MamaChallenge: schoonmaken voor peuters

De afgelopen tijd heb ik tussendoor steeds een klein gedeelte gedaan van de mamachallenge opdracht :  Samen aan de slag in het huishouden. Ik maakte hier een schoonmaken voor peuters challenge van omdat er meer kinderen rondlopen die graag willen helpen.

Schoonmaken voor peuters

Eigenlijk kunnen peuters al bij heel veel dingen helpen. Vooral meiden vinden dat geweldig om te helpen om net als mama of oma of de schoonmaakster alles weer mooi er uit te laten zien. Nu hoeft onze dochter van mij nog niet veel te doen ook opruimen gaat gewoon spelenderwijs, spelen is natuurlijk veel leuker en groot gelijk heeft ze.

Stap 1 Opruimen

Vaak aan het einde van de dag moeten de kinderen wel even helpen opruimen van mij. Overdag zijn het vaak de baby’s en dreumesen die alles uit de kast trekken en vaak doe ik tussendoor alles even snel reorganiseren. Aan het einde van de dag willen ze graag echter tv kijken en dat mag als er maar opgeruimd is.

Iedereen krijgt dan een duidelijk taak als alle boekjes in de leeshoek, alle blokken in de doos, alle poppenspullen bij elkaar etcetera.

speelgoed opruimen

Vorig jaar had Zwarte Piet er nog een enorme rommel van gemaakt 😉

Stap 2 Afstoffen

Opruimen ligt natuurlijk voor de hand maar geef ze maar eens een natte doek en ze willen alles wel voor je afnemen! Daarna met een droge doek alles weer droog maken en natuurlijk tussendoor heel veel plezier hebben!

Hier heb ik dan helaas weer geen foto’s van gemaakt maar met een paar grote peuters is dit erg leuk om te doen.

Zie je het al voor je van die rond rennende kids die elkaar achtervolgen en elkaar plagen als het net droog is om het weer nat te maken hahaha Gelukkig hadden ze het snel door hoor.

Stap 3 Stofzuigen

Als dan alles netjes in de kast staat en afgenomen is, is het tijd om stof te zuigen. Maar dat vinden de kinderen hier allemaal niks. Dus even netjes op de bank zitten wachten tot ik klaar ben.

Stap 4 Dweilen

schoonmaken voor peuters

In de avond toen alle kids weg waren, wij hadden gegeten en het tijd was voor dochterlief om naar bed te gaan was het dan tijd om te gaan dweilen. Hoezo schoonmaken voor peuters! Ze vindt het geweldig om te doen.

schoonmaken voor peuters schoonmaken voor peuters

Ok eerlijk is eerlijk ik moest wel even na dweilen omdat het anders de volgende ochtend nog niet droog zou zijn, maar ohw wat was ze trots en wat vond ze het leuk om te doen!

Het gevolg is overal wel dat als ze mij ziet dweilen alles laat liggen en de dweil uit mijn handen trekt.. dat doe ik wel even mama dat kan ik al heel goed! Sweet my little helpling

Andere mamabloggers: Janske haar dochter maakte duplo schoon, Lodi haar zoon ging aan de afwas en Cindy haar dochter hielp met de was.

Laat jij je kinderen wel eens helpen met schoonmaken?

 

 

Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik sta voor de klas op een basisschool en hou van speelgoed testen, op stap gaan en creatieve dingen. Mijn dochter van 7 jaar test graag mee!

1 Response

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.