Skip to Content

Geef oma een kus – een grappig kaartspel

Veel kinderen hebben hun opa’s en oma’s al maanden niet gezien. Als ze ze al zien dan is het op afstand via Skype, Zoom of andere beeldbel acties. Ik weet van sommige mensen die voorbij rijden met de auto en vanaf daar zwaaien of op 3 meter afstand met elkaar praten. Geef oma maar een kus zit er voorlopig nog niet in. Maar de makers van Identity Games bedachten een grappig kaartspel dat wel eindigt met een natte zoen!

geef oma een kus

Grappig kaartspel

Op 1 oktober komt het grappige kaartspel Geef oma een kus uit! Zodat alle kinderen die die natte zoenen van hun oma missen weer aan het lachen te krijgen. Al zijn er waarschijnlijk ook kinderen die dolblij zijn dat er niet in hun wangen wordt geknepen en ze lippenstift zoenen op hun wangen krijgen. Al dat verplichte gezoen waar sommige mensen aan doen, doen wij als ouders bewust niet aan mee. Wij vonden het verschrikkelijk als kind en begroeten kan ook door hallo te zeggen of een hand te geven. ( Vroeger dan, want of dat ooit weer mag ben ik nog benieuwd naar).

In het spel zitten 55 speelkaarten met elk een prestatie die oma steeds trotser maakt. Ben jij degene die haar mega trots maakt? Dan krijg je een dikke zoen, in de vorm van een lipafdruk op je gezicht. De eerste speler met drie lipafdrukken op zijn of haar gezicht verliest het spel.

Geef oma een kus

In Geef Oma Een Kus is oma op zoek naar een reden om je een lekkere smakkerd te geven. Om de beurt vertel je oma, aan de hand van de speelkaarten, wat voor geweldige dingen je hebt gedaan. Bijvoorbeeld dat je het winnende doelpunt hebt gescoord of geld hebt ingezameld voor giraffen met hoogtevrees. Maak je oma heel trots dan mag je meer stappen zetten op het speelbord. Maar pas op, want eindig je op het bovenste vakje dan ben je de pineut! Je ontvangt een dikke zoen, door middel van de ‘kussende oma stempel’ en het rode schmink potlood.  
Dus eigenlijk hoop je op kaarten die oma niet trots maken! Verliezen is beter dan winnen, tenzij je het wel leuk vindt om die natte lipstick zoen op je wang te krijgen!

Het spel kom 1 oktober uit en de adviesleeftijd is 8+. Je kunt het spel spelen met 2 tot 5 spelers en het duurt ongeveer 20 minuten. Leg je wel alvast de vochtige doekjes of washandjes klaar?

geef oma een kus

Lees ook deze blogs

Footer1
ellen
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

co

Sunday 11th of October 2020

lijkt me een erg leuk spel om met mijn kleindochter te spelen, en zeker omdat ze altijd zegt dat oma van die dikke smakkerds geeft ;)

Imke

Friday 9th of October 2020

heel erg leuk om een leuk spel met elkaar te kunnen spelen

gea jager

Friday 9th of October 2020

erg leuk om met de kinderen te spelen

melissa

Tuesday 6th of October 2020

De kinderen zijn dol op spelletjes en op oma; haha, superleuk om dit spel met oma te spelen.

Debby Koeman

Tuesday 6th of October 2020

Leuk spel, zeker omdat onze kids oma door corona al een tijd niet zelf meer een dikke kus hebben kunnen geven.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.