Een uitwisbaar notitieboek van Correctbook is een duurzaam alternatief

Een uitwisbaar notitieboek van Correctbook bleek tijdens het thuisonderwijs verdraaid handig en duurzaam te zijn. Te zien is op de Youtube serie Correctbook diaries hoe zo’n notitieboek het verschil maakt in het onderwijs in Afrika. Niet alleen handig dus voor jouw kinderen of je eigen aantekeningen, maar ook om analfabetisme de wereld uit te krijgen. Een uitwisbaar notitieboek van Correctbook is een duurzaam alternatief voor een papieren notitieboek.

Niet alleen handig voor het (thuis)onderwijs in Nederland

Als een duurzaam, want uitwisbaar notitieboek van Correctbook zo’n goed alternatief biedt in het thuisonderwijs aan de Nederlandse keukentafel dan biedt dit natuurlijk ook mogelijkheden om analfabetisme te bestrijden in landen in Afrika. Dat wisten ze bij Correctbook al langer. Op dit moment zijn er volgens Correctbook zo’n 37.800 kinderen in Afrika die voor hun dagelijkse onderwijs gebruik maken van dit duurzame alternatief voor een papieren notitieboek.

Correctbookdiaries

Uit ervaring weet ik dat uitwisbare notitieboekjes lang meegaan, maar zeker als je er dagelijks zoveel aantekeningen in maakt, ga je dat op termijn wel zien. Vandaar dat kinderen in Afrika van Correctbook om de zoveel tijd een nieuw uitwisbaar notitieboek met toebehoren krijgen. Zo kun je analfabetisme, en daarmee armoede, tegengaan.

Ook jij kunt bijdragen. Voor ieder Correctbook dat hier wordt verkocht kunnen uitwisbare notitieboekjes voor Afrikaanse kinderen worden gemaakt. Of zoals op de website staat: ‘1 verkocht correctbook = 1 trimester lang schrijven’.

uitwisbaar notitieboek van Correctbook is duurzaam

Prettig schrijven

Waarom zou je een Correctbook kopen? Los van het idealistische motief, bedoel ik. Wanneer je met de bijgeleverde stift in het notitieboek schrijft dan voelt het bijna als echt papier. Het voelt niet te glad aan en dat is prettig. De bladen zijn net als echt papier een tikje stroef zodat de kinderen niet uitschieten met de inkt. Ze leren hoe ze met een pen of stift genoeg maar niet teveel druk uitoefenen op de bladen. Op de website correctbook.nl kun je eveneens kiezen voor verschillende stiften, formaten en andere producten voor duurzaam schrijven en thuisonderwijs.

Stevig en duurzaam uitwisbaar notitieboek met Correctbook- app

Die bladen kunnen trouwens wel wat hebben want ze zijn prima te verplaatsen of uit te wissen na het schrijven met het bijgeleverde doekje of met de ‘gum’ aan de achterkant van iedere stift. Mocht je kind net iets harder drukken met de stift op het blad dan is dat niet meteen zichtbaar. Dat gaat natuurlijk niet tot in het oneindige door, maar daarover later meer. Een duurzaam alternatief voor een papieren notitieboek. Ook door de app die je kunt downloaden en waarmee je foto’s van het werk van je kind kunt maken.

Zo blijft die schattige tekening of dat grappige verhaaltje langer bewaard (en je kunt aan school laten zien dat je thuis lekker bezig bent). Je kunt zelf ook je eigen mapjes aanmaken. Erg handig met twee kinderen omdat je hun werk ook gemakkelijk los van elkaar kunt opslaan. Het enige wat ik nog moet zien uit te vogelen is hoe je de mapjes kunt hernoemen of mapjes kunt verwijderen, maar dat is een kwestie van uitproberen.

Correctbook Flashcards

flashcards van correctbook

Correctbook heeft ook hele handige flashcards die an hetzelfde duurzame uitwisbare materiaal zijn. In de doos zit een enorme stapel met kaarten met 4 verschillende kaderkleuren. Handig als je bijvoorbeeld een planbord hebt van 4 familieleden waarvan je elke dag in de week weer ander huiswerk van opkrijgt. Takenlijstjes die met boodschappen, huishouden, kluslijsten te maken hebben of om de tafels mee te leren of flitslezen. Ideaal ook voor jezelf. Wanneer je studeert voor leerkracht en de regels voor redekundig ontleden en taalkundig ontleden (weer) aan het leren bent.

correctbook flashcards als agenda uitwisbaar notitieboek van Correctbook is duurzaam
steun het rode kruis met correctbook uitwisbaar notitieboek van Correctbook is duurzaam

Bestel je eigen duurzame uitwisbare notitieboek via Correctbook.nl

Via de website van Correctbook kun je zo’n uitwisbaar, duurzaam notitieboek bestellen en kiezen uit verschillende kafts en een verschillende inhoud. Op de website correctbook.nl kun je eveneens kiezen voor verschillende stiften, formaten en andere producten voor duurzaam schrijven en thuisonderwijs. Wil je erin schrijven, plannen of tekenen? Dan kun je met verschillende kleuren kaft en met verschillende bladen (blanco, lijntjes of bulletpoints) daarin een keuze maken die bij jouw manier van werken past. Of bij dat van je kind, want ook voor kinderen is het goed werkbaar. Sterker nog, mijn Jongste van bijna zes jaar vindt het helemaal geweldig wanneer ze met een stift haar sommetjes mag schrijven en weggummen in het uitwisbare notitieboek.

Maak een onuitwisbare indruk met een duurzaam, uitwisbaar notitieboek van Correctbook waarmee je meteen een bijdrage levert aan het bestrijden van analfabetisme.

Footer4 nieuw
Tanja
Delen is enorm lief

Tanja

Mijn naam is Tanja en ik ben het levende bewijs dat historici niet stoffig zijn. Ik houd van lezen, koken en theater en daar geniet ik het liefst van met mijn man en twee dochters van vijf en zeven jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.