Skip to Content

Een wereld vol lekkers, een verrukkelijke encyclopedie

Een wereld vol lekkers. Het water loopt je al in de mond bij die titel. En als je het boek opent nog meer. Het is niet zozeer een receptenboek, maar een encyclopedie. Deze encyclopedie richt zich op de leeftijdsgroep vanaf 9 jaar, maar als volwassene kan je er zeker ook van genieten. Het boek moet het vooral hebben van de tekeningen van Zoë Barker. Zij is in staat om eten op een manier dat het net echt lijkt en zeer aantrekkelijk eruit ziet. Maar, dat is het niet alleen. Je leest ook waarom je moet huilen als je een ui snijdt en hoe van alleen meel en water ontelbare noedel-en pastasoorten worden gemaakt. Welkom in een wereld vol lekkers. Zoals de ondertitel aangeeft: Een encyclopedie met meer dan 1000 lekkernijen. Als je er naar kijkt krijg je er al zin in !

Een wereld vol lekkers

Een wereld vol lekkers, wat kan je verwachten

Geef je ogen de kost in dit verrukkelijke boek over etenswaren, gerechten en ingrediënten van over de hele wereld. Iedere pagina zal het water in je mond laten lopen. Zo wordt het boek aangeprezen en het klopt. In een wereld vol lekkers kan je in 92 pagina’s lezen en kijken naar voedsel. Voor kinderen een prachtige encyclopedie die over eten gaat. En in een tijd waar kinderen al op jonge leeftijd te maken krijgen met overgewicht is het belangrijk om te laten zien hoe mooi en lekker gezond eten is. Maar, het is niet alleen gezond eten hoor, er staat ook heerlijk gebak en koekjes in. En het boek is iets handzamer dan de vorige encyclopedie die ik mocht reviewen :-).

Inhoud een wereld vol lekkers

Een wereld vol lekkers is niet echt ingedeeld in hoofdstukken. Het boek heeft uiteraard wel een indeling. Een inleiding met 4 kleine paragrafen. In die inleiding wordt gesproken over verschillende voedingstoffen die van belang zijn. Dat zijn onder andere proteïne, koolhydraten, vitaminen en mineralen. Die indeling zie je ook weer terug in de volgende onderdelen waarbij het gaat over fruit, groente, vlees, vis en andere proteïnebronnen en meel, pasta, rijst en andere koolhydraatbronnen. Daarna gaat het over de voorraadkast en tot slot komen alle onderdelen weer terug in een hoofdstuk dat gaat over 10 x smullen met….Kortom, kleine recepten waarbij je de producten in de vorige onderdelen kan gebruiken. Het was extra leuk om te lezen over de verschillende voedingstoffen omdat ik net mijn zoon (14) had overhoord voor zijn biologie. Dat ging precies over hetzelfde! Leuk om op deze manier terug te zien in een wereld vol lekkers.

Laura Gladwin en Zoë Barker

Laura Gladwin, de auteur van een wereld vol lekkers, volgde een opleiding aan Leith’s School for Food and Wine. Daarna is ze als chef-kok gaan werken. Inmiddels werkt ze als journalist voor The Good Food Guide en helpt topkoks bij het maken van hun kookboek. Zoë Barker illustreert met acquarel en grafiet en weet ongekende diepte te geven aan portretten en stillevens. Ze werkt onder meer voor Shoho House, Liberty of Londen en Ralph Lauren. De vertaler van een wereld vol lekkers is Lydia Meeder. Zij heeft ook andere boeken vertaald, zoals bestemming onbekend van Paul Mosier. Deze keer een boek voor Foodies, een wereld vol lekkers. Lydia Meeder is gediplomeerd restaurantkok, dat was dus geen enkel probleem. Ze weet waar ze het over heeft.

Tot slot

Belangrijkste boodschap in een wereld vol lekkers is dat eten een feest is voor de zintuigen. Voedsel doet veel meer dan ons in leven houden. Het kan een enorme bron van plezier zijn. En dat kan ik alleen maar beamen. En deze prachtig geïllustreerde encyclopedie vol weetjes levert daar zeker een mooie bijdrage aan!

Specificaties een wereld vol lekkers

Uitgeverij: Lemniscaat | auteur: Laura Gladwin | illustrator: Zoë Barker | 9789047713241 | november 2021 | 92 pagina’s | vertaald door Lydia Meeder | Meer informatie vind je in je lokale boekhandel of via deze link.

voorkant plus
Footer5
Elles
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Oma Will

Tuesday 7th of December 2021

Wat een 'lekker'boek, heb het op mijn verlanglijstje van Bol.com gezet.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.