A-Loons zijn het mooiste als je er zo’n 70 – 80 keer lucht in heb gepompt. Dat is even een klusje waarbij je niet moet vergeten om rustig te blijven ademhalen.

Let op dat je de extra ring een kwartslag moet draaien zodat hij goed stevig vastzit!

Als de ballon mooi doorzichtig is, en nog goed in te drukken, dan is het tijd voor de volgende stap, waarbij ik weer merkte dat ik mijn adem inhield van de spanning.

Ken je dat van die clowns die ballondieren maken en lopen te draaien en trekken aan ballonnen. Ik zit altijd vol spanning toe te kijken want ik heb altijd het idee dat ze keihard uit elkaar barsten. Met dat gevoel in mijn achterhoofd was ik aangekomen bij de laatste stap van de Stuff-A-Loons. Ik moest draaien om de sluitring te bevestigen zodat er geen lucht meer uit kon ontsnappen.

Een goede tip is wel dat je beter iets meer lint in de ballon kan doen dan te weinig. Je kan het lint waaraan je iets hebt bevestigd, wat je centraal in de ballon wil laten hangen, altijd nog een beetje omhoog trekken, maar naar beneden dat lukt niet.

Ontspannen en gespannen met de Stuff-A-Loons

Bij de eerste poging mislukte dat volkomen. Ik durfde niet goed en liet de sluitring losschieten. Hop alle lucht eruit en alles zat onder de glitters. Bij de tweede poging hield ik nog maar de helft van mijn oorspronkelijke groot opgeblaasde ballon over. Maar hij sloot wel goed af, en ik had ervaren dat hij er echt niet van kapot zou gaan.

STUFF-A-LooNS resultaat
Eigenlijk nog te klein, maar een goede eerste poging

Dochterlief vond het zo leuk dat de ballon gelijk werd weggegeven aan het jarige buurmeisje als extra cadeautje. Nou was mijn eerste creatie gelijk foetsie haha Maar de Stuff-A-Loons zijn eigenlijk ook wel een beetje om cadeau te geven voor andere mensen. Tip: Vraag dan wel de herbruikbare sluiting terug als ze na een tijdje de ballon wegdoen.

Maar ballon 2 en 3 zijn lekker voor onszelf. De volgende dag nadat ik moe van mijn werk thuis kwam ging ik lekker freubelen met lintjes en glitters. Ik blies de ballonnen nog groter op en was superblij met het resultaat. Het draaien van de ballon ging ook een stuk soepeler en nu kon er geen lucht ontsnappen tijdens mijn maakpoging.

Om weg te geven of voor decoratie in huis

Naast het maker station ontving ik ook een refill pakket van Stuff-A-loons. Je hebt een kaal pakket waar 10 ballonnen inzitten en thema pakketten. Zoals wilde dieren, magische dieren en boerderijdieren. Super leuk voor een themafeestje bijvoorbeeld. Maar je hebt ook een speciaal holiday pakket voor de kerstdagen en de winter.

In het refill pakket zitten 14 transparante ballonnen, 2 gekleurde ballonnen, 4 standaarden, 6 sluitclips, glitters, confetti, lintjes, kaarten en een stickervel.

Met deze sets heb je leuke extra spullen in huis om lekker veel feestelijke ballonnen te maken. Maar ben je net zo’n crea bea als ik dan heb je vast genoeg in je knutselkast staan om je eigen thema eraan te geven.

Als kraamcadeau, kinderverjaardag, trouwdag, Pasen, Valentijnsdag, iemand ten huwelijk vragen met een verstopte trouwring. Maar ook als dank je wel, beterschap, sterkte en ga zo maar door. Ik zal af en toe eens wat voorbeelden maken met de STUFF-A-LoonS en in de betreffende verlanglijstjes erbij zetten voor inspiratie!

STUFF-A-LooNS kleine ballon

Wees overigens niet voorzichtig met je ballon vullen. Less is more gaat niet op want zo’n grote ballon heeft wel wat vulling nodig. Bij mijn volgende ballons ga ik er zeker meer in doen!

STUFF-A-LooNS eindresultaat
Footer4 nieuw
ellen
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Ik ben 5 jaar gastouder geweest en heb dus veel ervaring met kinderen van alle leeftijden. In de tijd dat ik mij weet los te wurmen van een schermpje lees ik graag een boek. Samen met Selena beheren we een toffe boekenblog. www.stoerleesvoer.nl

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.