Skip to Content

Persoonlijke coaching zorgde voor meer duidelijkheid op mijn werk

Vorig jaar had ik een pittige groep 2 en vroeg mijn directrice of ik een coach wilde. Een beetje verontwaardigd vroeg ik of dat wel nodig was. Ik kon het toch aan? Maar dankzij persoonlijke coaching ben ik nu nog beter voor mezelf en in mijn werk!

foto van pexels.com gemaakt door Jopwell

Een pittige groep 2

Vorig jaar was heftig. Maar ik heb vaker pittige groepen gehad, dus ook deze moest ik toch wel aankunnen? En dat lukte mij ook wel, maar ik merkte dat ik wat sneller moe was. En thuis iets snauweriger werd. Er was werk aan de winkel met mijn klas en met de nodige hulp werd mijn klas rustiger en rustiger. Er kwam een kindercoach en uiteindelijk ook een coach voor mij. Niet omdat ik het niet kon, maar wel om mij in te laten zien dat ik wel wat duidelijker mocht zijn tegen mijn collega’s.

Persoonlijke coaching op mijn werk

De duidelijkheid die ik gaf aan mijn klas, gaf ik dus niet aan mijn collega’s. Daar kwam ik achter tijdens het oriëntatiegesprek met de coach. Iets wat ik iedereen aan kan raden, want samen kijk je wat je talenten zijn en hoe je het beste uit jezelf kan halen. Je hoeft er niet eens een probleem voor te hebben. Weer terug naar mij. We kwamen er samen achter dat ik erg makkelijk ben. Overal zeg ik namelijk ja op. “Wil jij in die commissie?” “Ja, hoor.” “Wil jij dit en dit mailen?” “Ja, hoor geen probleem”. En zo vul ik dus langzaam mijn emmertje.

foto van pexels.com gemaakt door Christina Morillo

Ook persoonlijke coaching voor de privésfeer

Dat gevulde emmertje nam ik dan mee naar huis en soms liep hij dus over. Thuis leegde ik mijn emmertje en dan kon ik er de volgende dag ertegen aan. Maar ook thuis was ik makkelijk. En niet in de zin van niet schoonmaken en de rommel de rommel laten. Maar meer van ik doe wat jullie leuk vinden en mij maakt het niet uit wat we kijken. Ik moest gaan leren om gewoon duidelijk te zijn en aan te geven wat ik zou willen. Iets waar waarschijnlijk veel meer vrouwen tegenaan lopen. Ik hoef niet iedereen te pleasen. Ik mag ook duidelijk aangeven wat ik fijn vind.

“Nee, dat ga ik niet doen.”

Dus nu ben ik iets duidelijker. Ja ik zeg iets, want ik zeg soms nog te vaak ja. Gelukkig heb ik geleerd door de persoonlijke coaching dat ik ook gewoon nee mag zeggen. Dat ik duidelijk mag zijn in wat ik kan en wil. Dus dat probeer ik nu, hoewel het niet altijd lukt. Maar elke nee is een overwinning en mag gevierd worden. Duidelijkheid zorgt nu voor meer rust. Dankzij coaching kwam er meer duidelijkheid in mijn werk. Informatie over coaching kan je hier vinden.

Wanneer ga jij op zoek naar een coach?

Footer3
Joyce
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.