Op vakantie met een kleuter wat neem je mee?

Ga jij op vakantie met een kleuter dan ziet je meeneemlijst er weer heel anders uit dan die als je met een baby of peuter op vakantie gaat. Wat neem je mee? En hoe vermaak je je kind in het vliegtuig of op de achterbank in de auto? Ze slapen immers niet meer altijd zo even veel. En naast alle vaste spullen om mee te nemen wil je misschien ook iets anders dan anders meenemen. En hoe doe je dat met autostoelen als je gaat vliegen en een huurauto hebt? Op vakantie met een kleuter is in elk geval leuk en leerzaam 🙂 kijk maar mee. 

Op vakantie met een kleuter

In deze blog geef ik eerlijke reviews van een autostoel, luistercd’s, boeken, kindercamera en toilettas. In deze blog dan ook meerdere affiliatelinks (als je via die link koopt krijg ik een ietsie pietsie geld op mijn rekening) en links naar de verschillende merken. Ik hoop eerlijk dat je aan deze blog wat hebt en dat ik nog niet te laat ben met het delen ervan 🙂

Tip 1: Bubble Bum opblaasbare autostoel

Bubble Bum opblaasbare autostoel Bubble Bum opblaasbare autostoel  Wij gaan dit jaar op vakantie met het vliegtuig en worden naar en van het vliegveld opgehaald door een taxi. Op de vakantiebestemming is er een huurauto dus wij waren flink aan het onderzoeken wat wij nu handig mee konden nemen om dochterlief veilig te vervoeren. Met de tip van Jessica van Kids Travel Service (waar je ook allemaal reisartikelen kunt huren hint hint hint) , contacteerde ik Bubblebum.nl.

 Bubble Bum opblaasbare autostoel

Ik ontving een, roze natuurlijk, Bubble Bum om uit te proberen. Er zit een duidelijke handleiding bij en eigenlijk is het niet zo heel erg moeilijk! De Bubble Bum is een super handige opblaasbare autostoel. Geschikt voor kinderen van 4-11 jaar, 15-36 kg. Hij is beschikbaar in verschillende uitvoeringen.

Bubble Bum opblaasbare autostoel 

Ideaal met meer kinderen

Bubble Bum opblaasbare autostoel

Wij hebben regelmatig 3 kinderen op de achterbank en daarmee ook 3 verschillende autostoelen. We hadden al ontdekt dat 3 stoelverhogers met rugleuning erg krap zat en het fijne aan de Bubble Bum is dat hij smal is. Dus ook voor gastouders met veel BSO kinderen, ideaal om aan te schaffen! Niet meer een heel kinderstoelenpark aanleggen, maar een paar van deze in de kast scheelt je weer auto en kastruimte. Hij is makkelijk in gebruik even opblazen en na gebruik weer stevig oprollen om alle lucht eruit te halen.

Bubble Bum opblaasbare autostoel

Tip 2: Een gepersonaliseerde koffer

Op vakantie met een kleuter Bulbby  Op vakantie met een kleuter BulbbyOp vakantie met een kleuter Bulbby

Deze hebben wij zelf nog niet aangeschaft, maar ik wil hem toch even meegeven als tip.

Bij Bulbby kun je gave reistassen voor kinderen bestellen en bedrukken om ze persoonlijk te maken.

  • Afmetingen (buitenmaten): 41,5 × 32,5 × 15 cm kost €44,95
  • Afmetingen (buitenmaten): 50 x 35,5 x 17 cm (handbagage vliegtuig) kost €54,95
  • Afmetingen (buitenmaten): 66 x 43 x 24 cm kost €69,95

Allemaal inclusief bedrukking en gratis verzending vanaf 60 euro. Spoedbestelling mogelijk.

Tip 3: Een lieve toilettas van Etos

Op vakantie met een kleuter Etos toilettasOp vakantie met een kleuter Etos toilettasOp vakantie met een kleuter Etos toilettas

Bij de Etos kun je nu hele lieve toilettassen vinden. Een aap, een bij en een lieveheersbeestje. Ja die kleuters willen alles zelf doen dus ook hun eigen toilettas inpakken.  Wat moet er mee? Tandenborstel, tandenborstel, shampoo, haarspullen en misschien een lekker luchtje? Het past er allemaal in! En ze kosten maar €4,99. Meenemen dus!

Op vakantie met een kleuter Etos toilettas

Tip 4: Luistercd’s voor onderweg

luisterboeken voor vakantie met een kleuter

Ben jij de cd’s van K3 al zat? Of wil je eens wat anders dan Dirk Scheele horen in de auto? Dan heb ik de beste tips voor jou met deze luistercd’s speciaal voor kleuters! ( en ook voor hun peuter broertjes en zusjes)

Ik ontving van Querido en Rubinstein 3 luistercd’s om te proberen en wow wij zijn verslaafd!

Zomer in met Sesamstraat

luisterboeken voor vakantie met een kleuter

De zomer in met Sesamstraat vinden wij zelf het meest komische luisterboek, maar dat is misschien ook wel vanwege ons eigen jeugdsentiment en die allergrappige Bert en Ernie. Op deze luistercd horen we verhalen en liedjes en bij de cd zit ook een boekje met de teksten.

Geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar. 40 minuten luisterplezier. Voor €14,85 te koop bij Bol 

Pim en Pom luisterboek

luisterboeken voor vakantie met een kleuter

Georgina Verbaan leest 16 verhalen voor van de avonturen van Pim en Pom. Pim en Pom gaan kamperen, verjagen een muis en reizen naar de maan. Gelukkig zijn ze elke avond weer veilig thuis in hun mand bij de Vrouw. Maar wat gebeurt er als de Vrouw haar vriend niet van poezen houdt?

Geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. 75 minuten luisterplezier. Voor €13,98 te koop bij Bol 

Komt dat zien Fien!

luisterboeken voor vakantie met een kleuter

Peggy Vrijens leest de verhalen van Fien voor. Op 2cd’s met in totaal 13 verhalen. Flamengodansen vinden wij het leukste verhaal. Fien is een behoorlijk pittig zelfverzekerd meisje dat totaal niet bang is. Een verwarde meneer brengt ze gewoon naar huis en als haar grote broer naar de kermis mag en zij niet dan wij ze zelf wel een oplossing!

Geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar. 90 minuten luisterplezier. Voor €11,95 te koop bij Bol 

If you see a Crocodile

luisterboeken voor vakantie met een kleuter

Geen luisterboek maar een cd met de 25 leukste Engelse kinderliedjes. Ik heb hem regelmatig op staan om met de kinderen te luisteren en hij zit ook wel eens in de auto. Heerlijk om eens wat anders te horen dan al die bekende oud hollandse kinderliedjes en goed voor de ontwikkeling van je kind zijn talenkennis 🙂 (En misschien ook die van jezelf?) Inclusief een boekje met 48 pagina’s om mee te zingen of gewoon te lezen.

luisterboeken voor vakantie met een kleuter

Geschikt voor kinderen van 0-6 jaar. Te koop voor €9,95 bij Bruna

Tip 5: Kleuter Smoeltjesschrift

Kleutersmoeltjesschrift dagboek voor vakantie

Vorig jaar kreeg ik dit boek al voor een review en nu pas schrijf ik hem. Hoe dat komt? Hij ging mee op onze vakantie naar Salou als vakantiedagboek voor onze dochter en vervolgens was hij blijven liggen bij de vakantiespullen om uit te zoeken. En toen ik deze blog ging schrijven dacht ik er opeens aan want hij moet natuurlijk ook weer mee op vakantie!

Kleutersmoeltjesschrift dagboek voor vakantie

Het mooie aan dit leuke kleuter smoeltjesschrift is namelijk dat je zelf de datum op kunt schrijven en je hem dus altijd kunt gebruiken. En niet alleen als kleuter ook als je ouder dan 6 jaar bent is hij nog echt nog wel leuk. Vandaar dat wij hem omgetoverd hebben tot vakantiedagboek!

Kleutersmoeltjesschrift dagboek voor vakantie Kleutersmoeltjesschrift dagboek voor vakantie

Elke dag kunnen de kinderen zeggen of het leuk was, of je hebt gespeeld en met wie. Hoe het eten was, het weer en wat je van school vond. Alleen zetten wij door school gewoon een groot kruis!

Kleutersmoeltjesschrift dagboek voor vakantie

En extra leuk is dat ze van alles zelf kunnen schrijven en tekenen in het boek en dat er achterin allemaal stickers zitten om je dag te stickeren.

Het kleutersmoeltjesschrift ( met harde kaft) is te koop voor €14,50 bij Bol of Scrivo Media

smoeltjesschrift

Voor de oudere broers en zussen  koop je het smoeltjesschrift voor kids vanaf 8 jaar ook voor €14,50. 

Tip 6: De VTech Kidizoom

VTech KidizoomVTech Kidizoom

Dochterlief kocht van haar verjaardagsgeld de VTech Kidizoom en ze is er nog steeds heel erg blij mee kan ik je zeggen. Soms moeten we hem gewoon echt even afpakken omdat het niet alleen een camera is maar ook een spelcomputer. Ideaal dus voor lange autoritten!

VTech Kidizoom

De Kidizoom Duo 5.0 roze 5 megapixels! is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar. Alhoewel ik 5 jaar toch echt wel een betere leeftijd vind voor een eerste camera. De 10 in 1 Kidizoom heeft een 5 megapixel camera, 4x digitale zoom, camera aan de voor- én achterkant, gezichtsherkenning en groot kleurenscherm! Je kunt er van alles mee! Zoals je stem opnemen en luisteren met vijf grappige stemvervormers, luisteren naar muziek, 5 gave spellen spelen en natuurtlijk heel veel foto’s maken. Wel 1000 foto’s of 5 minuten filmopname. Uitbreiding d.m.v. een microSD-kaart (tot 32GB) is mogelijk (niet inbegrepen)

VTech Kidizoom

Dochterlief is vooral verslaafd aan het spelen van de spellen en het maken van coole selfies met de ingebouwde camera aan de achterkant. En die foto’s en video’s bewerken met onwijs veel gave effecten is natuurlijk helemaal fantastisch.

VTech KidizoomVTech Kidizoom

Maar hij is voor op vakantie natuurlijk vooral geschikt om zelf ook hun eigen foto’s mee te maken van de omgeving.

VTech Kidizoom

Deze foto zou zo een oude krantenfoto kunnen zijn, maar dochterlief maakte hem bij in den Bockenreyder in Brabant. Ps vergeet je oplaadbare batterijen niet mee te nemen op vakantie!

De Vtech Kidizoom Duo is te koop voor €56,49 bij Bol en voor €87,54 bij Intertoys.. Tel uit je winst!

Tip 7: Neem leuke doeboeken mee

De meeste ouders denken wel aan een leuk voorleesboek voor op vakantie, of een vakantie spelletjesboek, maar denk ook eens aan doeboeken die net wat anders zijn dan het geijkte. Wat denk je van een Filosofie doeboek, een kneed en klieder doeboek en fiep in de natuur doe boek. 3 totaal verschillende doeboeken die ook geschikt zijn voor kleuters en hun oudere en jongere broertjes en zusjes en stiekem ook voor papa en mama natuurlijk.

Filosofie Doeboek

vakantie doe boek voor kleuters

Filosofie is nadenken over vragen waar geen juiste antwoorden op bestaan. Er zijn geen antwoordenboekjes over alle vragen en het enige wat je kunt doen is er over nadenken. En weet je dat kinderen vaak nog wel beter zijn in filosoferen dan volwassenen? Kinderen hebben veel meer fantasie en hun hersens zijn nog in de bloei van hun leven ( en niet stiekem kapot gemaakt. (Door drank, drugs en ouderdom.. )

De schrijver geeft wel, terecht, een waarschuwing vooraf! Ben je namelijk door dit boek totaal verward geraakt dan ben je goed bezig! Je wordt namelijk niet gek, maar je wordt wijs! Noem het boek maar: Wijs op reis dat bekt wel lekker.

Het Onwijs grote Filosofie Doeboek (€12,50) staat vol met Breinbrekers, Mindfucks, Gedachte experimenten, stof tot nadenken en maak een keuze opdrachten.

vakantie doe boek voor kleuters

Vind je het boek nu echt te groot (of te zwaar)  om mee te nemen op vakantie? Koop dan een pakje praatprikkels (€10,95) van de filosofiejuf om mee te nemen op vakantie.

Wachten op je vliegtuig, in de file staan op zwarte zaterdag of in je tent zitten met een regenachtige dag zijn opeens zo saai niet meer!

Kneed en Klieder

vakantie doe boek voor kleuters

De meeste volgers weten wel dat ik dol ben op sensopathisch spel. Dit kleine boekje is ideaal om mee te nemen op vakantie. Het enige wat je nodig hebt is wat huis tuin en keuken ingredienten en wat van de natuur en je kind zal zich uren vermaken.

vakantie doe boek voor kleuters

Maak bijvoorbeeld strandklei, of zandschuim, of ga tekenen in zout. En wist je dat je ook fluffy schuim kunt maken met zand? Bij elke activiteit staat duidelijk vanaf welke leeftijd het geschikt is, hoe lang het houdbaar is en of het eetbaar is. Ohw ja en de hele vieze zijn niet zo geschikt om in het hotel te doen natuurlijk …..

vakantie doe boek voor kleuters

En heb je nu geen strandvakantie of geen zand in de buurt? Dan staan er nog veel meer leuke tips in om te doen of mee te nemen op vakantie.

Kneed en klieder is te koop voor €12,50 als hardcover boek of voor €7,99 als ebook ( scheeltje weer bagage gewicht)

Fiep in de natuur

Ga je niet op vakantie, of ga je misschien lekker naar de Ardennen of een andere bosrijke omgeving dan heb je misschien niet zoveel aan kneed en klieder boek. Dan wil je misschien wel meer doe activiteiten voor in de natuur! Met Fiep in de natuur kun je alle seizoenen ontdekken! Prachtige muziek van zingende vogels, bijzondere beesten, speuren, spelen en nog veel meer ontdekken! Ga je mee naar buiten?!

vakantie doe boek voor kleuters

In de lente en de zomer is er het meest te ontdekken, maar ook in de herfst en de winter natuurlijk.

Luister maar eens naar de muziek aan zee. Ga op huizenjacht! Niet voor papa en mama maar waar wonen de dieren? En zie jij ergens prikkeldraad? Ga dan eens kijken met papa en mama of je stukjes haar kunt vinden die zijn achtergebleven door dieren die er onder door zijn gekropen. En elk kind is dol op poep verhalen! Ga eens op zoek naar allemaal verschillende soorten poep. Of als tegenhanger voor deze nare geur ga je op zoek naar je eigen bosparfum!

vakantie doe boek voor kleuters

Het boek staat echt vol met goede tips en je word samen met je kind een mini boswachter in spe. Een echte natuurverkenner is buiten aan het spelen! En dat is ook wat je op vakantie doet toch!

Fiep in de natuur is voor €12,50 te koop bij bol.

Tip 8: Neem Ockyz zwemsokken mee

Geen onnodige glijpartijtjes bij het zwembad meer. Kleuters zijn grote kinderen en willen alles zelf doen. De meeste hebben al flink wat zwemlessen gehad en zijn dan ook behoorlijk watervrij. Voor de sier moeten ze nog zwembandjes om omdat ze geen diploma hebben, maar stiekem willen ze dit niet meer natuurlijk. Jij ligt rustig op je zonnebedje terwijl je kind zich vermaakt in het zwembad. Er uit klimmen rennen naar de duikplank of naar de glijbaan. En je kan wel 100 keer zeggen niet rennen in het zwembad!! Maar luisteren ho maar???

ockyx sweakers zwemsokken ockyx sweakers zwemsokken

De oplossing om niet te vallen? Ockyz Sweakers! voor slechts 5 euro per schoenmaat ( ja ze gaan 4 maten mee en kosten normaal €19,95)

De prints zijn modern en ze zitten goed. Bij onze laatste vakantie bij Center Parcs had dochterlief ze trouw elke dag aan.

Er komt volgende week een winactie van online dus hou mijn blog in de gaten!

Tip 9: Lees andere blogs

Op MamaScrapelle staan nog veel meer leuke blogs met tips voor op vakantie natuurlijk maar zoek vooral ook eens bij google naar leuke blogs met onderweg op vakantie tips. Op  vakantie met een kleuter wordt er alleen maar makkelijker van.

Buitenspeelgoed voor de hele familie, vakantie met kinderen, met een peuter op vakantie , MiniSling,  HelpID 4 Kids.

Ik wens je in elk geval een hele fijne vakantie toe en laat je weten als je iets hebt aangeschaft naar aanleiding van deze blog? Altijd leuk om te laten weten aan de sponsors!

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben behoorlijk creatief en dol op prentenboeken en op stap gaan met mijn man en 6 jarige dochter!