Trice een nieuw woordspel – Voor een goede hersentraining

Houd jij van (snelle) woordspelletjes? Dan is Trice van Identity Games het spel voor jou. De tijd is je vijand en je brein je bondgenoot. Hoeveel woorden maak jij binnen de tijd? Trice een nieuw woordspel die je moet hebben!

Trice een nieuw woordspel

Klaar voor de start; go!

Deze titel is een mooie samenvatting van het gehele spel. Tijd is hier je vijand en dat maakt het spel zo leuk. Samen met mijn moeder ben ik in de wereld van Trice een nieuw woordspel gedoken en wat hebben we gelachen!

Trice bevat een scorekaart, twee groene dobbelstenen en een rode dobbelsteen en daarnaast nog twee witte dobbelstenen met cijfers. Pak er een pen, papier en je telefoon bij met daarop een timer en je kunt beginnen.

benodigdheden spel met woorden

Trice een nieuw woordspel. Hoe werkt het?

Op je telefoon stel je de timer in op 1 minuut. Neem een scorekaart, papier en een pen en kies de dobbelstenen waar je mee wilt gaan spelen. Het doel van Trice een nieuw woordspel is om binnen een minuut zoveel mogelijk woorden op te schrijven met de beginletter, eindletter en aantal letters dat je gooit met de dobbelstenen. De groene dobbelsteen geeft de beginletter aan, de rode dobbelsteen geeft de eindletter aan en de witte dobbelsteen geeft het aantal letters aan dat het woord moet bevatten. Het zijn dus best een aantal eisen waar je aan moet voldoen, maar dat maakt het zo’n leuke uitdaging.

3, 2, 1, go! Mijn moeder gooit de dobbelsteen en daar liggen ze dan; de L als beginletter, de R als eindletter en de het aantal letters bedraagt 4. Ik begin meteen te stressen; ken ik wel woorden die aan deze voorwaarden voldoen? De tijd loopt en we beginnen te schrijven. Het is een pittig begin want de tijd maakt ons zenuwachtig. Ik weet 3 woorden op papier te krijgen en mijn moeder 4. Deze score noteren we op het scoreblad en gaan we snel door naar de volgende ronde. De letters I en N zorgen met het cijfer 5 voor weer een paar woorden op ons papier. We merken dat het best lastig is om binnen de tijd veel woorden te bedenken en soms hebben we een soort black out. Wanneer we elkaar aankijken schieten we in de lach. Trice; een nieuw woordspel zorgt zeker voor een gezellige tijd!

Trice een nieuw woordspel

Trice; variaties

Trice een nieuw woordspel is een echt denkspel en traint je hersenen. Je bent door de tijdsdruk gebrand op het schrijven van zoveel mogelijk woorden en maakt dus echt aanspraak op je woordenschat. Wat zo leuk is aan Trice; een nieuw woordspel is dat je een beetje met de regels kunt ‘spelen’. Mijn moeder en ik merkten dat het maken van woorden met een vastgestelde begin- en eindletter best moeilijk kan zijn. Wat nu als we alleen een beginletter pakken? Hoe vergaat het ons dan? Nou dan kunnen we opvallend meer woorden noteren. Ook met alleen een eindletter gaat het beduidend beter en vooral makkelijker. Nu zijn we er echt op gebrand om elkaar te verslaan en dus meer woorden te maken dan de ander, waar we voorheen veel meer bezig waren met onszelf en het opschrijven van woorden.

Als variatie zou je ook nog de tijd kunnen verkorten naar bijvoorbeeld een halve minuut. Dit kan een mooie uitdaging zijn voor de mensen die een hele goede en volle woordenschat hebben en veel woordspelletjes spelen.

Wat is ons eindoordeel over Trice?

Trice is een mooie aanwinst voor iedereen die houdt van woordspelletjes. Het spel is klein en compact en neem je dus makkelijk overal mee naartoe. Daarnaast zijn de spelregels simpel en duidelijk; je weet waar je aan toe bent als je dit spel gaat spelen, kunt er je eigen draai aan geven en is het daarnaast ook nog eens goed voor je hersenen.
Je lachspieren worden ook aan het werk gezet en dat is in mijn ogen ook belangrijk bij een spel als Trice. Het bedenken van woorden is een serieuze taak en dan is het extra leuk als je af en toe even kunt ontspannen en je hersenen een break kan geven!

Nog een leuk feitje; de meeste spellen die uitgebracht worden vragen om minimaal 2 spelers. Trice niet; heb je even een momentje vrije tijd en wil je je woordenschat vergroten/testen of even lekker ontspannen en nergens aan denken? Pak dan Trice erbij en daag jezelf uit.
Trice een nieuw woordspel is de aanvulling op je collectie woordspellen!

Specificaties Trice een nieuw woordspel

Trice een nieuw woordspel

Uitgeverij: Identity Games | 8714649013537 | 2020 | 10 – 99 jaar | 1- 7 spelers| meer informatie vind je hier

Chantal
Delen is enorm lief

Chantal

Hoi ik ben Chantal, getrouwd en moeder van een prachtige dochter genaamd Nora. Ik ben werkzaam in het basisonderwijs en het lezen van een boek staat altijd standaard op het dagprogramma. Lezen is ook mijn ontspanning aan het einde van een lange dag. Samen met mijn gezin ben ik graag actief bezig en knutsel ik graag met mijn dochter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.