Geef oma een kus – een grappig kaartspel

Veel kinderen hebben hun opa’s en oma’s al maanden niet gezien. Als ze ze al zien dan is het op afstand via Skype, Zoom of andere beeldbel acties. Ik weet van sommige mensen die voorbij rijden met de auto en vanaf daar zwaaien of op 3 meter afstand met elkaar praten. Geef oma maar een kus zit er voorlopig nog niet in. Maar de makers van Identity Games bedachten een grappig kaartspel dat wel eindigt met een natte zoen!

geef oma een kus

Grappig kaartspel

Op 1 oktober komt het grappige kaartspel Geef oma een kus uit! Zodat alle kinderen die die natte zoenen van hun oma missen weer aan het lachen te krijgen. Al zijn er waarschijnlijk ook kinderen die dolblij zijn dat er niet in hun wangen wordt geknepen en ze lippenstift zoenen op hun wangen krijgen. Al dat verplichte gezoen waar sommige mensen aan doen, doen wij als ouders bewust niet aan mee. Wij vonden het verschrikkelijk als kind en begroeten kan ook door hallo te zeggen of een hand te geven. ( Vroeger dan, want of dat ooit weer mag ben ik nog benieuwd naar).

In het spel zitten 55 speelkaarten met elk een prestatie die oma steeds trotser maakt. Ben jij degene die haar mega trots maakt? Dan krijg je een dikke zoen, in de vorm van een lipafdruk op je gezicht. De eerste speler met drie lipafdrukken op zijn of haar gezicht verliest het spel.

Geef oma een kus

In Geef Oma Een Kus is oma op zoek naar een reden om je een lekkere smakkerd te geven. Om de beurt vertel je oma, aan de hand van de speelkaarten, wat voor geweldige dingen je hebt gedaan. Bijvoorbeeld dat je het winnende doelpunt hebt gescoord of geld hebt ingezameld voor giraffen met hoogtevrees. Maak je oma heel trots dan mag je meer stappen zetten op het speelbord. Maar pas op, want eindig je op het bovenste vakje dan ben je de pineut! Je ontvangt een dikke zoen, door middel van de ‘kussende oma stempel’ en het rode schmink potlood.  
Dus eigenlijk hoop je op kaarten die oma niet trots maken! Verliezen is beter dan winnen, tenzij je het wel leuk vindt om die natte lipstick zoen op je wang te krijgen!

Het spel kom 1 oktober uit en de adviesleeftijd is 8+. Je kunt het spel spelen met 2 tot 5 spelers en het duurt ongeveer 20 minuten. Leg je wel alvast de vochtige doekjes of washandjes klaar?

geef oma een kus

Lees ook deze blogs

Footer1
ellen
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Ik ben 5 jaar gastouder geweest en heb dus veel ervaring met kinderen van alle leeftijden. In de tijd dat ik mij weet los te wurmen van een schermpje lees ik graag een boek. Samen met Selena beheren we een toffe boekenblog. www.stoerleesvoer.nl

25 reacties

 1. Wat een leuk spel! Ik en mijn familie heeft al maanden geen zien meer van oma gehad. Inmiddels verlangen we er zelfs naar. Dit spel kunnen we in tussentijd mooi spelen om zo de tijd te overbruggen wanneer het wel weer mag.

 2. Dit lijkt mij een super grappig spel die we kunnen spelen op onze spelletjes avond. 2 kinderen hier die dol zijn op spelletjes, dus dit spel komt hier goed terecht.

 3. Lijkt me een geweldig spel om te spelen met ons gezin. Lijkt me ook dat we dan veel moeten lachen en dat is altijd goed

 4. omdat ik inderdaad mijn kleindochters al maanden niet gezien heb, eerst ben ik 3 x op korte tijd geopereerd aan een Hernia en ze mochten het ziekenhuis niet in en nu kunnen ze mij niet komen opzoeken omdat ze in Belgie wonen en ik in een rood gebied en eerlijk is eerlijk face timen is ook niks voor mij dan heb ik nog meer hartzeer….misschien kunnen we met zo een spel er achteraf lekker mee lachen

 5. WOH Wat een leuk en grappig spel is dit, zou geweldig zijn om het straks te kunnen spelen met de kleinkinderen. Dat word heel veel lachen en plezier hebben!!

 6. Heel leuk spel met mijn zoontje en schoonmoeder te spelen want mijn schoonmoeder is echt heel lief en geeft graag mijn zoontje een dikke pakkert. Het spel ziet er superleuk uit en de doel is juist om niet te winnen is ook leuk bedacht. Graag willen wij dit spel winnen zou super tof zijn.

 7. Een leuk spel voor de kinderen om met hun oma te spelen. De jongste kan niet genoeg pakkerds krijgen ? Leuk ook dat je bij dit spel juist niet moet winnen, eens wat anders!

 8. Omdat mijn moeder (oma van mijn neefje) dol is op het spelen van spelletjes, mijn neefje overigens ook! 🙂

 9. Lijkt me een geweldig spel! En aangezien wij erg van spelletjes houden, maak ik graag kans. Ik heb het geluk zelf ook nog een lieve oma te hebben. Alleen door de Corona en de afstand (ze woont 220 km verderop) heb ik haar alweer een tijd niet gezien. Ook mijn moeder (oma van mijn dochter) woont ver weg en zien we door Corona veel te weinig. T klinkt gek, maar die natte kussen van oma kun je echt missen!

 10. Mijn moeder wordt binnenkort voor de derde keer oma en wat is dit spel dan reuze leuk voor haar om met de kleinkinderen te kunnen gaan spelen! Ik loot graag mee!

 11. Hahaaa hoe bedenken ze het, super leuk lijkt mij. Onze kinderen zijn van nature niet zulke kusje gevers, maar dit spel gaan ze geweldig vinden.

 12. Wat leuk!! Mijn kinderen Bram en Wout zijn dol op spelletjes doen!! En met dit grappig spel zullen ze (we??) veel lol hebben.

 13. Ik ben een oma en ik heb 9 kleinkinderen en ik mis ze verschrikkelijk! Wat zou het fijn zijn om dit spel te mogen spelen als het weer mag en weer kan! Ik mis ze zo! Wat zou ik blij zijn met dit spel alleen maar om er naar te kijken en te hopen dat deze tijd waarin bijna niets meer kan snel is afgelopen!

 14. Leuk spel, zeker omdat onze kids oma door corona al een tijd niet zelf meer een dikke kus hebben kunnen geven.

 15. lijkt me een erg leuk spel om met mijn kleindochter te spelen, en zeker omdat ze altijd zegt dat oma van die dikke smakkerds geeft 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.