Woorden oefenen met Dolfje Weerwolfje – een educatieve speelset

Heb jij thuis ook een Dolfje Weerwolfje fan? Ik wel, nou ja wel pas sinds kort. Onze dochter heeft eindelijk door dat lezen heerlijk ontspannend is en ze had laatst in 3 dagen al een boek uit. Sinds we thuis weer lekker veel spelletjes spelen, door onder ander het thuisonderwijs was ik op zoek naar gegaan naar nog meer leuke taalspellen. Zo doende kwam ik op woorden oefenen met Dolfje Weerwolfje.

Taalspellen

Nu de zomervakantie in aantocht is, is het voor kinderen heel belangrijk om met taal bezig te blijven. Dat kan in de vorm van samen gezellig lezen maar ook in de vorm van taalspellen. Door bezig te blijven met taal houden ze hun productieve woordenschat actief en met een beetje mazzel leren ze zelfs nieuwe woorden. Zoals ze ook zeker weten zullen doen met woorden oefenen met Dolfje Weerwolfje. Al zijn ze wellicht niet zo goed gespeld door neefje Leo.

En de kinderen moeten natuurlijk leeskilometers maken! Nu is dat makkelijker gezegd dan gedaan want veel kinderen willen in de vakantie maar 1 ding en dat is buitenspelen! Terecht trouwens want vakantie is er om bij te ontspannen en lekker veel vitamine D en sociale contacten op te doen. Maar dat ook prima gecombineerd worden met een taalspelletje!

Woorden oefenen met Dolfje Weerwolfje

Woorden oefenen met Dolfje Weerwolfje

Leg je picknick kleed maar neer op een grasveld, of de campingtafel voor de tent. Leg het spel woorden oefenen met Dolfje Weerwolfje erop en wedden dat je binnen een half uur enthousiaste kinderen om je heen hebt zitten. Dolfje is nu eenmaal favoriet en kwartet spelen is super gezellig en leuk. Een beetje competentie is nooit weg!

Wat zit er in het spel Woorden oefenen met Dolfje Weerwolfje?

In het kwartetspel woorden oefenen met Dolfje Weerwolfje van Uitgeverij Zwijsen gaan de kinderen aan de slag met woordbeelden inprenten. Ze leren Woorden oefenen met i – f – c – ch – ei – ij – ou – au op een spelende manier.

Het spel kan op 2 manieren gespeeld worden. Of je zegt de woorden met de letters van het kwartet, of je zegt de zinnen. Dat laatste vond mijn dochter in elk geval het leukste tot nu toe. Maar misschien als we het tig keer hebben gespeeld dat ze dan wel alleen de woorden roept.

Hoofdpersonen van Dolfje Weerwolfje

Zo’n beetje alle hoofdpersonen van Dolfje Weerwolfje zitten in het kwartetspel. Opa, Leo, Noura, maar ook mevrouw krijtjes en Timmie zijn van de partij.

Woorden oefenen met Dolfje Weerwolfje

Na een paar keer spelen weet je kind feilloos hoe je Klauw, kwijt, juichen, fladderende, camping, geheim, oud en olifant schrijft. En natuurlijk nog veel meer woorden.

Echt een leuk speel die al een paar keer is gespeeld! Ideaal om mee te nemen op vakantie!

Specificaties woorden leren met Dolfje Weerwolfje

Uitgever: Uitgeverij Zwijsen | Serie: Dolfje Weerwolfje | Verschijningsdatum april 2020 | Aanbevolen leeftijd 7 – 9 jaar | meer informatie vind je hier

Meer spellen met Dolfje Weerwolfje

Footer4 nieuw
ellen
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Ik ben 5 jaar gastouder geweest en heb dus veel ervaring met kinderen van alle leeftijden. In de tijd dat ik mij weet los te wurmen van een schermpje lees ik graag een boek. Samen met Selena beheren we een toffe boekenblog. www.stoerleesvoer.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.