De gorgels taalspelletjes – een educatieve speelset met taal

Al een klein jaar hebben we De gorgels taalspelletjes in huis, maar toen was dochterlief er nog wat te jong voor bleek uiteindelijk. Je weet hoe dat gaat, het ligt in de kast, je vergeet het en dan ga je opruimen en bam ligt daar opeens vol schaamte een spel waar dochterlief al weer bijna te oud voor is. Iets met ADHD enzo..

Sluit 100% aan bij school

De Gorgels taalspelletjes sluit 100 % aan bij school en dat bleek deze week maar weer. Dochterlief is ziek thuis met verhoging afgewisseld met koorts en snipverkouden. Omdat er meer kinderen uit haar klas ziek thuis kregen we een mailtje van de juf met schoolwerk. Want ja verkouden is niet altijd ziek, maar je mag natuurlijk niet naar school. Heel goed dus dat ze toch nog even wat extra werk naar de ouders stuurden voor de kinderen die nu thuis zijn. Een van de opdrachten is altijd 10 woorden dictee en oefenen met woorden maken met samengestelde klanken.

Aangezien toch echt wel ziekjes is, maar ook graag bezig is pakte ik het spel erbij en was blij verrast dat daar echt leuke taalspelletjes bij zitten. Om uit te dagen is het spel voor mijn dochter eigenlijk al weer net een niveau te makkelijk, maar super leuk om voor kinderen ook samen schooltje te spelen. Het past namelijk echt heel goed aan bij groep 3, groep 4 en ook nog wel bij groep 5.

Niveauverschil

Officieel is De Gorgels taalspelletjes van 7 tot 10 jaar. Nu snap ik dat wel want er zijn altijd kinderen die voorlopen en kinderen die achterlopen. Maar ook gewoon als volwassene is het leuk om mee te doen met je kind. Laat je je eigen hersens ook nog even kraken. 5 van de 7 spellen hebben twee varianten of eigenlijk niveaus. Makkelijk en uitdagend.

Wat zit er in De Gorgels taalspelletjes

De gorgels taalspelletjes Zwijsen Jochem Myjer

Misschien is het ook wel even handig als ik vertel wat er in dit leuke spel allemaal zit. De kaarten zijn allemaal dubbelzijdig.

  • Scorekaart voor 2 spelers / De Gorgels taaldiploma
  • Spel 1 Woorden maken * / Spel 1 woorden maken ** (2 keer)
  • Spel 2 Woorden compleet maken * / Spel 2 woorden compleet maken ** ( 2 keer)
  • Spel 3 Woorden bedenken met een * / Woorden bedenken met een ** (2 keer)
  • Spel 4 Zinnen bedenken met een * /Zinnen bedenken met een ** ( 2keer)
  • Spel 5 Woordzoeker * / Woordzoeker ** ( 2 keer)
  • Spel 6 Raad het woord * / Spel 7 Woordenslang * ( 2keer)

Daarnaast zitten er nog een zandloper, dobbelsteen, en uitwisbare stift in ( al heb ik er 2 en weet ik niet meer of er 2 in horen of dat ik er zelf 1 bij heb gedaan)

In de spelregels staat heel duidelijk beschreven wat de bedoeling is. Inclusief voorbeelden waarmee de kinderen eigenlijk zelfstandig met De Gorgels taalspelletjes aan de slag kunnen.

Je kunt het spel alleen spelen of met zijn tweeen en het is ook ideaal om mee te nemen naar een restaurant / vakantie / onderweg als je met kinderen op stap bent.

Creatief spelen met taal

Verhaal schrijven over de Gorgels

Lezen en schrijven zijn belangrijke vaardigheden. En leren en spelen tegelijk is voor kinderen heel waardevol. Zeker als het dan met die leuke Gorgels is met woorden en zinnen die terug te vinden zijn in de boeken.

De spellen richten zich op het snel herkennen, of te wel automatiseren, van veel voorkomende klinkers, woordstukjes en medeklinkers. Met dit leuke spel oefenen de kinderen op AVI M4/ E4 en M5 niveau.

Specificaties De gorgels taalspelletjes

De gorgels taalspelletjes

Kijk voor meer leuke Gorgels spellen op de site van Zwijsen Uitgeverij | Auteur: Jochem Myjer | Nederlands  | Boek & Speelgoed | 9789048734214 | augustus 2018 | meer informatie vind je hier

Kijk hier meer tips van de gorgels

Footer4 nieuw
ellen
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Ik ben 5 jaar gastouder geweest en heb dus veel ervaring met kinderen van alle leeftijden. In de tijd dat ik mij weet los te wurmen van een schermpje lees ik graag een boek. Samen met Selena beheren we een toffe boekenblog. www.stoerleesvoer.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.