Rompompom schooltje spelen

De school is hier nu weer twee weken aan de gang en dochterlief neemt het oudste kleuter zijn zeer serieus! Taakjes doen in de klas, voorwerpen meenemen van huis met de letter van de week en heel hard haar best doen voor klokkijken en elke avond zelf lezen. Ja dan is het niet gek dat het nieuwe spel rompompom schooltje spelen heel enthousiast werd ontvangen door haar. Maar was ik ook enthousiast? 

Rompompom schooltje spelen

rompompom schooltje spelen

Deze doos kan een doos vol plezier zijn.. of een doos vol ellende haha nee gekheid! Het is maar net of je wel een strenge juf bent! In eerste instantie was ik zelf laaiend enthousiast… maar na het spel en de uitleg eens goed bekeken te hebben werd ik iets minder enthousiast.. vervolgens deed ik een paar aanpassingen en nu ben ik wel weer enthousiast.. hahaha Ja nu snappen jullie er niks meer van natuurlijk. Ik zal het maar eens snel uitleggen!

Uitwisbare stiften  versus werkboekjes

rompompom schooltje spelen rompompom schooltje spelen

Laat ik maar gelijk vertellen wat ik een van de grootste minpunten van rompompom schooltje spelen vind.

Er zitten drie werkboekjes in het spelpakket. 1 is met kleurplaten 1 is met taal en 1 is met rekenen. Deze werkboekjes zijn niet gelamineerd! Nu weet ik niet hoe het bij jullie thuis is, maar hier wordt een favoriet spel vaak tot aan versleten toe gespeeld. Als dochterlief met een vriendinnetje een werkje heeft  gemaakt dan kan daarna het werkje niet meer gemaakt worden. En dat is natuurlijk mega jammer!

Gelukkig is deze mama lekker creatief. Dus hup de schaar erin en lamineren die hap!

rompompom schooltje spelenrompompom schooltje spelen

Ook het diploma is super leuk, maar slechts 1 keer te gebruiken. Had daar nou een blok van 20 ingedaan die zelf in te kleuren waren dan was het helemaal top geweest! Nu moet deze mama aan de slag met vloeipapier en gaan kopieren. Geeft ook niet, doe ik graag voor mijn dochter en haar vriendinnen, maar ik heb nog wel meer te doen 😉

Speelkoffer en een schoolbel

rompompom schooltje spelen rompompom schooltje spelen

De koffer van rompompom schooltje spelen zelf is ook gelijk het schoolbord versus oefenbord. Super handig is hier gebruik gemaakt van de ruimte die de doos toch al inneemt met het opruimen in de kast. De doos blijft goed rechtop staan en is van stevig karton gemaakt. De uitwisbare stiften kun je alleen niet ophangen ( zit wel een magneetje aan de stift, maar niet in de doos).

rompompom schooltje spelen

En die bel.. argghh die bel.. Na 4 keer spelen werd ik al helemaal gek van de strenge kleine juffen die steeds met de bel gingen spelen. Dus we hebben daar nu strenge afspraken over gemaakt! 2 keer tingelen is genoeg! En na 4 keer getingeld te hebben is de school voorbij op dit moment. Dat heeft natuurlijk ook met de spanningsboog van de kleuters te maken haha En dat ik de super strenge schoolhoofd juf ben dat vinden ze dan ook wel weer erg grappig.

Positief aan rompompom schooltje spelen

rompompom schooltje spelenrompompom schooltje spelen

Afgezien van dat de werkboekjes niet zijn gelamineerd zijn de oefeningen voor de kinderen zeer divers waardoor ze ook echt wel fijn rompompom schooltje spelen. Er zit een boekje bij voor spelinstructies. Die heb ik 1 keer doorgelezen en wat tips aan dochterlief gegeven, maar ze draaien zelf al snel hun eigen spel eraan. En het mooiste vinden ze eigenlijk nog wel als ik de strenge juf speel en de vriendinnetjes samen in de klas zitten. Al laat ik ze wel volledig inbrengen wat ze zouden willen doen en ik papegaai dan hun eigen voorstellen na als het ware.

rompompom schooltje spelenrompompom schooltje spelen 

Er zitten 8 gelamineerde vellen in die ze kunnen gebruiken tijdens het schooltje spelen.

Er is voldoende materiaal aanwezig om te leren klokkijken, letters en cijfers schrijven, zoekspelletjes te spelen en over emoties te praten.

Dus heb je zelf een lamineerapparaat in huis? Wat vloeipapier om het diploma over te trekken en te kopieren als kleurplaat? Dan verdient dit spel een dikke 10!

Heb je dit niet dan krijgt het van mij alsnog een mooie 8 vanwege de diversiteit van het materiaal, dat het goed aansluit bij school en dat de kinderen hier zichzelf uren of beter gezegd een schooldag mee kunnen vermaken als ze zouden willen! Compleet met afwisseling natuurlijk van een 10uurtje en lunchpauze! Immers staan er kloktijden op en daar staan ook voorstellen voor activiteiten bij. Geef als je niet gaat lamineren dan wel een potlood die goed uit te gummen is bij de werkboekjes! Dan kun je ze misschien nog een keer gebruiken..

Ik denk dat dit spel er eentje is die helemaal kapot gespeeld gaat worden de komende jaren! Hij mag in elk geval nog niet in de kast worden opgeruimd want “Nee mama morgen ga ik er weer mee spelen! ” Ben benieuwd hoe lang het duurt voor ze haar poppen les gaat geven…

Rompompom schooltje spelen koop je voor €24,99 met 1 a 2 dagen levertijd bij Bol via mijn affiliatelink . Of direct via uitgever Zwijssen dan heb je hem de volgende dag in huis!

Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik sta voor de klas op een basisschool en hou van speelgoed testen, op stap gaan en creatieve dingen. Mijn dochter van 7 jaar test graag mee!

Share

3 Responses

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.