Op vakantie met een kleuter wat neem je mee?

Ga jij op vakantie met een kleuter dan ziet je meeneemlijst er weer heel anders uit dan die als je met een baby of peuter op vakantie gaat. Wat neem je mee? En hoe vermaak je je kind in het vliegtuig of op de achterbank in de auto? Ze slapen immers niet meer altijd zo even veel. En naast alle vaste spullen om mee te nemen wil je misschien ook iets anders dan anders meenemen. En hoe doe je dat met autostoelen als je gaat vliegen en een huurauto hebt? Op vakantie met een kleuter is in elk geval leuk en leerzaam 🙂 kijk maar mee. 

Op vakantie met een kleuter

Ga jij een verre reis met kinderen maken, naar Thailand bijvoorbeeld, een weekendje weg, wintersport met kinderen, met het vliegtuig of met de auto op zomervakantie. Al deze producten hieronder zijn handig om mee te nemen, waarheen de reis ook gaat! Ben je trouwens op zoek naar inspiratie voor een vakantie dan raad ik je altijd aan om een bezoek te brengen aan de vakantiebeurs dat kan prima met kinderen!

Kijk hier onze tips voor vakanties met kinderen!

Tip 1: Bubble Bum opblaasbare autostoel

Bubble Bum opblaasbare autostoel
Bubble Bum opblaasbare autostoel

Wij gaan dit jaar op vakantie met het vliegtuig en worden naar en van het vliegveld opgehaald door een taxi. Op de vakantiebestemming is er een huurauto dus wij waren flink aan het onderzoeken wat wij nu handig mee konden nemen om dochterlief veilig te vervoeren. Met de tip van Jessica van Kids Travel Service (waar je ook allemaal reisartikelen kunt huren hint hint hint) , contacteerde ik Bubblebum.nl.

Bubble Bum opblaasbare autostoel

Ik ontving een, roze natuurlijk, Bubble Bum om uit te proberen. Er zit een duidelijke handleiding bij en eigenlijk is het niet zo heel erg moeilijk! De Bubble Bum is een super handige opblaasbare autostoel. Geschikt voor kinderen van 4-11 jaar, 15-36 kg. Hij is beschikbaar in verschillende uitvoeringen.

Bubble Bum opblaasbare autostoel

Ideaal met meer kinderen

Bubble Bum opblaasbare autostoel

Wij hebben regelmatig 3 kinderen op de achterbank en daarmee ook 3 verschillende autostoelen. We hadden al ontdekt dat 3 stoelverhogers met rugleuning erg krap zat en het fijne aan de Bubble Bum is dat hij smal is. Dus ook voor gastouders met veel BSO kinderen, ideaal om aan te schaffen! Niet meer een heel kinderstoelenpark aanleggen, maar een paar van deze in de kast scheelt je weer auto en kastruimte. Hij is makkelijk in gebruik even opblazen en na gebruik weer stevig oprollen om alle lucht eruit te halen. Dus zeker ook handig als je op vakantie met een kleuter een peuter en een baby gaat! Genoeg ruimte op de achterbank.

Bubble Bum opblaasbare autostoel

Tip 2: Een gepersonaliseerde koffer

Op vakantie met een kleuter Bulbby
Op vakantie met een kleuter Bulbby
Op vakantie met een kleuter Bulbby

Deze hebben wij zelf nog niet aangeschaft, maar ik wil hem toch even meegeven als tip voor je vakantie met een kleuter.

Bij Bulbby kun je gave reistassen voor kinderen bestellen en bedrukken om ze persoonlijk te maken.

  • Afmetingen (buitenmaten): 41,5 × 32,5 × 15 cm kost €44,95
  • Afmetingen (buitenmaten): 50 x 35,5 x 17 cm (handbagage vliegtuig) kost €54,95
  • Afmetingen (buitenmaten): 66 x 43 x 24 cm kost €69,95

Allemaal inclusief bedrukking en gratis verzending vanaf 60 euro. Spoedbestelling mogelijk.

Tip 3: Een lieve toilettas voor kinderen

Kinderen hebben ook hun eigen toiletspullen. En hoe stoer is dat als ze net als mama en papa hun eigen toilettas hebben om hun douchespullen en haarspullen in op te bergen! Ook een nachtlampje voor in het hotel moet natuurlijk mee. Tandenborstel en tandpasta en misschien wat lekkere crème of andere verzorgingsartikelen die je nodig hebt.

Tip 4: Luistercd’s voor onderweg

luisterboeken voor vakantie met een kleuter

Ben jij de cd’s van K3 al zat? Of wil je eens wat anders dan Dirk Scheele horen in de auto? Dan heb ik de beste tips voor jou met deze luistercd’s speciaal voor kleuters! ( en ook voor hun peuter broertjes en zusjes)

Zomer in met Sesamstraat

luisterboeken voor vakantie met een kleuter

De zomer in met Sesamstraat vinden wij zelf het meest komische luisterboek, maar dat is misschien ook wel vanwege ons eigen jeugdsentiment en die allergrappige Bert en Ernie. Op deze luistercd horen we verhalen en liedjes en bij de cd zit ook een boekje met de teksten.

Geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar. 40 minuten luisterplezier.  onder andere te koop bij Bol 

Pim en Pom luisterboek voor je vakantie met een kleuter

luisterboeken voor vakantie met een kleuter

Georgina Verbaan leest 16 verhalen voor van de avonturen van Pim en Pom. Pim en Pom gaan kamperen, verjagen een muis en reizen naar de maan. Gelukkig zijn ze elke avond weer veilig thuis in hun mand bij de Vrouw. Maar wat gebeurt er als de Vrouw haar vriend niet van poezen houdt?

Geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. 75 minuten luisterplezier. onder andere te koop bij Bol 

Komt dat zien Fien!

luisterboeken voor vakantie met een kleuter

Peggy Vrijens leest de verhalen van Fien voor. Op 2cd’s met in totaal 13 verhalen. Flamengodansen vinden wij het leukste verhaal. Fien is een behoorlijk pittig zelfverzekerd meisje dat totaal niet bang is. Een verwarde meneer brengt ze gewoon naar huis en als haar grote broer naar de kermis mag en zij niet dan wij ze zelf wel een oplossing!

Geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar. 90 minuten luisterplezier. onder andere te koop bij Bol 

De gorgels

Heb jij thuis Gorgels fans? Dan mogen deze luisterboeken die door Jochem zelf zijn ingesproken natuurlijk niet ontbreken. Ideaal voor lange autoritten! Terwijl ik dit blog schrijf is dochterlief met papa op stap en wordt de cd beluisterd in de auto. Ik ben heel benieuwd of het een succes was. Maar ik vermoed voor 99% dat dat het zeker was!

Je vind de luisterboeken via deze link.

If you see a Crocodile

luisterboeken voor vakantie met een kleuter

Geen luisterboek maar een cd met de 25 leukste Engelse kinderliedjes. Ideaal voor een vakantie met een kleuter! Ik heb hem regelmatig op staan om met de kinderen te luisteren en hij zit ook wel eens in de auto. Heerlijk om eens wat anders te horen dan al die bekende oud hollandse kinderliedjes en goed voor de ontwikkeling van je kind zijn talenkennis 🙂 (En misschien ook die van jezelf?) Inclusief een boekje met 48 pagina’s om mee te zingen of gewoon te lezen.

luisterboeken voor vakantie met een kleuter

Geschikt voor kinderen van 0-6 jaar. If you see a crocodile

Tip 5: Kleuter Smoeltjesschrift of vakantie smoeltjesschrift

Kleutersmoeltjesschrift dagboek voor vakantie

Vorig jaar kreeg ik dit boek al voor een review en nu pas schrijf ik hem. Hoe dat komt? Hij ging mee op onze vakantie met een kleuter naar Salou als vakantiedagboek voor onze dochter en vervolgens was hij blijven liggen bij de vakantiespullen om uit te zoeken. En toen ik deze blog ging schrijven dacht ik er opeens aan want hij moet natuurlijk ook weer mee op vakantie!

Kleutersmoeltjesschrift dagboek voor vakantie

Het mooie aan dit leuke kleuter smoeltjesschrift is namelijk dat je zelf de datum op kunt schrijven en je hem dus altijd kunt gebruiken. En niet alleen als kleuter ook als je ouder dan 6 jaar bent is hij nog echt nog wel leuk. Vandaar dat wij hem omgetoverd hebben tot vakantiedagboek!

Kleutersmoeltjesschrift dagboek voor vakantie
Kleutersmoeltjesschrift dagboek voor vakantie

Elke dag kunnen de kinderen zeggen of het leuk was, of je hebt gespeeld en met wie. Hoe het eten was, het weer en wat je van school vond. Alleen zetten wij door school gewoon een groot kruis!

Kleutersmoeltjesschrift dagboek voor vakantie

En extra leuk is dat ze van alles zelf kunnen schrijven en tekenen in het boek en dat er achterin allemaal stickers zitten om je dag te stickeren.

Tip 6: De VTech Kidizoom

VTech Kidizoom
VTech Kidizoom

Dochterlief kocht van haar verjaardagsgeld de VTech Kidizoom en ze is er nog steeds heel erg blij mee kan ik je zeggen. Soms moeten we hem gewoon echt even afpakken omdat het niet alleen een camera is maar ook een spelcomputer. Ideaal dus voor lange autoritten!

VTech Kidizoom

De Kidizoom Duo 5.0 roze 5 megapixels! is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar. Alhoewel ik 5 jaar toch echt wel een betere leeftijd vind voor een eerste camera. De 10 in 1 Kidizoom heeft een 5 megapixel camera, 4x digitale zoom, camera aan de voor- én achterkant, gezichtsherkenning en groot kleurenscherm! Je kunt er van alles mee! Zoals je stem opnemen en luisteren met vijf grappige stemvervormers, luisteren naar muziek, 5 gave spellen spelen en natuurtlijk heel veel foto’s maken. Wel 1000 foto’s of 5 minuten filmopname. Uitbreiding d.m.v. een microSD-kaart (tot 32GB) is mogelijk (niet inbegrepen)

VTech Kidizoom

Dochterlief is vooral verslaafd aan het spelen van de spellen en het maken van coole selfies met de ingebouwde camera aan de achterkant. En die foto’s en video’s bewerken met onwijs veel gave effecten is natuurlijk helemaal fantastisch.

VTech Kidizoom
VTech Kidizoom

Maar hij is voor op vakantie natuurlijk vooral geschikt om zelf ook hun eigen foto’s mee te maken van de omgeving.

VTech Kidizoom

Deze foto zou zo een oude krantenfoto kunnen zijn, maar dochterlief maakte hem bij in den Bockenreyder in Brabant. Ps vergeet je oplaadbare batterijen niet mee te nemen op vakantie!

Tip 7: Neem leuke doeboeken mee

De meeste ouders denken wel aan een leuk voorleesboek voor op vakantie met een kleuter, of een vakantie spelletjesboek, of koop een pakje praatprikkels van de filosofiejuf om mee te nemen op vakantie.

Efteling doeboek
Speel een creatief boek
Ninjago kleurboek
Eric Carle kleuter doeboek

Wachten op je vliegtuig, in de file staan op zwarte zaterdag of in je tent zitten met een regenachtige dag zijn opeens zo saai niet meer!

Kneed en Klieder voor je vakantie met een kleuter

vakantie doe boek voor kleuters

De meeste volgers weten wel dat ik dol ben op sensopathisch spel. Dit kleine boekje is ideaal om mee te nemen op vakantie met een kleuter. Het enige wat je nodig hebt is wat huis tuin en keuken ingredienten en wat van de natuur en je kind zal zich uren vermaken.

vakantie doe boek voor kleuters

Maak bijvoorbeeld strandklei, of zandschuim, of ga tekenen in zout. En wist je dat je ook fluffy schuim kunt maken met zand? Bij elke activiteit staat duidelijk vanaf welke leeftijd het geschikt is, hoe lang het houdbaar is en of het eetbaar is. Ohw ja en de hele vieze zijn niet zo geschikt om in het hotel te doen natuurlijk …..

vakantie doe boek voor kleuters

En heb je nu geen strandvakantie of geen zand in de buurt? Dan staan er nog veel meer leuke tips in om te doen of mee te nemen op vakantie.

Kneed en klieder is te koop bij bol

Fiep in de natuur

Ga je misschien lekker naar de Ardennen of een andere bosrijke omgeving op vakantie met een kleuter, dan heb je misschien niet zoveel aan kneed en klieder boek. Dan wil je misschien wel meer doe activiteiten voor in de natuur! Met Fiep in de natuur kun je alle seizoenen ontdekken! Prachtige muziek van zingende vogels, bijzondere beesten, speuren, spelen en nog veel meer ontdekken! Ga je mee naar buiten?!

vakantie doe boek voor kleuters

In de lente en de zomer is er het meest te ontdekken, maar ook in de herfst en de winter natuurlijk.

Luister maar eens naar de muziek aan zee. Ga op huizenjacht! Niet voor papa en mama maar waar wonen de dieren? En zie jij ergens prikkeldraad? Ga dan eens kijken met papa en mama of je stukjes haar kunt vinden die zijn achtergebleven door dieren die er onder door zijn gekropen. En elk kind is dol op poep verhalen! Ga eens op zoek naar allemaal verschillende soorten poep. Of als tegenhanger voor deze nare geur ga je op zoek naar je eigen bosparfum!

vakantie doe boek voor kleuters

Het boek staat echt vol met goede tips en je word samen met je kind een mini boswachter in spe. Een echte natuurverkenner is buiten aan het spelen! En dat is ook wat je op vakantie doet toch!

Fiep in de natuur is te koop bij Bol

Tip 8: Neem Ockyz zwemsokken mee op vakantie met een kleuter

Geen onnodige glijpartijtjes bij het zwembad meer. Kleuters zijn grote kinderen en willen alles zelf doen. De meeste hebben al flink wat zwemlessen gehad en zijn dan ook behoorlijk watervrij. Voor de sier moeten ze nog zwembandjes om omdat ze geen diploma hebben, maar stiekem willen ze dit niet meer natuurlijk. Jij ligt rustig op je zonnebedje terwijl je kind zich vermaakt in het zwembad. Er uit klimmen rennen naar de duikplank of naar de glijbaan. En je kan wel 100 keer zeggen niet rennen in het zwembad!! Maar luisteren ho maar??? Wil jij ontspannen op vakantie met een kleuter?

ockyx sweakers zwemsokken
ockyx sweakers zwemsokken

De oplossing om niet te vallen? Ockyz Sweakers!

De prints zijn modern en ze zitten goed. Bij onze laatste vakantie bij Center Parcs had dochterlief ze trouw elke dag aan.

Tip 9: Lees andere blogs vakantie met een kleuter

Op MamaScrapelle staan nog veel meer leuke blogs met tips voor op vakantie natuurlijk maar zoek vooral ook eens bij google naar leuke blogs met onderweg op vakantie tips. Op  vakantie met een kleuter wordt er alleen maar makkelijker van.

Buitenspeelgoed voor de hele familie, vakantie met kinderen, met een peuter op vakantie , MiniSling,  HelpID 4 Kids. vliegen met een baby

Ik wens je in elk geval een hele fijne vakantie met een kleuter toe

Footer1
ellen
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Ik ben 5 jaar gastouder geweest en heb dus veel ervaring met kinderen van alle leeftijden. In de tijd dat ik mij weet los te wurmen van een schermpje lees ik graag een boek. Samen met Selena beheren we een toffe boekenblog. www.stoerleesvoer.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.